Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Gözlemcilere Ödenen Ücretlerden Gelir Vergisi Kesintisi Yapılır Mı

bunu söylediğiniz iyi oldu şimdiye kadar böyle birşey yapmamıştık gerçi nezaman ne kadar ücret aldığını da bilmiyorduk bundan sonra buna göre işlem yapalım teşekkürler tuğrul bey hakkkınızı helal edin
  2. Çözümlendi | Kilitli Gözlemcilere Ödenen Ücretlerden Gelir Vergisi Kesintisi Yapılır Mı

peki aklıma gelmişken bir soru daha sorsam bu personelimiz tarım bakanlığı personeli aynı zamanda zirai konularla ilgili davalarda bilirkişi olarak görev yapıyor adalet bakanlığınca kendisine ödenen bilirkişi ücretleri sebebiyle de bu işlemi yapmalımıyız yani ücreti sebebiyle kbs ye işleme gibi...
  3. Çözümlendi | Kilitli Gözlemcilere Ödenen Ücretlerden Gelir Vergisi Kesintisi Yapılır Mı

kusura bakmayın dün yoğunluktan bakma şansım olmadı tuğrul bey sorduğum kişi kamu personeli anladığım kadarıyla gelir ve damga vergisi kesilecek çok teşekkür ediyorum sağolun
  4. Çözümlendi | Kilitli Gözlemcilere Ödenen Ücretlerden Gelir Vergisi Kesintisi Yapılır Mı

Kooperatiflerin genel kurullarında bakanlık temsilcisi olarak görev yapan gözlemcilere ödenen ücretlerden gelir vergisi kesintisi yapılır mı yapılırsa dayanağı nedir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  5. Çözümlendi | Kilitli Farklı İlçede Oturan Personele Sürekli Görev Yolluğu Nasıl Ödenir

Öncelikle Kolay Gelsin Tüm Arkadaşlara, Sorum şu; İlçe Müdürlüğümüz Ankara Kızılcahamam İlçesinde (Taşra), Personelimiz Ankara Kahramankazan İlçesinde (Taşra) ikamet ediyor, Ankara merkeze tayini çıktı bu personelimize yolluk ödenir mi ödenirse nasıl ödenir.
  6. Çözümlendi | Kilitli Kadrolu İşçi Basit Usul Vergi Mükellefi Olabilir Mi

Tuğrul Bey hızır gibi yetiştiniz yine çok sağolun
  7. Çözümlendi | Kilitli Kadrolu İşçi Basit Usul Vergi Mükellefi Olabilir Mi

Arkadaşlar kolay gelsin Tarım Bakanlığı taşrada personel işlerinde çalışıyorum kadrolu bir işçimiz var bizde şoför unvanı ile çalışıyor ayrıca Basit Usul Vergi Mükellefi olmak ve başka işler yapmak istiyor baktım iş kanununa yapamayacağına ait bi hüküm yok sözleşmede de yazmıyor ama emin olmak...
  8. Çözümlendi | Kilitli Mys> Sgk Eşleştirme Işlemleri 2012/12 Dönem Eşleştirmesi

Merhabalar, malumunuz üzre MYS de son düzenleme ile yapmış olduğumuz maaşlardaki ödeme emri ile malmüdürlüğüne gönderilen sgk tutarları ile e-bildirge v2 den verdiğimiz bildirgeleri eşleştiriyoruz. bu güne kadar bir sıkıntı olmadı ancak malum 2021/12 dönem (15.12.2021-14.01.2022) dönemini...
  9. Çözümlendi | Kilitli Engelli İşçi Gelir Vergisi İndirimi

herkese teşekkür ediyorum çok sağolun
  10. Çözümlendi | Kilitli Engelli İşçi Gelir Vergisi İndirimi

Herkese merhaba, 2019 Yılında Engelli kadrosundan sürekli işçi olarak ataması yapılan personelimizin raporunda engel oranı %49 olarak yazıyordu, gelir vergisi indirimi olarak 3.dereceden kesinti yapmaya başlayarak maaşını ödedik 2020 yılına geldiğinde yeni bir rapor ibraz etti ve engel oranı %71...
  11. Çözümlendi | Kilitli Doğrudan Temin Araç Sigorta İşlemlerinde Teklifler Nasıl Olmalı

Kamu kurumu için kullandığımız hizmet araçlarında sigorta poliçesi yaptırmak için teklif aldığımızda çalıştığım kurumda NET PRİM yerine Ödenecek prim üzerinden teklif alıyorlar ve alınan teklif sigorta bedeli olduğu için yine aynı tutardan ödeme yapıyorlar ihalelerde teklifler kdv hariç alınması...
  12. Mutemet Arşivi Vizite rapor onay/ceza

Doğru biliyorsunuz raporun son gününden sonraki 10 gün içerisinde çalıştı derseniz sgk ödeme yapmıyor çalışmadı onayı yaparsanız ödeme çıkarıyor, bunların haricinde 10 gün içerisinde hiç onay yapmazsanız da bundan sonra sizin onay yapmanızı beklemeden işçinin mağdur olmaması için ödeme yapıyor
  13. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Hapis Cezasında Yapılması Gerekenler

Arkadaşlar Kolay gelsin sitede arattım lakin 696 KHK İle ilgili biraz bilgi buldum benim konum biraz farklı Personelimize kavgaya karışması ve kavga ettiği kişinin evine girmesi sebebiyle toplamda 5 yıl gibi bir ceza Yargıtay tarafından onanmış mahkemeye yeni delil sunularak düzeltme kararı...
  14. Çözümlendi | Kilitli işçi veya 4b de rapor işlemleri ve maaş ilişkisi ve bildirim süreleri

Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ediyorum lakin sizin de dediğiniz gibi personel maaş aldığında raporu uzun sa bunu beklemeden bildirgede belirtmeli ve rapor bitince de e-vizite sisteminden çalışmadı olarak onaylamalı lakin arkadaş maaşı 11.08.2020...
  15. Çözümlendi | Kilitli işçi veya 4b de rapor işlemleri ve maaş ilişkisi ve bildirim süreleri

Herkese kolaylıklar diliyorum öncelikle... Aslında sizlere danışacağım bu sorun komşu ilçe mutemet arkadaşımın sorunu yalnız bu ay muhtemelen benimde başıma gelecek o sebeple şimdiden yardımcı olursanız sevinirim. 4b li bayan personel 11.08.2020 tarihinde çalışamaz raporu alarak 45 gün doğum...
  16. Çözümlendi | Kilitli Atatürk Resimlerinin Taşınır Kaydından Düşülmesi

Herkese Hayırlı günler taşınır kayıt işlemi sırasında yıpranmış ve yenisini almış olduğumuz çalışma odalarındaki Atatürk resimlerini kayıttan düşmek istedik ancak milli emlak deposu bu resimleri valliğe vermemiz gerektiğini söyleyerek almadı valilikte milli emlak deposuna verin diye almıyor bu...
  17. Çözümlendi | Kilitli 4/B İzin Hakkı

Arkadaşlar merhaba, 4/B li çalışan bir personelim var bize gelmeden önce Et ve Süt Kurumunda çalışmış sözleşmesinde 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 inci maddesinde sayılan kurumlarda ve sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek sureti ile geçen hizmet süresi 1 yıldan 10 yıla kadar...
  18. Çözümlendi | Kilitli diğer döneme taşan rapor girişi

Arkadaşlar merhaba malum işçiler için maaş ödemeleri 15.05.2018-14.06.2018 döneminde oluyor işçilerimizden biri 05.06.2018 tarihinde hastaneye yattı ameliyat olmak için ancak ayın 10 a kadar beklememe rağmen ameliyatı gerçekleşmedi maaşları maliyeye verdikten sonra 29 hazirana kadar rapor...
  19. Mutemet Arşivi MYS Mali Sorumluluk Sigortası

Neyse buldum arkadaşlar Tarifeye Bağlı Ödemeleri seçip sigorta giderlerini seçmem gerekiyormuş.
  20. Mutemet Arşivi MYS Mali Sorumluluk Sigortası

Arkadaşlar kolay gelsin mys de araç mali sorumluluk sigortası ödemesi yapacağım tabi firmalardan piyasa fiyat araştırması yaptık ancak harcama türü mal ve hizmet alımları seçildikten sonra harcama alt türü ne seçilecek diğer hizmet alımları mı yoksa teklif aldığımız için ihale usulüyle yapılan...
  21. Mutemet Arşivi E-BİLDİRGE GEÇ BİLDİRME

İş verenin kamu kurumu olaması durumu değiştirmiyor anladığım kadarıyla.
  22. Mutemet Arşivi E-BİLDİRGE GEÇ BİLDİRME

Arkadaşlar e-bildirgeyi ayın 23 üne kadar onaylamayı unutmuşuz elden doldurup getirmeniz diyorlar onunla ilgili form varmış bu konuda yardımcı olmanız mümkün mü. bide caza çıkar diyorlar ne kadar olur acaba.
  23. Mutemet Arşivi 4 b işe giriş bildirgesi işe başlama tarihi sorunu

Arkadaşlar kolay gelsin... Müdürlüğümüze 4/b statüsünde bir veteriner arkadaş başladı hizmet sözleşmesi 15.03.2018 tarihli. bu arkadaş 15.03.2018 saat 16:40 ta geldi arkadaşın işe girişini 15.03.2018 tarihli yapmamı söyledi il müdürlüğü sistem buna müsade ediyor ancak işçilerde biz işe...
  24. Mutemet Arşivi E-Bildirgeye İkramiyeyi Girmeyi Unutmuşum

Yada hiç bildirmesek :) bi sıkıntı olur mu zaten çok az bi miktar yevmiyesi düşük olduğu için 900 küsür tl işçiyle konuştum :D
  25. Mutemet Arşivi E-Bildirgeye İkramiyeyi Girmeyi Unutmuşum

Tuğrul bey şubat ta verince mal müdürlüğü ocak sonu gönderdiği için prim tutarını sgk eşleştirmesinde sorun çıkar mı sizce
  26. Mutemet Arşivi E-Bildirgeye İkramiyeyi Girmeyi Unutmuşum

Arkadaşlar 2018/1 dönemi için E-Bildirge girerken işçiye ait ikramiyeye ait primi eklemeden işlem yaparak onaylamışım. dönemde geçti nasıl düzeltebilirim yardım lütfen
  27. Mutemet Arşivi Farklı Döneme Taşan İşçi Raporu

Arkadaşlar işçimizin biri 13.02.2018 tarihinden başlamak üzere 20 gün rapor almış biliyorsunuz işçi maaşlarını maliyeye verdik bu gün maaşlarını aldılar. 2018/1 dönemi bildirgesini verirken 2 günlük rapor gününü girmelimiyim yoksa 2018/2 döneminde mi 20 gün göstermeliyim. Maaşını tam aldı gibi...
  28. Mutemet Arşivi Acill...MYS İcra Kesinti Dosyası Girememe Sorunu

Anlaşılan kimse bilmiyor. Yada kimsede icralı işçi yok :)
  29. Mutemet Arşivi Acill...MYS İcra Kesinti Dosyası Girememe Sorunu

Arkadaşlar MYS sistemi üzerinden ilave tediyeleri yapmak istiyorum diğer tüm kesintileri giriyorum hatta icra kesintisi seçtiğimde normal icra kesintisi ve icra keseceğim kişi bilgisini de giriyorum ama kesinti dosya no bilgisine gelince hiç bir şey yazamıyorum sistemde kesinti dosya no...
  30. Mutemet Arşivi mys

Arkadaşlar MYS de sürekli işçi maaşlarını yapacağım ama ödeme emri oluşturamadım. Rol tanımlamalarını girdim harcama ve kesintileri giriyorum kaydet dediğimde SGK kesintileri için kişi veya kurum girişi yapın diyo anlamadım. Nasıl yapacağız bunun bi örneği vs nasıl yapıldığı var mı bi yerde.
  31. Mutemet Arşivi KBS'de Hesaplama işlemi çalışmıyor.

Arkadaşlar MYS de sürekli işçi maaşlarını yapacağım ama ödeme emri oluşturamadım. Nasıl yapacağız bunun bi örneği vs nasıl yapıldığı var mı bi yerde.
  32. Mutemet Arşivi İŞÇİ DOĞUM İZNİ, ÖDEMESİ VE SGK

Merhabalar bayan işçimiz hamileliğinin 32 haftasında doğum iznine ayrılmak istiyor. 1-Bu işçiye doğum iznine ayrılırken uygulanması gereken işlemler (Evrak olarak, Hastane Raporu ve E-vizite işlemleri) nelerdir. 2-Doğum İznine ayrılan personele SGK toplu olarak mı ödeme yapar. neye göre...
  33. Mutemet Arşivi İŞÇİ NASIL GÖREVLENDİRİLİR

Arkadaşlar Kaymakamlık olarak ilçe Tarım Müdürlüğünden bir işçi görevlendirmek istiyoruz ancak bunun nasıl bi süreçle yapılması gerektiğini bilemedim. Kaymakamlık almak istiyor tarımda Geçici görevlendirmeye onay veriyor işçide razı ne yapmalıyız. Kaymakamlık olarak tarım md. yazı mı...
  34. Mutemet Arşivi Giyim Yardımlarında Taşınır İşlem Fişi

RE: İşçi Toplu Sözleşme Giyim Yardımlarında Taşınır Kayıt İşlemi bununla ilgili varsa elinizde bir belge var mı acaba yanlış bişey de yapmak istemiyorum ildekiler TİF yap diyor başka kurumdaki arkadaşlar gerek yok diyor ne yapacağımı bilemedim.
  35. Mutemet Arşivi Giyim Yardımlarında Taşınır İşlem Fişi

Arkadaşlar Merhabalar... Müdürlüğümüzde çalışan 10 Adet İşçimiz bulunmakta bunlara toplu sözleşme kapsamında fiilen yaptıkları işlere göre ayni giyim yardımı verilecek ihale ile yapacak olduğumuz bu alımda alınan malların tek tek taşınıra kaydedilerek mi işçilere verilmesi lazım yoksa ihale...
  36. Mutemet Arşivi TOPLU SÖZLEŞME FARKLARI İÇİN GEÇMİŞE DÖNÜK BİLDİRGE VERME

Arkadaşlar malumunuz işçiler için toplu sözleşmeler imzalanmaya başladı Tarım Bakanlığı için imzalanan 17. dönem toplu iş sözleşmesinden doğan farkları yapıp Sosyal Güvenlik Kurumuna primlerini Toplu Sözleşme Farkları İşlemleri (Ek) ekranından gireceğim ama bu ekranda hangi ayları açtıracağımıza...
  37. Mutemet Arşivi BES

Arkadaşlar Kurum olarak Halk Emeklilik Şirketi ile anlaşmamız var ben izinde olduğum için işçilerimiz için yapmış olduğumuz maaşların BES kesintilerini arkadaşlar bordroda kesip Hys den maliyeye göndermiş ama tahsilat dosyasını Kurumsal işlemler tahsilat yükleme bölümünden yüklememişler...
  38. Mutemet Arşivi e-bildirge para cezası

https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do
  39. Mutemet Arşivi e-bildirge para cezası

Bizde de 2017/1 dönemi için ödediğimiz halde borç gözüküyordu SGK ya ilgili döneme ait borcunu ödediğimizi bir üst yazı ile ilgili döneme ait tüm evrakları (ödeme emri,e-bildirge, ödeme dekontu vs.) ekleyip düzeltme yapılmasını talep ettik. sorun hallolmuştu. Bence siz de bir üst yazı yazıp size...
Geri
Üst Alt