Arama sonuçlarınız

1. Çözüm Bekliyor Ücretsiz İzin Gss Hakkında

Altı çizili kalmış bende. b nin tamamını inceleyiniz
  2. Konu Çözüldü Aylıksız İzinde Fazla Ödenen Gss

5510 sonrasına tabii bir arkadaşımız doğum nedeniyle 1 yıl 6 ay ücretsiz izne ayrılmış. Bu arkadaşa ekli duyuru kapsamında anladığım kadarıyla sadece 1 yıllık GSS primi gönderilebiliyor. Yaptığım kontrollerde 3 ay fazla prim gönderilmiş görünüyor. Sgk dan bu primleri nasıl iade alabilirim. b-)...
  3. Konu Çözüldü 5510 Öncesi Lise Çevre Sağlığı Teknisyeni Ek Gösterge

657 sayılı kanunun 43/b maddesi. B) (Değişik: 9/4/1990 - KHK-418/2 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 sayılı Kararı ile; Yeniden düzenleme: 18/5/1994 - KHK-527/2 md.) Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları...
  4. Konu Çözüldü 5510 Öncesi Lise Çevre Sağlığı Teknisyeni Ek Gösterge

I SAYILI CETVEL (Ek: 9/4/1990-KHK-418/3 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E.1990/22, K.1992/6 sayılı Kararı ile; Yeniden düzenleme: 18/5/1994-KHK-527/3 md.) (Değişik:1/7/2022-7417/6 md.) HİZMET SINIFLARI İTİBARİYLE UNVAN VEYA AYLIK ALINAN DERECELERE GÖRE EK GÖSTERGELER...
  5. Konu Çözüldü Aynı Kurumda Çalışan Eşlerin Çocuk Yardımı Alıp Alamayacağı Hk.

Aile yardımı ödeneği:[275] Madde 202 – Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. (Değişik: 27/6/1989 - KHK - 375/10 md.) Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 1500...
  6. Konu Çözüldü Geçici Görevlendirmede Ek (Bölge ) Özel Hizmet Tazminatı

Personelimiz 6 ay süre ile İlçe Müdürlüğü emrine görevlendirildi. Geçici görevlendirildiği ilçe 7. bölge, asli görevli olduğu yer 5. bölge. 2006/10344 sayılı kararnamenin bölgelere göre verilecek ek özel hizmet tazminatı başlıklı 7. maddesinde; .... "b) Ek özel hizmet tazminatı esas olarak...
  7. Konu Çözüldü Vekalet Aylığı İdari İzin Kesintisi Hk.

Vekalet MADDE 9 - (1) 657 sayılı Kanunun 86 ncı maddesi uyarınca; a) 1) Kurumlarınca bir göreve kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet ettirilenlere; aa) Vekaletin, 657 sayılı Kanunun 86 ncı maddesine binaen yapılması ve bu hususun onayda belirtilmiş olması, bb) Vekaletin, Bakanlar...
  8. Tartışma Prime Esanç Kazanç Unsurlarında Yapılan Hatalı Bildirimlere İlişkin Düzeltme İşlemi Kesenek Bilgi Sistemi Yanlış Hesaplıyor.

Hocam toplam tutar değişmiyor sorun olur mu ki? Bende sizin gibi hesapladım. Atladığımız bişey olabilir mi bilemedim.
  9. Çözümlendi | Kilitli Ayrılan Personelden Bölge Tazminatı İadesi Almak Yasal Mı ?

Mehil müddeti için ödeme yapılamayacağından iade alınmalı. Bölgelere göre verilecek ek özel hizmet tazminatı MADDE 7 - (1) Teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan ve ekli IV sayılı Cetvelde gösterilen yerleşim birimlerine sürekli görevle atananlara, bu yerlerde fiilen...
  10. Çözümlendi | Kilitli Cte Huzur Hakkı Ödemesi̇ Emanete Alınması

Bu konuda yapılan ödemeye ilişkin örnek bir dosya paylaşılması birçok arkadaş için rehber niteliğinde olacaktır.
  11. Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

Sendika aidatı vergi matrahından düşülür.
  12. Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

Hocam gelir vergisi matrahının çok az bir kısmı %15 geri kalan %20. Geçiş dönemi yani
  13. Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

Gelir Vergisinde Fark Tutarı Kesilenden Fazla Çıkıyor Kontrol Edebilir Misiniz?
  14. Çözümlendi | Kilitli Açıktan Atama Ile Yeni Başlayan 4B'li Personelin Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılır ?

14 ünde başlayan 1 gün kıst ve tam maaşı hak eder. 17 sinde başlayan takip eden ayda kıst+tam alır.
  15. Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli̇ Personel Eş Tayi̇n Nedeni̇yle Si̇gorta Ve Maaş İşlemleri̇

Milli Eğitim Bakanlığının şuan bulamadığım bir yazısında sözleşme devam ettiğinden ay içinde ayrılması halinde maaş iadesi alınmaması, sgk prim yönünden ise kalan günlere isabet eden tutarın personelin gittiği saymanlığa devredilmesi yönünde bir ibare hatırlıyorum. Kendi muhasebe müdürlüğümüzde...
  16. Editörün Seçimi Maaş/Ücret Işlemleri Kbs Üzerinden Yapılan Personel Ödemelerine Ilişkin Ödeme Emri Belgesi 01.03.2025 Den Itibaren Hys Üzerinden Yapılacak

Harcama ile ilişkilendirilen taslak ödeme emri belgesinde yer alan ödeme emri belgesi ile Kbs den göremiyorlar mı?
  17. Editörün Seçimi Maaş/Ücret Işlemleri Kbs Üzerinden Yapılan Personel Ödemelerine Ilişkin Ödeme Emri Belgesi 01.03.2025 Den Itibaren Hys Üzerinden Yapılacak

Kbs maaş dökümleri ıslak imzalı taratılıp mys den eklenecek mi? Yoksa sadece atama onayı vb evraklar mı taratılıp eklenecek.
  18. Çözümlendi | Kilitli Havaalanı Olmayan İllerde Görevli Olup, Geçici Görevlendirilecek Personel İçin Alınacak Uçak Oluru!!!

Peki kabul etmeme gerekçeniz neydi Hocam. Uçak ile olur alınmış ve kişinin beyanı esas ise burda reddi gerektiren ne olabilir. 6245 e göre soruyorum.
  19. Çözümlendi | Kilitli Havaalanı Olmayan İllerde Görevli Olup, Geçici Görevlendirilecek Personel İçin Alınacak Uçak Oluru!!!

Bitlis İlinde havaalanı bulunmamaktadır. Komşu Muş (80 km ) -Van ( 160 km )-Batman (130 km ) -Siirt (96 km ) ve civar Diyarbakır (207 km) gibi illerdeki havaalanları kullanılmakta olup, çoğunlukla Van ve Muş yer yer ise Batman ve Diyarbakır havaalanları tercih edilmektedir. Daha evvel...
  20. Tartışma Kbs Ekders Evrak İşlemleri

Hocam ben sadece harcama belgeleri yönetmeliğine göre ek ders ödemelerine eklenmesi zorunlu belgeleri paylaştım. Detaya sahip değilim. Tarım Bakanlığı taşra personeliyim.
  21. Editörün Seçimi Hys Kamu Avans Kart Projesi

Kamu Avans Kart İşlemlerine İlişkin Duyuru-30.01.2025 23/01/2025 tarih ve 3718814 sayılı yazımız ile “Kamu Avans Kart İşlemleri Modülü” uygulamaya alınmıştır. Söz konusu modül Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki İ Cetvelinde gösterilen ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 35 inci...
  22. Tartışma Kbs Ekders Evrak İşlemleri

Ek çalışma karşılıkları Madde 13 - Ek ders ve fazla çalışma ücretleri ile huzur hakkı ve toplantı ücretleri, konferans ücretleri ve diğer ek çalışma ücretlerinin ödenmesinde, Çeşitli Ödemeler Bordrosu (Örnek : 13) ile birlikte duruma göre aşağıdaki belgeler aranır. a) 5/3/1964 tarihli ve 439...
  23. Mutemet Arşivi 2025 Ocak Memur İşçi Zam Oranı Belli Oldu

Sözleşme dönemleri güya eşitlenecek ama ücret zamlarında ciddi fark oluşacak. Bu farkı kapatacak bir düzenlemeyi yapacaklarını açıkçası sanmıyorum.
  24. Mutemet Arşivi 2025 Ocak Memur İşçi Zam Oranı Belli Oldu

Sözleşme dönemleri farklı olan işçiler arasındaki makas gitgide açılacak gibi duruyor. Sözleşmeleri 1 Ocaktan geçerli işçiler 5,74 enflasyon farkı alacakken 1 Mart yürürlük süreli olanlar için 4 aylık oluşan bir fark yok henüz.
  25. Çözümlendi | Kilitli İşçi Engelli İndirimi Süresinin Geçmesi

Emin olmamakla beraber rapor bitiş tarihinin baz alınması gerekebilir. Gelir idaresi müdürlüğü yada muhasebe/malmüdürlüğü ile görüşün derim.
  26. Çözümlendi | Kilitli İşçi Engelli İndirimi Süresinin Geçmesi

Öyle düşünüyorum ama raporun geçerlilik süresini kontrol edin. Personel yeni bir başvuru yapmamış mı? Personelle bir görüşün isterseniz
  27. Çözümlendi | Kilitli Kbs De 4-B Sözleşmeli Vergi Matrahı Nasıl Sıfırlanır?

Milli Savunma Bakanlığı genel bütçe kapsamında. Neden matrah ilavesi olmasın ki? Atladığım bir husus mü var acaba? Siz mi özel bütçe kapsamında misiniz? İi
  28. DUYURU 2024 Yılı Bütçe Giderleri Ve Yıl Sonu İşlemlerine İlişkin Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi

https://www.sbb.gov.tr/2024-yili-butce-giderleri-ve-yilsonu-islemlerine-iliskin-2-sira-nolu-butce-uygulama-genelgesi/
  29. DUYURU 2024 Yılı Bütçe Giderleri Ve Yıl Sonu İşlemlerine İlişkin Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi

2024 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ve YILSONU İŞLEMLERİNE İLİŞKİN MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA GENELGESİ (Sıra No 2) Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçe giderlerinin gecikmelere mahal verilmeden zamanında gerçekleştirilmesi, yılsonu işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin...
Geri
Üst Alt