Arama sonuçlarınız

1. Editörün Seçimi Sürekli İşçi İlave Tediye Ödemesi 22 Mayıs 2026

Nakit talebi karşılandı görünüyor. kurum hesabına ne zaman düşer bakacağız artık
  2. Editörün Seçimi Sürekli İşçi İlave Tediye Ödemesi 22 Mayıs 2026

Resmi gazete zaten 14:30 da yayımlandı. Ödenek talebi, imzacılar şu bu derken bugün onaylandı ve saat 9 gibi hazine sürecine girdi
  3. Editörün Seçimi Sürekli İşçi İlave Tediye Ödemesi 22 Mayıs 2026

Aynı gün içinde nakit talepleri karşılanabiliyor mu?
  4. Çözümlendi | Kilitli Görevlendirme Tarihinden Önce Gidilen Yerde Konaklama Ve Gündelik Ödenir Mi?

https://denetim.ticaret.gov.tr/haberler/100-soruda-harcirah-rehberi-yayinlandi dosya boyutu fazla olduğundan yükleyemedim. Bu lınkteki dosya hem sayıştay hemde maliye görüşleri ile kıyaslamış
  5. Çözümlendi | Kilitli 5510 Sonrası Personelde Ücretsiz İzin Öncesi Kıst Maaş Ve Gssp İşlemleri Nasıl Yapılır?

83 nolu tebliği inceleyiniz. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelde Mezuniyet Sonrası İntibak Ve Geriye Dönük İşlemler

Bu durumda yapılması gereken Kurumundan görüş talep etmesi ( muhtemelen daha evvel benzer görüşler verilmiştir. )
  7. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelde Mezuniyet Sonrası İntibak Ve Geriye Dönük İşlemler

Yanlış olabilirim ama hatırladığım kadarıyla Sağlık Bakanlığının bazı unvanları hariç diğer durumlar unvan değişikliği gerektirdiğinden üst öğrenim bitirmesi bi anlam ifade etmiyor.
  8. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Memurluğa Geçenlerin Kbs Sistem Dışı Bordro Girişi Yapılmalı Mı?

Kontrol ettim Ocak ve Şubat sözleşmeli olarak Mart ise Memur olarak kayıtlı.
  9. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Memurluğa Geçenlerin Kbs Sistem Dışı Bordro Girişi Yapılmalı Mı?

Kbs Duyurusu 2- Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) Olmayan Sistem Dışı Bordro Girişi (Gelir Vergisi İstisnasının Tespiti İçin) 30.10.2022 tarihli ve 31998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 321 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliğ (Seri No: 311)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair...
  10. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Memurluğa Geçenlerin Kbs Sistem Dışı Bordro Girişi Yapılmalı Mı?

Bu menü 657/4b sözleşmeliden memurluğa geçenler içinde geçerli mi? Bunların zaten bordroları Kbs de mevcut. Mart ayında 2 arkadaşımız sözleşmeliden kadroya geçti. Gelir vergisi istisna raporunda kalan istisna tutarı boş çıkıyor normalde 565,25 olması gerekiyor. 2. sıra
  11. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçiden 4/B Sözleşmeliye Geçişte Fazla Ödenen 2 Günlük Ücretin Tahsil Usulü (Net Mi Brüt Mü?)

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu linkte hazine ve maliye bakanlığınca düzenlenen örnekler var. Durumunuza uyan tabloyu düzenlemeniz lazım diye biliyorum
  12. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçiden 4/B Sözleşmeliye Geçişte Fazla Ödenen 2 Günlük Ücretin Tahsil Usulü (Net Mi Brüt Mü?)

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 83) (FAZLA VEYA YERSİZ ÖDENEN AYLIKLARIN GERİ ALINMASI) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Diğer hususlar MADDE 8- ......... ..... (3) Kamu idarelerinde işçi statüsünde istihdam edilenlere yapılan fazla veya yersiz aylık ödemelerinin geri...
  13. Çözümlendi | Kilitli 8.Dönem Toplu Sözleşme Kapsamında 4/B Idari Büro Personeline Verilen Ek 10 Puan 4/B Sözleşmeli Büro Personeline Veriliyor Mu?

Bu madde özelleştirme kapsamında Kamu Kurumlarına dağıtılan personel için. 657/4c idi şimdi 657/4b ler.
  14. Çözümlendi | Kilitli Kpss Ile Memuriyete Geçen Sürekli İşçinin Kıdem Tazminatı Hakkı Var Mıdır?

Kpss ile memuriyete atanma iş akdinin feshi için geçerli bir sebep değil maalesef. Kıdem tazminatı ödenmemeli. Hatta ihbar sürelerine uyulmamış ise kişiden ihbar tazminatı alınmalı.
  15. Çözümlendi | Kilitli Elektrik Faturasında Damga Vergisi Kesintisi Kdv Matrahı Üzerinden Mi Yoksa Mal Hizmet Toplam Tutarı Üzerinden Mi Yapılır

Belediye gelirleri kanunu 2. Elektrik ve havagazı tüketim vergisi: Konu: Madde 34 – Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde elektrik ve havagazı tüketimi, Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisine tabidir. BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 37) 4. İstisnalar Kazanç amacı...
  16. Çözümlendi | Kilitli Elektrik Faturasında Damga Vergisi Kesintisi Kdv Matrahı Üzerinden Mi Yoksa Mal Hizmet Toplam Tutarı Üzerinden Mi Yapılır

Yani 3 gündür araştıyorum. Faturada yazan mal ve hizmet alımı toplamının damga vergisi matrahı olduğu sonucuna vardım. Fatura paylaşılsa daha net olur. Benim paylaştığım örnekte arada elektrik ve havagazı tüketim vergisi de KDV matrahına eklenmiş.
  17. Çözümlendi | Kilitli Koruma Ve Güvenlik Görevlilerine Resmî Ve Dini Bayram Günleri Fazla Mesai Ödemesi: Kbs Üzerinden Ödeme Yöntemi

Kbs destek çağrıdan 2.öğretim ek çalışma veri tipinin seçilerek işlem yapılabileceği belirtilmiş.
  18. Çözümlendi | Kilitli Elektrik Faturasında Damga Vergisi Kesintisi Kdv Matrahı Üzerinden Mi Yoksa Mal Hizmet Toplam Tutarı Üzerinden Mi Yapılır

Hocam bilemedim vergi dairesinde uzman arkadaşa sordum. Kdv matrahı üzerinden kesilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi. Elimizde net bilgi yok. Belge, özelge varsa paylaşılırsa iyi olur. Ayrıca paylaştığınız telefon örneğinde damga vergisi öiv dahil tutar üzerinden kesilmiş gibi.
  19. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görevde Geriye Dönük Yolluk Ve Yevmiye Ödemeleri Hukuki Ve İdari Değerlendirme

Net olmamakla birlikte sanırım alınan olura idari dava açma süreleri içinde itiraz etmesi gerekliliği var.
  20. Çözümlendi | Kilitli Elektrik Faturasında Damga Vergisi Kesintisi Kdv Matrahı Üzerinden Mi Yoksa Mal Hizmet Toplam Tutarı Üzerinden Mi Yapılır

Zaten bu şekilde yapıyorum ama bazı yerlerde mal ve hizmet toplamı olan 25.805,17 tl üzerinden yapılınca tereddütte kaldım.
  21. Çözümlendi | Kilitli Elektrik Faturasında Damga Vergisi Kesintisi Kdv Matrahı Üzerinden Mi Yoksa Mal Hizmet Toplam Tutarı Üzerinden Mi Yapılır

Aşağıdaki elektrik faturasında damga vergisi kesintisi Mal Hizmet Toplam Tutarı üzerinden mi yoksa Kdv matrahı üzerinden mi yapılır. Her ikisini yapan yerler var. Arada elektrik ve havagazı tüketim vergisi var. O nedenle tereddütte kaldım. Konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
  22. Mutemet Arşivi Personel Ödemeleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu_05.02.2026

Kaostan beslenen bir sistem var ne yazık ki? Her hizmet kolu için ayrı bir maaş sistemi düzenlenmesi lazım :(
  23. Mutemet Arşivi Personel Ödemeleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu_05.02.2026

PERSONEL ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU_05.02.2026 SIRA NO: (2026/4) Bilindiği üzere, 26.08.2025 tarihli ve 2025/1 karar nolu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının "Bazı Devlet memurlarına ilave tazminat" başlıklı 65. Maddesinde " (1) Kadroları genel idare hizmetleri ve yardımcı...
  24. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Mali sistemin sadeleşmesi gerekirken maalesef karmakarışık bir hale gelmiş durumda.
  25. Çözümlendi | Kilitli Khk Ile Sağlık Bakanlığı Araştırmacı Kadrosuna Atanan Personelin Özel Hizmet Tazminatı Puanı (135 Mi 150 Mi?)

Hocam ÖHT artışı mı ek ödeme artışı mı? Malum 5510 sonrası personelde ÖHT den prim kesintisi yapılıyor. Bildiğim kadarıyla toplu sözleşme ile birlikte aynı ünvan için bazı kurumlarda farklı ÖHT oranları uygulanıyor. Haliylen eğer yanılmıyorsam bunun emekliliğe yansımasıda farklı olacak
  26. Çözümlendi | Kilitli Kadrolu Memur Maaş Hatalı Mı?

8.dönem toplu sözleşmede memurların öht oranı arttı. Adalet Bakanlığı kapsam dışı mı? Aralık öht ile ocak öht oranları aynı
  27. Çözümlendi | Kilitli İş Kazası Nedeniyle İstirahat Raporu Alan Memurun Maaşından Kesinti Yapılır Mı?

Hastalık ve refakat izni:[170] Madde 105 – (Değişik: 13/2/2011-6111/107 md.) ...... Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılır. .....
  28. Çözümlendi | Kilitli Asgari Ücretin Altında Kalanların 14 Günlük Maaş Fark Matrahları

Kendi bordrolarımı kontrol ettim. 3278,10 sadece asgari ücretin altında kalanlar için. 29283,60-26005,50 = 3278,10 Asgari ücret üzerindekiler için belirttiğiniz formül geçerli
  29. Çözümlendi | Kilitli Asgari Ücretin Altında Kalanların 14 Günlük Maaş Fark Matrahları

Asgari Ücretin Altında Kalanların 14 Günlük Maaş Fark Matrahları çok farklı çıkıyor. Hesaplama yapan oldu mu?
  30. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Hocam text dosyalarında hata olabilir mi? Acele etmeyin derim. 5510 sonrası sgk kesinti listesi ile text dosyasını bir karşılaştırın derim. Bizde 60 kişi nin sgk kesinti listelerinde sorun yok. Ama text dosyasına daha bakamadım.
  31. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

5510 Sonrası 60 arkadaşımız var. Kesinti listelerini ekli cetvel ile kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Aktarılan text dosyalarında sorun olabilir mi? Daha text dosyalarına bakmadım
  32. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Kişi payı aylık ve tazminat toplamı üzerinden, şayet bu toplam asgari ücretin altında kalırsa aradaki fark işverence karşılanır . Eklediğim 2 tabloyu da inceleyin lütfen.
  33. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Yukarıda eklediği tabloyu sözleşmeli içinde kullanabilirsiniz. Sadece %2,25 kısa vadeli sigorta kolları primi eklenecek
  34. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Sanırım sorunu buldum. Böyle bir hatayı nasıl yaparlar. Fark Pek tutarı işveren payı %9 yerine %8 yada gss işveren payı %5 yerine %4 alınmış. Her halükarda fark pek tutarı %1 oranında eksik hesaplıyor.
  35. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Pek tutarlar asgari ücretin altında kaldığından yasa gereği asgari ücrete yükseltilmesi lazım. say2000i kapsamında butonunu aktif edip deneyebilir misiniz?
Geri
Üst Alt