Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
personelin maaşı, ek ödemesi, sabitleri(375-209) hesaplanırken sıralama nasıl olmalıdır? örneğin bu ayın yani temmuz ödemelerini yapmaya ilk hangisinden başlamamız gerekiyor? temmuz ayı içerisinde...
İçeriğin tamamını görüntülemek için Özel Üye olmanız gerekmektedir.
Evet, farklı görünmüş olacak. EKOBS, 209.md matrahlarını aynı dönemdeki 375 KHK'ya aktarıyor. Dediğine göre ikisi de eş zamanlı yapılmaları sebebiyle bunların da aynı olması gerekir ama resmi...
Aklıma bir de şu geldi. E bordro alırken Döner Sermaye Tutarı bir önceki aylar yüklendiği zaman o dönemle beraber alınan sabit ödeme tutarları tutmuyor bazen.
Örneğin; personelimizin birine...
Ben; Temmuz DSSÖ + Temmuz 375 + Haziran döneri + Temmuz Maaşı şeklinde hesaplıyorum. KBS temmuz maaşının matrahına ise haziran döneri ve DSSÖ+375' i atıyorum.
Bu konu üzerinde çok tartışılacak bir konu değil esasında. Vergi mevzuatına göre bir ödeme tahakkuk ettirildiğinde vergisi doğar. Vergisi doğan tutarda tahakkuk tarihine göre matraha eklenir...