Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba. Biraz araştırma yaptık ve bazı 5510 tabi personellerimizin kullandıkları ücretsiz izinlerde 1 yıla kadar GSS göndermişiz. Ancak bu kişiler göreve başladıkları gün yada daha ileri tarihlerde farklı sebeplerle tekrar ücretsiz izin almışlar ve biz 1 yıl GSS tekrar ödemişiz.
Bu 1 yılı her...
Merhaba. Geçen sene emekli olan bir personelimiz(5434) 2 yıl önce askerlik borçlanması yapmış ancak maaşından kesinti yapılmamış.
SGK dan yazı geldi toplam 17 ay %16 karşılığını kurum bütçesinden karşılayın diyor. Bu ödeme için mys de hangi kalemi kullanmalıyım.
Bir de ödenmezse 5510 a göre...
Hocam biz ara sıra yapıyoruz bu işlemi. Önceden txt dosyasını biz attığımız için o kişiyi txt den çıkarıp öyle atıyorduk hesapta kalan bakiyeyi ise yazı ile çekip gelir kaydediyorduk. Şimdi ise banka ana şubeyi arayıp eğer böyle bir işlemi kabul ederlerse yine bu şekil yapıyoruz kabul etmezlerse...
Merhabalar. Şöyle bir durum içindeyim ne yapmam gerekir;
Kişi CİMER başvurusunda SGK hizmet dökümünde hatalı kayıtlar olduğunu belirterek 04-05-06-07-08/2011 dönemi keseneklerinde mükerrerlik olduğunu hem 5434 hem de 5510 olarak keseneklerinin gönderildiğini belirtiyor ve aynı zamanda 03/2011...
Hastanede İşkazası Raporu verilen Memur için yapılacak iş ve işlemler.
Bu başlıktaki bilgilere göre demiştim hocam. Memurlarda sadece ölüm ve maluliyet hallerinde bildirim yapılması şart diye biliyorum.
Halil Tuğrul Sümer hocamın şu ifadesi de açıklıyor.
peki hocam ilk bildirimin yapılması şart mıydı. Memurlarda iş kazası raporları bildirimi ölüm ve maluliyet harici zorunlu değil diye biliyorum. Biz memurlarda ölüm ve maluliyet harici bildirim yapmıyoruz.
merhabalar. bir personelimizin memuriyetine son verildi çıkan kişi borcunu taksitlendirmek için dilekçe verdi. tebliğde yer alan taksitlendirme sözleşmesini hazırlıyoruz ancak bu sözleşmede:
"Madde 10- İş bu sözleşme kapsamında doğan ....... TL damga vergisi, “ seri No.lu Damga Vergisi Kanunu...
yeni konu açmak istemedim. Vazife malulü KBS de 17 kodunda çalışanımız ücretsiz izne ayrılıyor. Eşi çalışmıyor ve 3 çocuk yardımı var. KBS de hangi koda almamız gerekli 18 mi 4 mü.
Merhabalar.
5510 a tabi bir kadın personelimiz 14.02.2022 - 03.08.2023 tarihleri arasında doğum nedeniyle ücretsiz izin kullanmış. Bu ücretsiz iznin ilk 1 yılında %12 keseneğini göndermişiz ancak 1 yıldan sonra ekteki duyuruya istinaden göndermedik. Eşi özel sektör çalışanı. SGK kişiye bu 1 yıl...
Bizde şu ana kadar bir şey yapmadık. Defterdarlık bu ay için kendi maaşını yapacak ancak onaylarını bizim gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi yapacak dökümlerini de biz alacağız ve yazışmalarını biz yapacağız.
Önümüzdeki hafta için de dosya bilgi belge devirleri olacak muhtemelen...
teşekkür ederim hocam. %16'yı kişiden isteyeceğiz mecbur ancak ödeme emrini nasıl düzenleyeceğimi çözemedim.
Şu şekilde yapsam sorun çıkar mı: Bildirgeyi "ek mahiyette sadece bir dönem"den %20-16-12 manuel girsem ödeme emrinde de %16 yı %20 ve %12 üzerine eklesem. Sonuçta bildirge ve ödeme...