Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
E-Yolluk Süreci Duyuru- 03.07.2026 Harcama Yönetim Sisteminin (HYS) yeni versiyonunun kullanılmaya başlanmasından itibaren yolluk işlemleri modülü kullanılmaktadır.
Ancak uygulamada süreç...
Sendika aidatı damga vergisi matrahı üzerinden kesiliyor ve toplu sözleşme ikramiyesi de damga vergisi matrahına dahil olduğu için böyle bir fark düzenlenmiş sanırım.
Aslında üç dilimi de aynı satırda görebileceğim bir çalışmaya ihtiyacım var. Yılda bir kez yüksek meblağda döner sermaye ödeyen birimler var. Vergi geçişlerini görmek ve teyit etmek için lazım
Hesaplama sanki ayni anda üç vergi dilimini içerdiğinde hatalı hesaplama yapıyor. Misal süregelen 0 ve aylık matrah 500.000 olsun.
190.000*0.15=28.500
210.000*0.20=42.000
100.000*0.27=27.000
Toplam. =97.500.
Sizin program ise 112.200 hesaplıyor. Hatalı bir işlem yapmista olabilirim.
https://denetim.ticaret.gov.tr/haberler/100-soruda-harcirah-rehberi-yayinlandi dosya boyutu fazla olduğundan yükleyemedim. Bu lınkteki dosya hem sayıştay hemde maliye görüşleri ile kıyaslamış