Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Online eğitimlwrde zaten görwvi başında sıkıntı yok. Çalışmış sayılır.
Kurum dışı yüzyüze eğitimlerde
Adaylık eğitimi ve aday tamamlayıcı staj eğitiminden bahsetmiş sadece bunlarda çalışır gibi...
Genele yönelik ve kendi bulunduğum büro hizmet koluna yönelik maddeleri elimden geldiğince değişiklikleri kısaca gösterdim. Eksikliğim ya da eklemek istediğiniz bölümler varsa yorum yaparsanız...
Böyle bir surum sık rastlanmadığı için program yapan yoktur muhtemelen.
2 farklı statüde aldığı/alması gereken diye fark bordrosu oluşturmak en mantıklısı gibi. Tabikide program varsa kolaylık...
Aylık ücretli çalışanlarda böyle bir indirim uygulanmıyor. Yıllık beyanname verenler (serbest meslek sahipleri vs.) yıllık beyan ettikleri tutarın %10 unu aşmamak kaydıyla vergi matrahından bu...
Kazanılmış Hak Aylığı ve emekli esas aylığı 5510 da 2 si de ödenen üzerinden gittiğinden ödenenin 8/3 derece olması emekliliğinin de bu dereceden baz alınması demektir. sizin maaşta 2 sinide 8/3...
soruda eksiklik var sanırım.
yedek subay öğretmenlerin terhis olmaları dolayısıyla ödenen yolluktan bahsediliyor sanırım.
emekli yolluğu gibi ödenen tazminat.
2011 yılı öncesi kanunda...
kişiye tebliğ tarihi olması daha doğru olacaktır.
biz merkez personeli olduğumuzdan faiz başlangıç tarihini strateji belirliyor bizde.
kişinin kasıtı kusuru olmayan birşeyde kamu zararı gibi bir...
Hocam ben de sizin gibi düşünüyorum. Tabibliğe ara verip fiili olarak çalışmadan eğitime gidiyor. Kanunda özellikle fiili çalışma dediği için tereddüte düştüm. İlgili kesintiyi yaptım ben...
görüşün cevabını beklemek yerinde olacaktır. Düz mantık. o ilave ödeme tabiplikte geçen çalışma için verilmekte. tabiplikle ilgili eğitim bile olsa, tabiplik görevine ara vermiş olduğundan eksik...
Teşekkür ederim hocam. Sadece eğitime gidilen sürelerin düşülüp düşülmeyeceği konusunda tereddüte düştüm ben. Görüş yazısı yazdım. Cevap gelince burada paylaşırım.
toplam 35 gün olduğu için 30 u aşan kısım 5 günlük kesinti olması ve sonraki dönemler içinde çalışılmayan her gün için kesinti yapılması gerekmektedir.
puantaj dönemi itibariyle aşan kısım...
hocam hem ücretsiz izindeki gss'si, kıst maaşı uğraşmamak için 14 izni bitirip 15 başlasın diye düşündük tabi bu başvurudan sonraki aybaşı aklımı karıştırmıştı. teşekkür ederim.
başlangıç tarihi yarı zamanlının ayın 15'i ise tam maaş hak etmez.
bu yüzden ayın 16 sı ve sonrası için ayrılması personelin lehine daha yerinde olacaktır.
21 gün çalışma 9 gün borç var prim iade de 9 günün iadesini yapar. ancak 9 gün için %12 GSS ödenmesi gerekiyordur. SGK bu %12 lik kısmı iadeden mahsup ediyor. yani ekstra bir işlem yapmanıza...
evet doğrudur. 1 ini izleyen aybaşı 15 eylül oluyor. 15 eylül sonrası yarı zamanlı dönemi ve mali hakları başlar. ilk mesajımda dayanağını da atmıştım.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/07/20250718-24.pdf
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=657&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5
Ek Madde 43
yarı zamanlı çalışmasına ilişkin 657 sayılı...