Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şu şekilde dönüştürme katsayısıyla bularak yapıyorum da vergilere göre
30 sütünda anca hesaplıyorum. :lollol: bi yemek yardımını. sizinki daha kolay.
sadece düz mantıkta kafama yatmadı.
260,87...
tek sıkıntım brüt tutarın formülü. başından beri brüt tutarı bulan formülde sorun yaşıyorum. bunun formül hali olsa kendi exelime uyarlayacağım. sizin düzelttiğinizde de 1 günlüğün brüt hali elden...
olması gerek tiği gibi değiştirdim sizin tablonuzda brüte çevrilecek yemek kalanı GV/DV için tek sütun kullanmışsınız halbuki ikisi aynı rakam değil damga ve gelir vergisi için iki ayrı sütun...
dosyayı da bir önceki mesaja ekledim.
bakar mısınız. hangisi daha kolayıma gelirse öyle formüle edeyim. bir yemek yardımı vereceğiz 40 takla atıyoruz. :lollol::lollol: eskiden brüttü sorun...
exelinizi bekliyorum. bu şekilde daha kolay olacaksa eğer. bu şekilde programlarım bende.
bahsettiğiniz SGK primlerinin vergi oranı kadar ters kayıtla birebir aynı ödenmesini sağlıyorduk aslında...
1 eylül 2025 ve sonrası imzalanırsa sözleşme;
izleyen ayın 26. günü akşamına kadar SGK bildirimlerinin tamamlanması gerekiyor.
yani bu tarihe kadar kişilere ödenmiş olmalı. (SGK ödemesi de ay...
Küçük adliyelerde yazı işleri müdürü tüm işlere bakabiliyor, müdür olmayan adliyelerde Zabıt Katibi bu görevleri iç görevlendirme ile yapıyor. O nedenle görevlendirmenin yapılmaması ile ilgili bir...
teşekkürler paylaşım için.
Ancak; birçok programda da sizin programdaki gibi bu şekilde brütü 288,52 TL yerine 288,70 TL , SGK matrahını 130,52 TL yerine 130,70 TL gösteriyor.
bu rakamlara...
ücretsiz görevlendirmelerde herhangi kanuni bir engel yok diye biliyorum.
ücretli görevlendirme varsa şayet; görevlendirdiği kadroya atanmak için gerekli şartları taşıması getirmesi gerekir.
elinize sağlık çok yardımcı oldunuz. maaş programıma nasıl entegre edeceğim orayı çözersem işlemlerim tamamdır. Yıl oldu 2025 Halen exelden yapıyoruz maaşları. ;D
34,08 Brüt rakamın %85 i ni alınca yani 1-(%14+%1) düşüldükten sonra buluyorum aylık vergi matrahını.
1 kuruş oynuyor o da pek mesele değil önemli olan mantığını formüllerime ekleyeyim de :D:D
Nurhaklı46 hesaplamalarımızda sadece gelir vergisi matrahımız uyuşmuyor. orayı da bulabilirsem birebir tutacak. sizin exel benim hesaplamalarla uyuşuyor. diğer exellerdeki SGK matrahı farklı...
260,87 TL nin istisnayı çıkarttıktan sonraki rakamı brüte çevireceğiz diye var mantığımda. tamamını brüte mi çeviriyoru.z
burada eksiğim varsa çözeyim.
bunu exelde gösterebilme şansınız var...
YUSUF KARAKAŞ yusuf bey bu tabloda bende var. bu tablodaki SGK matrahına nasıl ulaşıyoruz. onu tam formüllerden anlayamadım.
SGK muafiyetinden sonra kalan tutarları brüte çevirdiğimdeordaki...
brüt 288.71 TL den yapınca buluyor bazı yardımcı programlarda 288.71 TL yapıyor. bu rakama yardımcı programlarla bende ulaştım.
ancak bu 288,71 TL ye ulaşırken nasıl ulaşıyoruz bunun içinden...
Toplu Sözleşme Gereği İşçi Güncel Yemek Bedeli Net 260,89 TL
Kanuni SGK muafiyeti 158,00 TL
Kanuni Gelir/Damga Muafiyeti 240,00 TL
Yemek SGK Muafiyet Dışı 260,89-158,00=102,89
Yemek GV/DV...
aslında Aile yardımlarının elektronik ortamda kişilerce yapılması ve kişilerin bildirimlerine müdahil olmadan bizim bildirimi sadece onaylamamız daha doğru olacaktır. 2018 den beri biz bu şekilde...
sözleşme bize henüz gelmedi öyle yapılacağı için seyyanen fark verip eşitleyeceklerdi.
bizim sözleşme imzalanmadı imzalanan örnek varsa atabilir misiniz sadece o maddeyi yine mart ve eylül olarak...
örnek hesap tablosu atayım yevmiyesi 1400 TL nin üzerindeyse ücret şu tablodaki gibi yapabilirsiniz. hem ocakta zam alanlar için hem martta zam alanlar için örnek mevcut
1. satır işçilerimiz ocak...
Doğrudur bende öyle yorumladım.
Toplu sözleşmedrki 10 puandan düşük olanlara da 10 puana tamamlayın aytıntısı da var. Maddeler karışık. 1 sefere mahsus kanunlaştırsalar şu maddeleri herkes daha...