Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tşk ederim Mehmet bey aslında Süleyman beyin dediği sebeplerden ötürü bende aile ve çocuk yardımında bir tereddüt ettim ama dediğiniz gibi yönetmelik her şey yarım diyorsa gerisini kurcalamak bana...
geçmiş dönen hatalı bildirimlerin düzeltmesi diye bir seçenek vardı. oradan düzeltirsiniz. bildirge rakamlarıyla ödeme bordrosu rakamlarınız tutarsa işleminiz tamamdır
657 sayılı kanun 36. madde ortak hükümler bölümünün A sırasının 5. maddesinde;
5 – Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim görenlerden tabip, diş tabibi, veteriner hekim, eczacı ile benzeri...
kanun maddesine sosyal yardımlarında yarısının ödeneceğini yazmışlar.
normalde buraya göre yarım ödenmesi gerekir.
fakat kafa karışıklığı yaşamanız normal çünkü aile çocuk yardımların da bu...
ayın 20 sinde görevine dönecek kişi 25 günük maaş hakeder.
yine tam GSS nin 25 günlük kısmını hesaplayıp GSS devlet payından düşeceksiniz.
25 yerine 20 yazmışım ilk mesaj düzeltildi.
biz görevine...
1- 15-19 arası için maaşta tam hesaplanan %12 yi /30*5= gün alırsınız
2- ayın 20 sinden sonra çalışılan 25günlükkıst maaş hesaplatırsınız.
3- 25 günlük fazla hesaplanan %12 lik kısmı 25 günlük...
1-) Ücretsiz izin öncesi hak edilmiş çalışması varsa ya da ücretsiz izin dönüşü çalışması varsa ve Yönetmelikteki eşyanın karşılığı bir görev yapıyorsa verilebilir. ( Arazi görevi ile ilgili...
KBS sistemi yarı zamanlı için oluşturuncaya kadar;
1- Personeli Ücretsiz İzinli koduna alacaksınız
2- Yarı zamanlı maaşını manuel hesaplayacaksınız
3- Hesaplamış olduğunuz manuel maaş bordrosunu...
programa nasıl entegre edersiniz. ÇKYS bilmiyorum ama.
Normal bordro için;
235,02-189,53= 45,49 TL tamamını brüte çevirerek sadece SGK kesintisi yapılması gerekmekte.
45,49 TL nin sadece SGK...
elde tutma mecburiyeti yok. ancak, biz sistemsel şeylere güvenemediğimizden 1 nüsha bordro dökümü ve ödeme emri belgesi alıyoruz.
ayrıca bilgisayar üzerinden de bordro dökümlerini aylık bazda pdf...
Merhabalar hocam kolay gelsin
-Maaş işlem kodunu KBS den "maaş hesaplanmayan" koduna alabilirsiniz.
-Eylül maaşından çıkartın ve Ağustos maaşından da 3 günlük iade alabilirsiniz.
-Maaş...
%20,75 ve %2 fazla görünmesinin tek nedeni, bu payları hem kesinti hem tahakkukta kullanarak çifte saymandır belki hocam. Onları kesinti bloğundan tamamen çıkar, sadece tahakkuka yaz; sorun biter.
Teşekkürler. Uygulamam da 2 tarafıda sıfırlayınca ancak tutturdum. Tahakkuka ekleynce de fazla verdi ama bakıcam. Sayenizde bir noktaya geldi haftasonu full ona odaklanıcam tekrardan.
Formüller güzel olmuş elinize sağlık. %20.75 ve .%2 yi tahakkuka siz nasıl yansıtıyorsunuz.
Bunların olduğu kısım hali de varmı.?
Bunların %20.75 ve %2 sini hem tahakkuk hem kesintiye ekleynce...
Mantığını anlayımda senede 1 sefer değiştiririz ya zaten çok zorluk çekiyoruz az da onu takip için mecbur çekeriz. Anlatamıyorum. Bizim burdakilere en azından konuyu bileyim açıklayym istiyorum.
Süleyman bey brütü bizde excelde döngü yada goalseek denen metodla buluyoruz yani 260,89 neti yazıyoruz kodlama bu rakamı kuruş kuruş deneyerek hedefe ualaşana kadar tarıyor hedefe varınca...
%20.5 ile %2 ortalığı karıştırıyor. bunları sıfırlarsak ya da netten düşersek sizin yaptığınız exelde işlem çözümleniyor.
doğru şekilde veriyor.
şu exelde bakabilirsiniz isterseniz hazır...