Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
evet güzel olmuş elinize sağlık. tablodan değiştirmek daha kolay anlaşılır. ben her sene manuel elden değiştiriyorum. ara formülüyle uyguladığımdan dolayı.
sizin bu exel daha pratik olmuş formül bozma sorunu exel konusunda hata yaparsam düşüncesi olanlar için.
kişi borcu iadei alırken ya da maaş ödemesi yaparken belge ekine bu açıklamayı yaparsanız (kadroya geçeirme onayı ya da işe başlama yazısı üzerine) hiç bir problem olmaz diye düşünüyorum.
ilgili personelin statü değişikliği yapılması sebebiyle KBS üzerinde kadrolu maaş yaparken Gelir vergisi ve...
aynı dönem içinde KBS sisteminden hesaplamalarda maalesef bu işlemi yapmıyor.
KBs den kadrolu olarak hesaplattığınız bordroyu manuel olarak düzenleyerek HYS üzerinden işlemlerinizi yapınız.
size özel basit bi exel hazırladım bu iş görür sanırım. deneme yaptım bir kaç sefer sorunsuz çalıştı birde siz bakarsanız süper olur.
hem geçen ay ve bu ay ile birlikte olan
hem de sadece tek ödemeden geçişleri hesaplayan şeklinde
ilerleyen yıllarda da kullanmak gerekirse eğer formülün...
bir anda tek matrahta 2 vergi dilimine geçiş hiç rastlamadığımdan ona göre ayarlama yapmamıştım.
hesaplama hatası o yüzden. ancak tabloya veriyi yani aylık vergi matrahı 500.000 TL nin 400.000 e kadar olan kısmı ayrı
kalan 100.000 lik kısmı ayrı girerek hesaplatırsak yine doğru gösterge 97.500...
haklısınız bildirim evrakı varsa ve bildirim zamanında doğru şekilde yapıldıysa dediğiniz gibi bir yazı ya da onayla ile bildirim tarihini izleyen aybaşından itibaren yapılabilir tüm işlemler.
ancak bildirim var ve KBS den kaynaklı değil de hatalı bildirimse geçmiş zamanlı bildirim de olsa bu...
sadece geriye yönelik 3 ay verin fazlasını vermeyin.
her ne kadar kamu denetçiliği görüşleri ya da yargı kararları olsa emsal teşkil etse bile bunlar kişiye özel kararlar olduğundan bu sebeple uygulanabilirliği yok.
Eğer ki illaki ödeyecekseniz bile Kurum içi iç yazışma ile yetkili makalarca...
sistemsel düzelmekte herhangi bir sakıncası yok. sadece artışla ilgili eksik kalan tutarı ödeme ile ilgili durum varsa bunun için. başka kurumda yapılan eksiklikle ilgili devlet paylarına ait tutar sizin kurumunuzun bütçesinden çıkacağı için bu düzeltmeyi belirtir yetkili yerlerden bir onay ya...
her kurumda aynı sorun ne yazık ki. atama kararını yapan bundan sonrki işlemi kim yapar zorluk yaşarmı düşünen yok. göreve başlamaları bugün yaparlarsa personel en azından yapılabilir diye düşündüm.
bizde en geç 3 iş günü bankada olacak şekilde bitiriyoruz sizler gibi. hele de önümüzdeki ay...
biz şu şekilde başlama yazısı yaptık ve münferit değil direk maaşa dahil ettik.
örneğin kadroya geçiş onayı 29.05.2026 olsun
ilgili personeller kadroya geçiş işlemlerine istinaden 01.06.2026 tarihinde göreve başlamış olup, özlük haklarını izleyen aybaşında kazanacağından dolayı işten ayrılış...
işçilerin refakat izni ile ilgili ücretli refaket izni için kanuni düzenleme bildiğim kadarıyla yok. bu sebeple; Kurumunuz ile yapılan toplu sözleşme maddelerine bakınız. orada yoksa eğer, kullandırılamaz. ücretli mazeret izni şartları varsa kısmen oradaki durumdan faydalandırılabilir. ama oda...
ohalden ayrılma il ilgili değilse bağlı bulunduğunuz muhasebe tarafından işlem kodunu naklen geçme yaptırınız ve ilgili personeli yeni kayıt naklen gelen kısmından kaydettiriniz. bizler personel kartını görsek dahi maalesef değişiklik yapamıyoruz. ohal dışındaki daha önce ayrılan istifa, fesih...
kbs destek ten çağrı açarak ilgili personelin kıstının kaldırılmasını talep etmeniz gerekiyor.
ohal ile ilgili dönen personelse maliye bakanlığı sistemde kıstlı personel uygulaması yapmakta. bu sebeple çağrı ile mahkeme kararı atama onayı vb. ile kıstlama uygulamasının kaldırılmasını talep...