Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kbs duyurusunda yazıyor ocak ayında başlayanlar için 14 günlük fark hesabı olmayacağ. zaten zamlı hesaplanıyor kıst maaş.
duyuru da dikkatinizden kaçtı sanırımm.
Oran üzerinden değilde direk. Brüt tazminat ocak ayı - brüt tazminat aralık ayı / 31*14 şeklinde hesaplanmış. Ben baktım bir şey göremedim. Rapor alan personel için yanlışlık olabilir belki
kafa karışıklığı olmaması adına söylüyorum. maaş farkları için SGK devlet payları dönem aralık ayı olduğundan %11 olacak. Kontrol ettim KBS doğru hesaplıyor. artış farklarını da düzgün yansıtmış..
HATANIN GENEL SEBEBİ ŞU.
pek fark tutarı hesabında asgari ücrete eşitlemek için yine farkın %12-9-7.5-5 ini alması gerekirken
pek fark tutarının hesabında %11 hesaplamış.
Maaşta %12 ama asgari ücretin altında kalanların pek farkını hesaplarken %11-9-7,5-5 olarak hesaplamış bu şekilde...
text dosyalarında bazen hatalar olabiliyor sonra düzeltiyorlar. Ödeme emri kesintileriyle topluca ya da hatalı varsayılan 1-2 personeli bordrosuyla karşılaştırma yapınız.
2,25 kısa vadeli sigorta prim hem bütçeden brüt tarafta hem de kesinti tarafından eş değer oranda olduğundan. ödenen rakam değişmez. bordroda gözükmesi bir şey ifade etmiyor. Bordro hesaplarken ve SGK'ları gönderirken hesaplamaya dahil etsin yeter.
ocak ayında aşırı çağrı geldiğinden daha sonra açın dşyorlar. izleyen ay tekrar çağrı açarsınız. düzeltirler diye düşünüyorum. bana bir çağrıda cevap yoğunluktan dolayı sonra tekrar çağrı açınız diye geldi.
vergilendirme ödemenin tahakkuk işleminin yapıldığı yıl ile ilişkilendirilir her zaman.
bununla ilgili tebliğler var gelir idaresinin.
işçi maaşlarında olduğu gibi. örneğin 2025 aralık maaşlarını ocak 2025 içerisinde aldıklarından vergilendirme %15 yapılıyor.
vergi dilimi için bulunduğunuz ödemeyi yapacağınız yıla göre vergilendireceksiniz.
SGK aşan tutarlarla ilgilide personel için gönderim yapılamıyorsa üst sınırı aşan kısım için statü değişikliği olduğundan diyerek Durumu açıklar bir yazı yazarsınız. ve kalan tutarı hazineye gelir kaydettirirsiniz.
geçen dönemki toplu sözleşme süresi bittiğinde ilave puanların hepsi tüm ünvanlar gibi o kişilerde de yok oldu. yeni sözleşmede ilaveler neyse onlar ekleniyor sadece. orada zaten kaçırdıkları için bu sözleşme maddesine eklediler. o yüzden bu sözleşme içerisinde alamayacağını söyleyebiliriz.