Süleyman Kambuk kullanıcısının son içeriği

1. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2026 Ocak Dönemi 14 Günlük Maaş Farkı Kbs Duyurusu

kbs duyurusunda yazıyor ocak ayında başlayanlar için 14 günlük fark hesabı olmayacağ. zaten zamlı hesaplanıyor kıst maaş. duyuru da dikkatinizden kaçtı sanırımm.
  2. Süleyman Kambuk

Oran üzerinden değilde direk. Brüt tazminat ocak ayı - brüt tazminat aralık ayı / 31*14 şeklinde hesaplanmış. Ben baktım bir şey göremedim. Rapor alan personel için yanlışlık olabilir belki
  3. Süleyman Kambuk

kafa karışıklığı olmaması adına söylüyorum. maaş farkları için SGK devlet payları dönem aralık ayı olduğundan %11 olacak. Kontrol ettim KBS doğru hesaplıyor. artış farklarını da düzgün yansıtmış..
  4. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

HATANIN GENEL SEBEBİ ŞU. pek fark tutarı hesabında asgari ücrete eşitlemek için yine farkın %12-9-7.5-5 ini alması gerekirken pek fark tutarının hesabında %11 hesaplamış. Maaşta %12 ama asgari ücretin altında kalanların pek farkını hesaplarken %11-9-7,5-5 olarak hesaplamış bu şekilde...
  5. Süleyman Kambuk

%12 den hesaplamış sadece görüntüyü değiştirmemiş rapor alma yerinin. hesap doğru 12
  6. Süleyman Kambuk

text dosyalarında bazen hatalar olabiliyor sonra düzeltiyorlar. Ödeme emri kesintileriyle topluca ya da hatalı varsayılan 1-2 personeli bordrosuyla karşılaştırma yapınız.
  7. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

2,25 kısa vadeli sigorta prim hem bütçeden brüt tarafta hem de kesinti tarafından eş değer oranda olduğundan. ödenen rakam değişmez. bordroda gözükmesi bir şey ifade etmiyor. Bordro hesaplarken ve SGK'ları gönderirken hesaplamaya dahil etsin yeter.
  8. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kütüphane Müdürünün Özel Hizmet Tazminatı (Kbs) – Toplu Sözleşme 40 Puan Artışı Hatalı Mı Görünüyor?

ocak ayında aşırı çağrı geldiğinden daha sonra açın dşyorlar. izleyen ay tekrar çağrı açarsınız. düzeltirler diye düşünüyorum. bana bir çağrıda cevap yoğunluktan dolayı sonra tekrar çağrı açınız diye geldi.
  9. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kütüphane Müdürünün Özel Hizmet Tazminatı (Kbs) – Toplu Sözleşme 40 Puan Artışı Hatalı Mı Görünüyor?

maliye cetvellerde güncelleme olmayanlar için çağrı açın demişti. cetvelleri güncelletirseniz. hata kontrol listesinde çıkmayacaktır.
  10. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü 4/D’den 4/B’ye Geçen Personelin Biriken Yıllık İzin Ücretinin Sgk Ve Vergi Uygulaması

vergilendirme ödemenin tahakkuk işleminin yapıldığı yıl ile ilişkilendirilir her zaman. bununla ilgili tebliğler var gelir idaresinin. işçi maaşlarında olduğu gibi. örneğin 2025 aralık maaşlarını ocak 2025 içerisinde aldıklarından vergilendirme %15 yapılıyor.
  11. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü 4/D’den 4/B’ye Geçen Personelin Biriken Yıllık İzin Ücretinin Sgk Ve Vergi Uygulaması

vergi dilimi için bulunduğunuz ödemeyi yapacağınız yıla göre vergilendireceksiniz. SGK aşan tutarlarla ilgilide personel için gönderim yapılamıyorsa üst sınırı aşan kısım için statü değişikliği olduğundan diyerek Durumu açıklar bir yazı yazarsınız. ve kalan tutarı hazineye gelir kaydettirirsiniz.
  12. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kambiyo Müdür Yardımcısı İken Araştırmacı Olan Personelin Özel Hizmet Tazminatı

geçen dönemki toplu sözleşme süresi bittiğinde ilave puanların hepsi tüm ünvanlar gibi o kişilerde de yok oldu. yeni sözleşmede ilaveler neyse onlar ekleniyor sadece. orada zaten kaçırdıkları için bu sözleşme maddesine eklediler. o yüzden bu sözleşme içerisinde alamayacağını söyleyebiliriz.
  13. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Şef Kadrosuna Atanan Personelin Yan Ödeme Puanı (1950 – 2150 – 2250 Hangisi Doğru?)

sorun çözülsün de önemli olan o. yoğunluktan gözden kaçabiliyor. iyi çalışmalar.
  14. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kbs Unvan Değişikliği Sonrası Maaş Farkı Uygulaması Hk.

en güzel yöntem bu kbs de gözükmesi bizlerde böyle elden manuel yapıp kbsekliyoruz
  15. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Şef Kadrosuna Atanan Personelin Yan Ödeme Puanı (1950 – 2150 – 2250 Hangisi Doğru?)

evet çağrı açtırarak ekletebilirsiniz. cetvellerin varsa 2. sayfasına da bakın isterseniz bazen gözden kaçabiliyor. bizde 2. sayfada yer alıyor
Geri
Üst Alt