Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar kolay gelsin , bugün kbs de taşınır kontrol yetkilisinin profilinde bir güncelleme yaptım ancak kaydet dediğimde kefalet aidatı ile ilgili bir uyarı verip kaydetmedi. Saymanlıkla görüştüm ve Kontrol Yetkilisinden kefalet aidatı kesilmiyor diyerek beni şoke ettiler :) bu durum ne...
önce tam zamanlı koduna alıp kıst + tam maaş hesaplatıp , kıst bordroyu çıktı alıp kenara ayırıcam , sonra yarı zamanlı koduna alıp kıst maaş girişini silicem. Toplu bordroyu hesaplattıktan sonra kenara ayırdığım kıst bordrosundaki verileri maaş bordro girişinden o ayki yarı zamanlı bordronun...
Arkadaşlar , ayın 1 inde ücretsiz izinden dönerek yarı zamanlı göreve başlayacak bir personel için 1-14 gün için tam maaş mı ödenir yarım maaş mı? Mevzuatta izleyen aybaşından itibaren ibaresi geçiyor ama direk yarı zamanlı başlayan kişi içinde kıst maaşı tam ödemek yanlış gibi geliyor...
1-Memur maaşları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği peşin olarak her ayın 15’inde ödenmektedir.
2-14 günlük maaş farkı, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren katsayı ve zamların, maaşın peşin ödenmesi nedeniyle 1–14 Ocak tarihleri arasındaki süreye yansıtılamamasından doğan bir telafi...
Arkadaşalr konuyla bağlantılı olarak bu +%10 öht ler 1 ocak itibariyle geçerli , aslında 1 ocak -14 ocak için katsayı farkından ayrı olarak 14 günlük %10 öht farkıda vermek gerekmiyor mu personele , 14 günlük katsayıya yansıyorsa farkında verilmesi gerekmez mi
Merhabalar,
Yarı zamanlı maaş hakkında , sendika ödeneği yarım yatarken sendika kesintisinin tam olması hakkında mevzuat açısından bir sorun var mı arkadaşlar, neye göre tam kesinti oluyor mesela , personel baya ısrarcı oldu , ödenek yarım yatarken kesinti tam kesiliyor diyor. Bir şey bulamadım
Ben her sene Temmuz da 1 kere , Aralıkta ise 2. kere keserim. Aralık raporunu da bu şekilde kesince temmuzda kesmiş oluyorum , aslında ocak zammı 1 , temmuz zammı 2 olmak üzere 2 kere zamlanmış öht den düşüyor :D aman duymasınlar :) zaten bunun hesabını yapacak kişi işi biliyordur , Müdür Bey...
hepsine manuel ekledim sonrasında cetveli saat 17 ye doğru güncellediler . ) pzt öğlene kadar maaşları göndermem lazım ,ilaveleri silip cetvelden tekrar seçmek büyük zaman kaybı olacak , bu şekilde göndericem artık inşallah sorun çıkmaz.
Slm üstadlar ,
+10 öht ilavesini merkezden eklemediler, 500 tane personel var , cetvellerde yeni halleri de yok tek tekte ekleyemiyorum , çağrı açtım vs dönen olmadı :) ne önerirsiniz , bilmediğim başka bir yol vardır diye son çağre buraya yazıyorum