Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Aylık Prime Esas Kazanç Tutarı Asgari Ücretin Altında Olan (Kadrolu 5510 Sonrası) Memurların Prim Farkı Kesenek (TEK KİŞİ) Bildirme

Farklara ait işlemler kişi bazında ocak ve şubat dönemi aynı olacak şekilde resimlerdeki gibi yapılabiliyor. Daha güzel ve detaylı anlatacak alternatif yol bulacak olabilir. Bu da çok acemi olsa da bir nevi iş görebilir.
  2. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Aylık Prime Esas Kazanç Tutarı Asgari Ücretin Altında Olan (Kadrolu 5510 sonrası) Memurların Prim Farkı Hesaplama Programı

Mart maaşında kbs düzeltme yaptı. %11 ve %7,5 rakamlarına eklediler . Tabi 1-2 martta hesaplama yapıp muhasebeleştirenler varsa. Onlarınki eski düzen hesaplamıştır.
  3. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Aylık Prime Esas Kazanç Tutarı Asgari Ücretin Altında Olan (Kadrolu 5510 sonrası) Memurların Prim Farkı Hesaplama Programı

Kesenek bilgi sisteminde asgari ücretin altında prim gönderenler için farkların yapılacağı yer açılmıştır.
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi E-Mailimize gelen MYS bloke mesajı

Bu çözüm yolunu bende kullanıyordum da dünden itibaren sanırım buna da kıst koydular. Öyle görünüyor.
  5. Süleyman Kambuk

ben denedimde yetki verme olayı ayrıca yok gibi kısa mesajla daha hızlı ve pratik. saas pas bende yüklü. aynı kullanıcıyı başka telefonda açamıyoruz benim denediğim kadarıyla.
  6. Süleyman Kambuk

zorunlu olmuş evet. aktivasyonu kaldırmıştım. sürekli aktivasyon yapılan sayfaya yönlendiriyor. İşlem yapma izni vermiyor.
  7. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Memurlarda Ssk Brüt Ücretin Asgari Ücret Altında Kalması Halinde Kesenek Primler Nasıl Hesaplanacak?

SGK Kesenek Bilgi Sistemine farkla ilgili bir yer açacakmış. oradan pirime esas kazanca ait fark tutarları girilerek hesaplamalar otomatik yapılacakmış.
  8. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Memurlarda Ssk Brüt Ücretin Asgari Ücret Altında Kalması Halinde Kesenek Primler Nasıl Hesaplanacak?

Ücret olarak pek ilgisi yok ama, yyllık bazda zam oranını sayarsak çok doğru. 5-6 yıl böyle aynı şekil devam ederse eşitleyebilir
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli memur bireysel emeklilik kesinti oranı hk

kişi bes şirketini arayarak bes kesinti oranını 3 olarak değiştirmek istediğini söyleyerek bes şirketi üzerinden işlem tamamlanacak. KBS üzerinden bizim değiştirmemiz söz konusu değil. Bireysel emeklilikle ilgili KBS den maaş alanlar için sadece ilk girişteki işlemleri biz yapmaktayız.
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli MYS İşçi Maaş Hatası - Fazla Mesai Yetersiz Ödenek Uyarısı

tabikide yanlış oldu. normalde yapılması gereken maliyenin bu bütçe tertibine kıst koyarak bu tertibin eksiye düşmemesiydi. Yeni Mart ayında uyandılar. Harcama yetkiliniz imzalarım diyorsa ki başka tertipten işlemi yapın gitsin.
  11. Süleyman Kambuk

başka koddan ödenmeyeceği yazıyor karar sizin. Kendinizi riske atmayın Harcama yetkilisinden onaylı bir yazı alın derim.
  12. Süleyman Kambuk

aradığım detaydı bu maddeyi kaçırmışım yayınladığınız güzel oldu.
  13. Süleyman Kambuk

DUYURU yayınlanacak ve muhtemelen prim farkı gibi bir satır açılacaktır. maaşlarda da prim farkı yaparken manuel hesap yapıp kbs ile karşılaştırdıysanız. aradaki farkı sadece %11 Em.Kes.(Dev) ve %7.5 sağlık devlet satırına ekliyor. işveren sorumluluğunda olduğu için kişilerden kesinti...
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Excel'den txt.(kesenek için) oluşturma

e bildirge v2 bilgilendirme ve hazır text oluşturma şablonu buradan indirebilirsiniz. ben işçi maaşları için yaptım çok faydalı oldu. memurlara ait kesenek için forumda gördüğüm bir program mevcut kallanılabilir dosyalara ekledim. E-BİLDİRGE V2 TEXT OLUŞTURMU EXEL ayrıca SGK nın ilgili duyuru...
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4B personelin kbs de ek ödeme eklenmesi

İlgili unvana ait cetveller ( ek ödeme cetvelleri )maliye bakanlığından tanımlandıysa ve seç dedikten sonra o ekrandan kaydet yapınca hata vermemesi gerekir. Seç kısmına tıkladığınızda 130 geliyor mu gelmiyor mu.? Eğer gelmiyorsa işgili puan cetvelini çağrı açarak maliye bakanığına...
  16. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

İşçinin sözleşmesi 1 kasım itibariyle bitmiş oluyor. Ücreti dışındaki haklar zaten otomatikmen siliniyor. Yeni sözleşmesinde üye olduğu taraf sendika sözleşmesinde bu maddeler yoksa verilmez.
  17. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Asgari ücretin altında kalanlar için Asgari ücrete eşitleyip ayrıca %.... zam verip vermeyeceğinize işçinin katıldığı toplu sözleşmeye göre karar verebilirsiniz. Uygulamada aksaklıklar olsa da Açıkça bu toplu sözleşmelerin hepsinde yazıyor. 31.12.2020 yılındaki ücretlerine 01.01.2021...
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaş Yapıldıktan Sonra Alınan Rapor Bildirgede Gösterilir mi ? Nasıl Bir İşlem Uygulanır.

işçi sağlık rapor maaştaki eksik gün bildirge ile ilgili uygulama açısından tereddüt yaşadığımdan bir soru soracağım. Konu ile ilgili nasıl bir uygulama yapıyorsunuz onu öğrenmek istiyorum. Örneğin ayın 15 aralık 2020-14 ocak 2021 dönemi 12ocakta başlayıp 25 ini kadar (13 günlük 8+5 aralıksız )...
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ocak 2021 de başlayan öğretim görevlisinin kesenek ve katsayı farkları

ödeme düşük prim fazla ise sıkıntı oluşturur. ödeme fazla prim düşükse bir sıkıntı olmaz.
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli sürekli işçilerin 14 günlük maaşları ,yeni oluşan günlük ücretler ve sosyal yardımlar hk.

5.37’zam uygulandı nizde tüm ücretlere ve sosyal yardımlara yevmiyesi 119.25 altında kalanlarıda 119.25 eşitledik. Olması gereken bu. Sözleşmede zaten açıkça% 3 ü aşan kısım verilecrği yazıyor
  21. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Ocak Memur Maaş Katsayıları Yayınlandı

Yine tüfe oranından 6 aylık değişimden daha düşük oranda yaptılar hadi hayırlısı.
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Şeflik kadrosuna vekalet etme

Evet doğrudur. Boş veya dolu kadro farketmeksizin. 3 aylık süreyi tamamlamanın ardından 1/3 ödeniyor. (Gösterge-ekgösgerge). Diğer tazminatlar ve yan ödeme unsurları vekaley görevine başlangıcından aradaki fark olacak şekilde tam ödenir.
  23. Süleyman Kambuk

ilçe millimeğitim müdürü ve okul müdürü maaşı durumunu bilmiyorum. İlçe milli eşitim müdürü maaşı yüksek olduğunu varsayarak yazıyorum. Vekalet Onayı varsa kendi maaşı yüksek olan kişi dahi 3 aylık sürenin ardında 1/3 olarak gösterge ve ek gösterge aylığının karlılığı tutarında ödeme yapılabilir.
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Ocak Memur Maaş Katsayıları Yayınlandı

Her zaman aynı şeyi yapıyorlar. Düşürüyorlar. 1609945097 Bireysel emeklilik küsurat veriyordu sanki öğlen hesapladığımda virgül sonrası 00 olacak şekilde güncelleme yapılabilir.
  25. Süleyman Kambuk

657 sayılı kanunun 86. maddesine istinaden şef kadrosuna vekalet edecektir diye bir onay alınırsa ücretli vekalet söz konusu olur.
  26. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2020 Aralık ayı enflasyon oranı açıklandı!

memurlarda kuruş hatası yapıyorum ben işçilerinki %100 tutuyor da memurda hiç bir zaman tüfe rakamına göre tam katsayı çıkmıyor ne yazık ki. direk katsayıya zam oranı kadar artırdığımızda hiç tutmadı maliyenin genelgesi ile bu oran oynanıyor benim bildiğim.
  27. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2020 Aralık ayı enflasyon oranı açıklandı!

son 6 aylık değişim ise 8,37 oldu.
  28. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi KBS'de Kadrolu Personel Kefalet Kesintisi

silinirse b silineceğini sanmıyorum ama silinirse bende yeni bir şey öğrenmiş olurum. hemde daha pratik ve kısa yol.
  29. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi KBS'de Kadrolu Personel Kefalet Kesintisi

Saymanlık ya da defterdarlıktan silinmedikçe görev bittiğine dair işlem yapılmadıkça 575 puan hep kalır. İstisna da çözüm değil diye biliyorum. İlgili muhasebenize sildirirseniz sorun kalmayacaktır.
  30. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı KBS De Tüm Kurumların Bütçe Kodları Değiştirildiğine Dair Duyuruya göre mutemetler işlem yapacakmıdır ?

bütçe tertipleri otomatik ekleniyor oraya müdahele etmiyoru. Sadece program alt program faaliyet kodu alt faaliyet kodu gibi alan doldurulsa yeterli oluyor diye biliyorum. Kurumunuz strateji başkanlığında vardır biz aldık girişleri yarısı yaptık yarısı yatın yapıcaz
  31. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı KBS De Tüm Kurumların Bütçe Kodları Değiştirildiğine Dair Duyuruya göre mutemetler işlem yapacakmıdır ?

eskileri silerseniz yenileri eklenir. sadece ordaki kruum kodu yenisi oalcak şekilde eski kodların aynısı yazılacak.
  32. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı Asgari Ücret belli oldu.

işçilerin ücret zamları sözleşmelerine göre yapılacak. << işçinin sözleşmesinde 31.12.2020 tarihindeki ücretlerine %? zam verilir yazıyorsa önce zam verilir asgari ücretin altında kalıyorsa sadece asgari ücrete ait günlük yevmiyeye eşitlenir. << işçinin sözleşmesinde 01.01.2021 yılındaki...
  33. Süleyman Kambuk

DUYURU 2021 Asgari Geçim İndirim (AGİ) Miktarları

bekar agi 1 kuruş fazla olarak yazılmış. düzeltilebilir.
  34. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı Asgari Ücret belli oldu.

brüt askeri ücret tutarı harf hatası olmuş sanırım. 3.577,50 TL
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Aralık-2020 Fazla Çalışma Ödemesi Hakkında

vergilendirme dönemi ödediğiniz yıl içindeki vergi dilimi baz alınır. 2020 yılında ise ödeme mevcut vergi dilimi 2021 yılında ise %15 lik vergi diliminden ödenebilir. ödeme konusunda Uygulamada farklılıklar gösterse de vergilendirmenin hangi dönemde olacağını doğru yapmanız yeterlidir.
  36. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Sonrası SGK Tarafından Süratle Gönderilen İdari Para Cezaları

bizede 6 bin küsülük bir ödeme ipc çıktı 1/4 indirimden faydalanmak adına ödeme emri oluşturarak işlem yaptım.
Geri
Üst Alt