Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 2024 Yılı Bütçe Uygulamaları Meb

Bu yazıya göre bütün ödemeler İlçe memler tarafından mı yapılacak,ücretli öğretmen,usta öğretici e bildirgeleri nasıl yapılacak acaba
  2. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Eşlerden Birine Iş Akdi Veya Toplu Sözleşme Gereği Çocukları Için Yapılan Aile Yardımı Ödeneği Daha Düşük Ise, Yalnız Aradaki Fark Ödenir.

Teşekkürler hocam.Eklenen personel öğretmen( Eşi ve kendisi ögretmen)buraya girilmesi gereken bir durumda yok heralde,milli eğitim de ilkdefa böyle bir işlemle karşılaştım.Personele eksik ödenen tutarı iade edilmesi gerekiyor gibi
  3. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Eşlerden Birine Iş Akdi Veya Toplu Sözleşme Gereği Çocukları Için Yapılan Aile Yardımı Ödeneği Daha Düşük Ise, Yalnız Aradaki Fark Ödenir.

Merhabalar arkadaşlar kolay gelsin.Aşağıya eklenen kbs görüntüsünde Söz.Ger.Çoc.Yard.Para karşılığına tutar hangi hallerde giriliyor acaba.personelin 6 yaş üstü 1 çocuğu bulunmakta çocuk yardımı tutarı 250*0,760871=190,22 TL Kbs arayüzde Söz.Ger.Çoc.Yard.Para kısmına 89,90 TL giriş yapıldığından...
  4. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Hemşire 7. Dönem Toplu Sözleşmeye Göre 10 Puan Ek Ödeme Alınıp Alınmayacağı

Hocam emsale göre yeni göreve başlayan sözleşmeli hemşirenin ek göstergesi 90 puan 9/1 olarak göreve başlayan kadrolu hemşirenin ek ödeme puanı 100 puan dır.10 puan verildiğinde emsal çalışan sağlıkçının ek ödeme tutarını gecmediğinden mi 10 puan sözleşmeli hemşireye verilmelidir
  5. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Ödemesi̇ İçi̇n Ödenek İşlemi̇

Stajyer Öğrenci ödemeleri için ödenek istemişsiniz mecburen ödenek gelmesini bekleyip geldiğinde ödemeyi yapacaksınız.Stajyer öğrenci ücretini 2023 Aralık ta ödenmesi gereken tutar üzerinden ödenek geldiğinde ödemeniz gerekir.
  6. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Prime Esas Kazanç Toplamları 16.488.90 Tl Nin Altında Kalıyor

Arkadaşlar kurumumuzda çalışan memur ve hizmetli kadrosunda bulunan personellerin 2023 Aralık ve 14 günlük fark prime esas kazanç toplamları 16.488.90 TL nin altında kalıyor.Kesenek sistemi aralık ve 14 günlük bildirge ayrı girildiğinden sıkıntı yaşatmıyor .Tamamlama yoluna gitmemiz...
  7. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 15 Aralıkda Vefat Eden Personel 14 Günlük Maaş Farkı Ödenirmi?

Hocam bizde öyle düşündük te ayın 15 yeni döneme girdiğinden maaş geri alınmaz dediler.Bilemedik ne yapacağımızı 1705514295 Hocam 15 Aralık 14 Ocak arası maaşı ödendi.Aralık ayı maaşını aldıysa 14 günlükte ödenmesi gerekirmi,14 günlük ödenmeyecekse maaş tutarıda iade alınması gerekir mi
  8. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 15 Aralıkda Vefat Eden Personel 14 Günlük Maaş Farkı Ödenirmi?

Personelimiz 15 Aralıkta vefat etti.15 Aralık 14 Ocak arası personelin hesabına geçti.15 Aralıkta vefat ettiği için peşin olarak ödenen maaş iade alınmaz denildiği için iade alınmadı.2023 Aralık ayında maaş aldığı için 14 günlük fark hesaplamasıda yapıldı.Fark tutarı verilmemi mi yoksa...
  9. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Hemşire 7. Dönem Toplu Sözleşmeye Göre 10 Puan Ek Ödeme Alınıp Alınmayacağı

Müdürlüğümüzde çalışan 657 S.K.4/B kapsamında sözleşmeli hemşire olarak çalışan personel için 7. Dönem Toplu Sözleşmeye göre 10 puan ek ödeme alınıp alınmayacağı ile ilgili aşağıdaki açıklamaya göre yorumlayacak arkadaşlar tarafından bilgi verilebilmesi
  10. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2023 Ödenek Üstü Harcamalar Da Kbs Ekders

Merhabalar arkadaşlar.Yıl sonu nedeniyle ile 2023 Aralık ayı ekderslerini kbs den yaparak muhasebeye gönder işlemi yaptık.Ödenek yetersiz uyarısı verdiği için ödemeler yapılamadı.Ödenekleri istedik ödenekler geldi,bundan sonra ne yapmamız gerekiyor acaba,malmüdürlügü ödenekler 2024 bütçesine...
  11. mehmetpetek

DUYURU Personel & Sgk Ödemelerine Ait Duyuru

Benim yaptığım ödenekler açıklamaya göre yapıldığı için terddütde kaldım.Kaç gündür muhasebede incelemede bekliyor.Mebbiste bu kalemler icin sistem kapalı olduğu için ödenekte isteyemiyorum.
  12. mehmetpetek

DUYURU Personel & Sgk Ödemelerine Ait Duyuru

Merhabalar arkadaşlar,açıklanan duyuruya göre ücretli öğretmen,sözleşmeli öğretmen ekders ve stajyer Öğrenci ödemelerini 20.12.2023 Çarşamba günü ödemelerini yaparak gönderdim.Gönderdiğimiz ödemelerin tamamı muhasebede incelemede şeklinde bekliyor.Yapilan açıklamalar da ödenek istenmesi lazım...
  13. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 15/29 Aralık Ücretli Öğretmen Ekders Ödemesi

Aynen dediğiniz gibi yapılıyor.15-31 Aralık ve 1-14 Ocak için yapılan bordrolar birleştirilerek e bildirgeye giriliyor.Biz emanete almadan ödeme yapıyoruz.Çalışan personeller hak etmiş oluyor.Emanete alıp 1-14 Ocakla beraber ödeyenler de oluyor.
  14. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mysv2 Eğitim Uygulama Okulu Ücretli Öğretmen Ek Ders Ödemesi

Okulun 1.kademesinden ödemeyi yaparken haksahibi olarak kaçtan ücretli öğretmen varsa ekleyin.Sgk girişlerini yaptığınız sicil numarasını yazarak ödemeyi yapın hiçbir sıkıntı olmaz.
  15. mehmetpetek

Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

Tam maaş iadesinde bir şey değişmeyecek net 10.000 TL ödendiyse yine aynı tutar iade edilecek.Tam maaşda damga vergisi düşülmüs hali net ödeme oluyor.
  16. mehmetpetek

Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

Tam olarak anlayamadığım kişinin tam maaş bordrosunda kesilen damga vergisi tutarınin tamamı kesinti olarakmı kabul edilecek,yoksa çalıştığı günler için oluşan damga vergisi tutarı istisna uygulanmayan mi kesilecek
  17. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Yapılan Ödemelerde Damga Vergisi İstisnası

Personel harici ödemeler için hocam. 1702298923 Hocam bizede gelmedi yazı.Muğladan bir arkadaş resmini attı bana,yani bu yazıya göre personel giderleri haricinde yapılan ödemelerden damga vergisi kesilmeyecek heralde
  18. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Yapılan Ödemelerde Damga Vergisi İstisnası

Ek olarak eklediğim strateji geliştirme başkanlığının hakediş ödemelerinde damga vergisi istisnası ile ilgili yazı tam olarak ne anlama geliyor acaba
  19. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 2023 Yılı Bütçe Gi̇derleri̇ Ve Yılsonu İşlemleri̇ne İli̇şki̇n Merkezi̇ Yöneti̇m Bütçe Uygulama Genelgesi̇

Teşekkürler hocam yazıyı okudum.Personel ödemeleri genellikle eksi durumdan ödendiğinden sordum. Yani bütün ödemelerimizi 20 sine kadar tamamlamaya çalışacağız.
  20. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mys Doğalgaz Bağlantı Bedeli

Yaptığınız doğru ama,26.792.26 üzerinden % 20 kdv 5.358.45 TL Toplam 32.150.71- kdv tevkifatı 2.679.23 TL - damga vergisi 253.99 TL=29.217.49 TL ödenmesi gerekiyor.
  21. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mys Doğalgaz Bağlantı Bedeli

Sıkıntı tam olarak ne anlamadım ama.Diyelimki ücreti 10.00 TL KDV % 20 den 2.00 TL,KDV tevkifatı 1,00 TL oluyor.Ödeme yaparken 12.00 TL den 1.00 TL KDV tevkifatı ve damga vergisi keserek ödenmesi gerekir.
  22. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 2023 Yılı Bütçe Gi̇derleri̇ Ve Yılsonu İşlemleri̇ne İli̇şki̇n Merkezi̇ Yöneti̇m Bütçe Uygulama Genelgesi̇

Her türlü ödeme ayın 20 sine kadar bitirilmesi mi gerekiyor.Ekders ödemeleri için ayın 20 si erken değilmi acaba
  23. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Hemşire Fhz İşlemler

Hocam bordroya göre nasıl yapmam gerekiyor.Fhz olarak kişiyede ücret Ödenecek mi yoksa sadece prim ödemesimi yapılacak acaba,kusura bakmayın ilkdefa yapacağım için soruyorum.Bir defa mantığını anlasam halledeceğim.
  24. mehmetpetek

Teşekkürler hocam.Konuyu biraz açma şansınız olur mu acaba,daha önce hiç yapmadım da,Aylık olarak mı yapılacak,e bildirgesinde nasıl bir işlem yapmam gerekir.
  25. mehmetpetek

Kurumumuza Kasım ayının 13 de sözleşmeli hemşire göreve başladı.2 günlük kıst ve tam maaş ödemesi yaptık.Fiili Hizmet hakkında birşey yapmamız gerekir mi acaba,daha önce bu konu hakkında hiç işlem yapmadım.Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
  26. mehmetpetek

Sistemsel Sorunlar Mys2 E Belge İşlemlerine Vif Düşmemesi

Hocam bizim işlem düzeldi.Sistemsel hataydı herhalde 2 gün içinde düzeldi.Konuyu kapatabilir siniz.
  27. mehmetpetek

Vergi numaraları aynı hocam.Çağrı açtım cevap bekliyorum.
  28. mehmetpetek

Köy okullarımıza tkys ve mysw2 tanımlamaları ve yetkilendirme işlemleri yaptık.Tkys den taşınırları girdik ve vif gönder işlemi yaptık.Yaptığımız vif mysw2 e belge işlemlerine düşmemektedir.Aynı günde önceden tanımladığımız kurumların vif işlemi düşüyor ama yeniler düşmüyor.Bu konu hakkında...
  29. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mys Sgk Emanet Eşleşmesi Yapılmaması

Kesenek Bilgi Sistemi iletişim bölümünden ilinizin olduğu telefonu ararsanız bilgi verirler.Gönderilen para sicil numarasına ait emanette ise anında kapatıyorlar.
  30. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Muhtasar Beyanname Verme Gereği

Bizde sizinkinin tam tersine v2 den veriyoruz Beyannamede de sadece kişi sayısı ve vergi istisnaları bildiriyoruz.
  31. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İşkur Personelleri Muhtasar Beyannamesi

Teşekkürler hocam dediğiniz gibi paket oluşturmadan yüklemeye çalışıyorum herhalde yarın tekrar denerim. 1696357811 Hocam konuyu da kapatabilir siniz.Teşekkürler
  32. mehmetpetek

Bildirimlerimizi v2 üzerinden yapıyoruz ve muhtasar peyannameyede giriyorduk önceki dönem yaptıklarımızı,beyannamedeki sgk bildirim kısmını doldurmadan personel sayısı,brüt tutar,gelir vergisi matrağı ve istisna tutarları vb.doldurtuktan sonra beyanname yüklüyorduk sistemden.
  33. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.İşkur personelleri için 01.09.2023 tarihli olan 1003A Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini hazırladım.Beyannameyi yükledim ve kontrol et dediğim de Paketin kontrol işlemi tamamlandı. 060264_9980538226_MUHSGK_15_01092023-30092023.xml adlı paket hatalı veya...
  34. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yeni Işe Başlayan Sözleşmeli Personelin Vergi Istisnası Kaç Olmalıdır?

Gelir vergisi istisnası ile ilgili birşey sorsam.Şu anda gelir vergisi istisnası 11.402.30×20%=2.280.46 TL Yeni başlayan sözleşmeli personelin sözleşme ücreti 15.053.18 TL gelir vergisi Matrahı ise 12.945.73 oluyor.2023 Ağustos ayında göreve başladığını varsayarsak istisna tutarı %15 mi yoksa...
  35. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izin Sonrası Kesenek Pri̇m İade

Çok teşekkürler dediğinizi anladım.Genel Bütçeli İdareler için a ve b maddelerinde belirtilen kıdem sürelerinde nelere dikkat etmeliyim acaba.Birde bu tablodan excel varsa paylaşabilir misiniz
  36. mehmetpetek

Teşekkürler hocam.Konu çözüldü.Konuyu kapatabilir siniz 1695746900 Hocam 1559.52/30*20 =1039.68 TL yapıyor.1252.34 TL nerden geliyor acaba.
  37. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Ücretsiz izine ayrılan personelimiz var da kişi borcunu düzenledim.Kesenek bilgi sisteminde iade tutarını kontrol ettim.İade edilecek tutarımız Kişi borcunda 401,69 TL buluyoruz.Kesenek Bilgi Sisteminde aylık izin gss tutarını 567,10 buluyor ve toplam kesenek...
  38. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Malmüdürlüklerine Teslim Edilen Ekders Evrakları Ve Eklerine Hangi Belgeler Eklenmelidir.

Hocam maaş evraklarının genelinde talimat no var ama biz çıkarıp ekleyerek gönderiyoruz.Bu soruları da evrağı azaltmak için soruyorum.Okullardan ekders için evrak istemesem sadece kurum bazında toplu listeleri yollasam sıkıntı olurmu acaba
  39. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Malmüdürlüklerine Teslim Edilen Ekders Evrakları Ve Eklerine Hangi Belgeler Eklenmelidir.

Merhabalar kolay gelsin arkadaşlar.Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda görev yapan personellerin ekdersleri dönem içinde okullar tarafından kbs ekders veri girişleri yapılıyor ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze İcmal,bordro ve banka listesi 2 ayrı nüsha şeklinde gönderiliyor.Gelen evraklara göre...
Geri
Üst Alt