Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Üniversite Öğrencisi Yaz Staj Ödemesi

Hocam kariyer kapısı kapsamında değilmiş.Şimdi ben arakadaşa net asgari ücretin % 30 / 30*fiilen çalışılan gün sayısını baz alarak mı ödeme yapmam gerekir acaba
  2. mehmetpetek

Hocam kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum,Kariyer Kapısı Kapsamında olup olmadığını nasıl anlayacağız.Normal okul döneminde stajyer öğrenci ödemelerine ödediğimiz 01.04 kalemden ödesek olurmu acaba
  3. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze 2 yıllık muhasebede okuyan öğrenci 07.08.2023-04.09.2023 tarihleri arasında 20 günlük yaz stajı için başlangıç yaptı.Site de biraz araştırma yaptım ama tam olarak anlayamadım.Daha önce bu konu hakkında işlem yapan arkadaşlar bilgi...
  4. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli̇ Personel Kıst Maaş

Hocam yeni atanan farklı illerdekisözleşmeli personeller dilekçe ile başvurarak kıst maaş ödemesinde kesilen gelir vergisi tutarlarının iadesini istemislerde,WhatsApp gruplarında paylaşılınca bizim personeller de alabilirmiyiz diye sorunca bende danışmak istedim. 1690922687 Hocam istisnanın...
  5. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli̇ Personel Kıst Maaş

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Kurumumuza 19 Mayısta sözleşmeli personel başladı.Haziran ayında 20 Mayıs-14 Mayıs arası kıst olarak ve tam maaş ödemesi yapıldı.Haziran 15 de yaptığımız maaş ödemesinde doğal olarak tam maaş ödemesinde gelir vergisi istisnası uygulandı.Yapılan kıst maaşda ise...
  6. mehmetpetek

DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

Hocam aldıkları maaşta sendikadan dolayı bir sıkıntı yok.14 günlük maaş ve ilave ek ödemede sadece bir personelden sendika kesintisi yapmış diğerlerinden yapmamış.
  7. mehmetpetek

DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2023/8)

5 sözleşmeli olarak çalışan personelimiz var tamamı şu anda sendikalı,haziran ayında sadece birinin sendikası vardı.14 günlük fark ve ilave tazminat ödemesinde sadece haziran ayında sendikası olandan kesinti yapıyor diğerlerinden kesinti yapmıyor.Sözlesmeli personel haziran ve 14 günluk prime...
  8. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personelin Kesenek Prim İşlemleri

Hocam personel zaten 1/4 son derece ve kademede sadece kıdem süresi değişirse az bir oranda % 100 artış gerçekleşiyor.Açıkta ödenen maaş sigorta primlerinin yarısına göre işlem yapılması gerektiğinden artışdan dolayı tutmuyor.Açıktaki süreyi kesenek bilgi sisteminde hiç değiştirmeden...
  9. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personelin Kesenek Prim İşlemleri

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.2017-Nisan,2019 Mart yılları arasında açığa alınan daha sonra ihraç edilen personelimiz 2023 Ocak ayında göreve başladı ve 2023 Ocak ayından itibaren maaş ödemeleri yapılmaktadır.Alacakları ile ilgili mahkeme kararı elimize geldi.Açıkta geçen süre,ihraçta geçen...
  10. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsi̇z İzi̇ne Ayrılan Personelden Gss Kesilmesi

Mrb lar arkadaşlar,Kesenek Tahakkuk servisini tekrar aradım.Bu sefer telefona bakan personel dediğiniz gibi Askere giden personelin sgk çıkışı Askerlik Nedeni İle Ücretsiz İzin(Bakmakla yükümlüsü olmayan)olarak seçildiğinde gss ödenmeyek,bakmakla yükümlüsü bulunan olarak seçildiğinde gss...
  11. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsi̇z İzi̇ne Ayrılan Personelden Gss Kesilmesi

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Ücretsiz izine ayrılan personellerden bakmakla yükümlüsü olanlar için kbs den Aylıksız İzinde (GSSP Kesilir) işlem kodunu seçiyoruz.Bakmakla yükümlüsü olmayıp askere giden personeller için ise Askere Gitme işlem kodunu seçiyoruz.Kesenek Bilgi Sisteminden tahakkuk...
  12. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Provizyon Aktivasyonu

Bizde de aynı durum olmuştu kamuhizmet@sgk.gov.tr adresine açıklayıcı mail attık tamamdır diye geri dönüş yapıldığında düzeldi.
  13. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Sözleşme Ücretleri

Mrb lar kolay gelsin arkadaşlar,kurumumuz da sözleşmeli personel bitti derken tekrar sözleşmeli Büro Personeli atandı.Ekte eklediğim sözleşme ücret tavan listesi hakkında birkaç soru sormak istedim. Önlisans mezunu olan büro personelini 9.743,23 TL den mi işe başlatacağız 5 yıldan az olanlar,5...
  14. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Emeklilik Tazminatı (Yolluğu) Ödenirmi?

Mehmet hocam kusura bakmayın.Yakınımızda bulunan ilçe ile görüştüm,ekte gönderilen yazıya göre bizde sözleşmeli personele emeklilik tazminatını ödemiyoruz diyor.Sizin yorumunuz nedir
  15. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Emeklilik Tazminatı (Yolluğu) Ödenirmi?

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Sözleşmeli idari destek personeli 2022 yılında emekli oldu.4/B Sözleşmeli kapsamında çalışan personellere emeklilik tazminatı ödenmiyor denildiğinden ödeme yapmadık.Personel şimdi bize dilekçe verdi diğer kurumlardaki sözleşmeli arakadaşlarıma ödeme yapılıyor...
  16. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Meslek Lisesinde Çalışan Personelin Fiili Hizmet Zammı

Mrb lar kolay gelsin.Meslek Lisesinde çalışan öğretmenimiz için 1991-1998 yılları için puantaj gönderdiler.Fiili hizmet zammının yapılması için.Milli Eğitim de çalıştığım sürece Fiili Hizmet hakkında hiçbir işlem yapmadım.Nasıl hesaplanır,kaç gün verilmesi gerekir,vb.hesaplar hakkında bilgi...
  17. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemine (Mysv2) 17 Nisan 2023 Günü Tüm Kurumlar Geçiyor

Mrb lar arkadaşlar MYSV2 den ödeme yaptık.Ödeme Emri belgesi işlemlerine ödeme emrim düştü.İşlemlerden Harcama yetkilisine göndereceğim ama aktif değil ne yapabilirim acaba
  18. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Yeni Mali Yönetim Sistemine (Mysv2) 17 Nisan 2023 Günü Tüm Kurumlar Geçiyor

Mys kullanırken işlemlerin hızlı gerçekleşmesi için müdürlere ait gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi şifrelerini biz kullanıyorduk.Mysv2 de e imza dys de kullandığımız imza çubuğu ilemi yapılacak acaba,eskisinde olduğu gibi işlemlerin hızlı yürümesi açısından gerçekleştirme ve harcama...
  19. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Eksik Gün Nedeni

Hocam bizde 07 kodundan veriyoruz.07 kodundan verilince ay bazında kişi gün sayısını 30 tamamlayamıyormuş.06 kodundan verilen bildirgelerde ay bazında kaç gün eksik varsa 30 tamamlayabiliyormuş(elden sgk ya yatırarak)
  20. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Eksik Gün Nedeni

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Ücretli öğretmen e bildirge işlemlerinde eksik gün nedeni 06 Kısmi İstihdam mı -07 Puantaj kayıtlarımı seçilmesi lazım.Aktif olarak önceki yıllarda ücretli öğretmenlik yapan kişi geriye dönük 06 Kısmi İstihdam yapılması için dilekçe verdi. 06 Kodundan verilen...
  21. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2023 Ekders Vergi Matrağı

Kurumumuz 2023 Ocak ve Şubat aylarında yapılan ekders vergi matrahları,toplam vergi matrağına yansımamış.Aynı durumda olan varmış acaba
  22. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Vekil Öğretmen Maaş Geriye Dönük

Bordroyu çözemedim.Bir bilgiye ulaştığımda bende paylaşırım.İlginize teşekkürler.
  23. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Vekil Öğretmen Maaş Geriye Dönük

Mrb lar arkadaşlar sgk müdürlüğümüzden 98 yılına ait vekil öğretmen bordrosunu yoksa bordronun resen düzenlenerek gönderilmesi diye.O yıla ait bordroyu bulamadım,2004 yılına ait örnek bordro buldum.İnceliyorum Maaş ve taban aylık tutarlarını hesaplayarak buluyorum ama bazı kalemleri...
  24. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Müdür Yardımcısıyken Ünvanı Öğretmen Olarak Gözükmektedir.

Müdür yardımcısı ve öğretmen ünvanı arasında kbs de yan ödeme farkı oluyor.Anadolu Liselerinde görev yapan müdür yardımcılarının yan ödemesi 900-250-500 olması gerekiyor.
  25. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli % 100 Artış Devlet Ve Kişi Devlet Kesintisi

Hocam ki göreve yeni başladığından seç butonunu kullandım.Şu anda 3000 çevirip hesaplıyorum olmuyor,ne yapmam gerekir. 1673944345 Doğru diyorsunuz sıkıntım zaten kesinti yapmaması.Bunu nasıl çözmem gerekir.
  26. mehmetpetek

Geriye dönük her hangi bir ödeme henüz yapılmadı hocam.
  27. mehmetpetek

Hocam kıst işlemini manuel olarak hesaplayıp maaş bordro girişinden yaptım. 1673942086 Hocam kişi yeni göreve başladığından ilk seç işlemini kullandığımda 3600 mecbur seçtim.İstisna bölümünden tekrar 3000 ek göstergeye çevirdim ve terfi kısmından 3600 ek gösterge yapıp onayladığımda artış...
  28. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar.2016 yılında re'sen görevi bırakan personel 13.01.2023 tarihinde tekrar göreve başladı.Personelin derece ve kademesi 1/4 kbs ön yüzde ek gösterge 3000 terfi kısmından 3600 olarak güncelledim.2 günlük kıst ve tam maaş hesaplaması yaptığımda %100 artış oranları maaşa...
  29. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Eşleşme Hatası Yaptığım Için Kesenekler Borç Gözüküyor

Eşleştirmeden gönderilen tutarlar emanet kısmına düşüyor.Telefon ile kesesenek işlemlerine bakan birimi aradığınızda emanetteki tutarlar borcu kapatıyorlar.
  30. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Excel Sayfada Toplamın Tam Çıkmaması

Teşekkürler hocam.Elinize sağlık.
  31. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Excel Sayfada Toplamın Tam Çıkmaması

Mrb lar hocam kolay gelsin.Hazırda kullandığımız işkur bordrosunu Stajyer Öğrenci bordrosuna çevirdim.Bordro kısmında toplam tutarı tam vermiyor.Eklediğim dosyada bordro toplamı 10.395,70 çıkıyor ama toplam işleminde 10.395,67 çıkıyor.Bu tutarın tam olarak çıkması için ne yapabilirim.
  32. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Uzman Öğretmen Ve Başöğretmen Olan Öğretmenler

Teşekkürler.Uzman öğretmen 1-2 derecelerde 60 diğerlerinde 45-Başöğretmen 1-2 derecelerde 120 diğerlerinde 90 olması gerektiği ile ilgili yeni yazı varmı acaba ?
  33. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ek Bordro Kesenek Sgk İdari Para Cezası

11 ay girdiğinizde büyük ihtimalle silmeyecek.Dediğim gibi telefonla arayıp bilgi alırsanız daha iyi olur.
  34. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 16.11 De Başlayış Yapan 4B Memur Bildirgesi Hk.

Aralık ayı maaşındamı 29 günlük kıst ve tam maaş ödediniz.Böyle yaptıysanız 11.ay için 29 günlüğü bildirmeniz.30 günlük tam maaşı ise 12 ayda bildirmeniz gerekiyor.
  35. mehmetpetek

Maaş ödeme tarihini 11 ay yazdığınız için siz iptal edebiliyor musunuz ki,sizin değilde Ankarada kesenek tahakkuk bölümünün iptal edebilmesi lazım.
  36. mehmetpetek

Kesenek bilgi sistemindeki iletişim kısmından ilgili numarayı arayıp izah ettiğinizde işlemi sildirip tekrar deneyebilmeniz lazım.
  37. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Uzman Öğretmen Ve Başöğretmen Olan Öğretmenler

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Uzman öğretmen ve Başöğretmen olmaya hak kazananların unvanları mebbis sistemine işlenmiş.Kbs sistemine Uzman Öğretmen için 60,Başöğretmen için 120 tazminat oranlarını şimdiden girmek gerekirmi,2023 Ocak ayı maaş dönemini bekleyelim mi ?
  38. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Ödemeleri

31 çeken aylarda öğrencinin 1 gün gelmemesi halinde 30 gün için tam ödememi yoksa 1 gün gelmediği günü keserekmi ödeme yapmak gerekir.Rapor süresi fark etmeksizin rapor sürelerinde ödeme yapılmaya devam edilirmi.
Geri
Üst Alt