Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Memur Pro Memur Maaş Hesaplama 5510-5434 - İlksan Kesintisi eklenmiştir.

İlksan aidat kesintisi eklenmiştir. Ayrıca kıdem yılı 0 olanlarla ilgili hata kaydı düzeltilmiştir. Ön görünümdeki sadece Meteorolojiyi ilgilendiren tazminat çıkartılmıştır.
  2. Süleyman Kambuk

Programlar Memur Maaş Hesaplama 5510-5434

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı kişi Memur Maaş Hesaplama 5510-5434 Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: İlksan Kesintisi eklenmiştir. Güncellemenin devamını inceleyin...
  3. Süleyman Kambuk

program güncellemesi yapılmıştır. Eğer ki örnek bordro ile kontrol sağlayıp sorunsuz olup olmadığı hakkında dönüş yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar.
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 7. Dönem Toplu Sözleşme (2024-2025) Ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 31/8/2023 Tarihli Ve 2023/1 Sayılı Kararı

toplu sözleşme resmi gazetede yayınlanmıştır. Konu güncellendi.
  5. Süleyman Kambuk

Programlar 5434-5510-4B Sözleşmeli Memur Maaş Hesaplama Programı

3/1 için 3. seçeneği diğer tam ödemeler için 2. seçeneği seçeceksiniz. 3/1 lik kısım daha önceden sistemden3/2 lik veriyi çekeceği için ayrıca bildirilecek.
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Iken 5510 Olarak Gönderilen Kesenek Düzeltme

kişinin geçmişe yönelik sgk statü değişikliği ile ilgili birimine resmi yazı yazın. Şu kadarlık bir prim ödemesi çıkmış olup muhasebeye yatırması gerektğini belirtin. ilgili o parayı öderse muhasebe o parayı emanete alıp sgk koduna çevirterek işlemlere devam edebilirsiniz. eğer kişi ödememekte...
  7. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Malmüdürlüklerine Teslim Edilen Ekders Evrakları Ve Eklerine Hangi Belgeler Eklenmelidir.

biz KBS den yapılan hiç bir ödemeye maaş dahil banka listesi koymuyoruz. Maliyede tasarruf amaçlı duyuru yayınlamıştı.
  8. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Malmüdürlüklerine Teslim Edilen Ekders Evrakları Ve Eklerine Hangi Belgeler Eklenmelidir.

Kbs üzerinden yapılan bordrolarda banka listesi üzerinde Talimat Onay No bulunuyor ise ayrıca gönderilmesi gerekmiyor banka listesi gönderilmesede oluyor. Onunla ilgili duyuru vardı.
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Yemek Yardımı Nasıl Ödenir?

eğerki ödeme sözleşmede net ise damga vergisini 0,00 yazarak işlem yapmayı unutmayınız. exelde damga vergisi kesintisi mevcut görmüşsünüzdür ama yine de belirtmek istedim.
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Yemek Yardımı Nasıl Ödenir?

Yemek yardımı yeni sözleşmelerde genelde net olarak ödendiğinden sgk muafiyeti yoktur o yüzden problem olmaz. net değilse istisna aylık sınır kadar uygularsınız. Her sözleşmede ücretler farklı olacağı ve fiili çalışmaya göre işlem yapılacağından tek tek dönemleri belirleyip kendiniz...
  11. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 7. Dönem Toplu Sözleşme (2024-2025) Ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 31/8/2023 Tarihli Ve 2023/1 Sayılı Kararı

48. madde de burası çok fazla yeri kapsamakla birlikte; kısaca özel hizmet tazminatı Zam ve Tazminat kararnamesindeki üst yönetim bölümünden 175 puan ve altında olanların maddede yazan kadrolardan özel hizmet tazminatlarına 20 puan (örnek Şube Müdürü 135 iken 155, Müdür yardımcısı 125 iken 145)...
  12. Süleyman Kambuk

teknikerlere ve teknisyenlere 5 puan , istatistikçi kimyacı vb olanlara 10 puan mühendislere 20 puan ilave ek ödeme değişikliği var. konu içeriğine eklendi
  13. Süleyman Kambuk

Memurları ilgilendiren 7. dönem toplu sözleşme uzlaşılan maddeleri içerir dökuman ektedir. Birçok madde eskisi gibi geçmiş olup, önemli değişiklik varsa birlikte yorumlayalım. Henüz hakem heyeti kararı verilip Resmi Gazetede yayınlanmasa da bazı kesin maddeler için imzalanan karar ektedir...
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Avukat Vekalet Ücreti Ve Yargılama Giderinin Ödenmesi

bu konuda bahsedilmiş incelerseniz fayda sağlayacaktır. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/mys-avukatlik-vekalet-uecreti-oedemesi.4205/post-32940
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510A Tabi Personelin Hitaptan Naklinin Alınmaması

aynı durumun bi benzeri bizde de var bizdekini yanlışlıkla ayırmışlar sizdeki gibi böyle bekliyor. çok kez uyarmama rağmen düzeltmedi ilgili birim:)
  16. Süleyman Kambuk

Öneri | İstek ve Şikayetler Sgk Prime Esas Kazanç Matrahın Alt Sınırın Altında Kalması

aslında hak kaybı yok primleri devlet tarafından eksik olan karşılanıyor. sorun burada memurların asgari ücret seviyesinde prim ödeyecek kadar maaşının az olması. ve başka bir sorun işçilerde de asgari ücretin altında sgk'sı kaldığı zaman ücretlerine ilave olarak zam yapıyorlar memurlarda maaş...
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ki̇şi̇ Borcu Maaştan Nasıl Kesi̇li̇r?

Sadece taksitlendirme yöntemiyle ödenen kişi borçlarında maaştan kesinti yapılabilir. Bu da strateji başkanlığınca makamdan taksitlendirme onayı alınması ve muhasebenin taksitli kişi borcu açmasıyla yapılacak bir işlemdir. Faiz işi olduğundan tek ödeme ise muhasebe yoluyla tahsilata gidilmesi...
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Uygulaması Sms Gönderilmesi

bu düzenlemede her ne kadar işveren üst yönetici olsa işlemleri onun yapması gerekse de üst yönetici işçinin 4b li memurun raporunu onaylamayacağından sgk ile iletişime geçerekten, her ne kadar yanlış olsa da mevcut işi yapan personelin ya da o personelin amirinin cep telefon numarası...
  19. Süleyman Kambuk

tam olarak ilksan kesintisini bilmiyorum ama sigorta priminin %2 si oranında yapılan bir kesinti olduğunu duymuştum doğru ise ekleme yapabilirim uygun bir zamanda sadece hesaplamaya ait formulün doğru olup olmadığını sağlarsanız sevinirim. bizde ilksan kesintisi olmadığından yanlış yansıtmak...
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşçinin Aynı Hafta Içerisinde Hafta Tatili Ve Bayram Çalışması Nasıl Olur ?

hafta tatilinden bahsediyorum. yani pazar günü. ilk mesajımdaki genel tatil günü kısmını hafta tatili olarak düzelttim. işçinin lehine olan (1,5 yevmiye) hafta tatili çalışması olduğundan buna ait ödemeyi vermekteyiz. Ulusal bayram ve genel tatil günleri ücreti (1 yevmiye) düşük olduğundan...
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bildirge Tutarı Mys 02 Kuruş Fazla Uyumsuzluğu

ödeme emrinde genellikle 4b de kuruş fazlalığı çıktığını gördüm kuruş eksiği çıktığını ilk defa sizin söylemenizle karşılaştım. eğerki eksiklik net olarak varsa ödeme emri belgesi düzenlemeniz gerekmektedir. tekrar iyice rakamları kontrol edip bir daha deneyin derim. gözden kaçan bir şey yoksa...
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşçi Toplu Sozleşmeden Kaynakli Ödemelerde Icra İşlemleri

maaşında artış olduğundan artış kadar icra kesintisi her ay hesaplanır toplu olarak kesinti yapılır. Biz yaptık.
  23. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Mysv2 Emanet İşlemleri Modülü

evet bizim muhasebede dün duyuru yayınlandığını bizlerin işlem yapmayacağını söylemişti.
  24. Süleyman Kambuk

e evet bende ilk defa şimdi bakım aralık çok düşük 5 gün
  25. Süleyman Kambuk

ben bizim Saymanlıkla görüştüm bu ay onlara yaptıracağım. ertesi aya sistem düzelir başımızın çaresine bakarız gibi.
  26. Süleyman Kambuk

Sistemde güncellemeler yapılıyor. 15 gün kadardır emanette kapatılan yada kapatılmayan emanetler görünüyordu siz gözden kaçırmış olabilirsiniz. daha öncesini ise hatırlamıyorum. Zaten kapatılan emanetlerle ilgili yapılması gereken bir işlem olmuyor.
  27. Süleyman Kambuk

Şimdilik sadece icra ve nafakalarla ilgili sendika bes kefalet muhasebece yapılacak şuan için.
  28. Süleyman Kambuk

Hayır kesenek ile ilgisi yok şuan için. Ancak ilerleyen dönemde kesenekle ilgili emanetlerin tüm işleride bize kalabilir.
  29. Süleyman Kambuk

gerçekleştirme görevlisi olarak ben yapamıyorum sistem izin vermiyor ancak veri giriş görevlisine izin veriyor sanırım. icra nafaka vb emanete düşen kapatılmamış emanet paraları muhasebeler yerine biz göndereceğiz. Gereksiz iş gücü çıktı ödeme emri oluşturmasını geçtim bir sürü dosya...
  30. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ünvan Değişikliğinde Tazminatlarda Eksi Tutar

Unvan değişikliğinde zam ve tazminat yani yan ödeme ve özel hizmet tazminatı birlikte değerlendirilir. Yeni unvanına ait her 2 oranın brüt karşılığında fark varsa çalışılan gün kadar fark alır. Ancak düşüş varsa değerlendirme yapılmaz. Yan ödemedeki fazlalık tazminattaki eksi tutardan fazla ise...
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşçinin Aynı Hafta Içerisinde Hafta Tatili Ve Bayram Çalışması Nasıl Olur ?

ulusal bayram çalışması =1 yevmiye hafta tatili gün çalışması = 1,5 yevmiye aynı güne denk gelen hafta tatili ve ulusal bayram çalışmalarında biz 2 ödemeyi ilaveten vermiyoruz. işçinin lehine olan genel tatil gününü ilaveten ödüyoruz. bu günde ayrıca normal çalışma saatinden (7,5) fazla çalışan...
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Konut Kredisi Hayat Sigortası Vergi Indirimine Tabimidir?

ileriye yönelik 6 ayda olabilir 10 yılda olabilir. burada maksat geçmişte yapılan bir ödeme ise geriye dönük olan kısım işlemiyor sadece. ödeme tarihi dönem geçmeden ibraz edilen her poliçe geçerlidir. (poliçe geçmiş dönemi içerse de burada ödeme başlangıç tarihi önemli) tebliğin genelinde de...
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2022 Konut Kredisi Hayat Sigortası Vergi Indirimine Tabimidir?

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİG SERİ NO 256 https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2005/08/20050809-15.htm Şurdaki örnektede açıklamış gibi
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Yapılan Intibak Fark Ödemesi - Sgk

Önce Kesenek bilgi sisteminden bahsedilen para kadar bildirge oluşturursanız borç orda gözükecektir. Ondan sonra borcu seçerek ödemeyi yapabilirsiniz. 2. yol olarakta normal maaş gibi kurum hesabına ödemeyi yapar emanete alıp emanet bölümünden eşleştirerekte gönderebilirsiniz.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Yapılan Intibak Fark Ödemesi - Sgk

SGK ya ait bildiğim vergi kimlik numarası ve IBAN numarası bu. ayrıca geçmişte MYS de yayınlanan bir duyuruda da aynı numaralar mevcut
  36. Süleyman Kambuk

Programlar 5434-5510-4B Sözleşmeli Memur Maaş Hesaplama Programı

Geçici olarak fayda sağlayacaksa şu programa göz atabilirsiniz. Burafaki kadar profesyonel olmasa da İlave ödeme kısmı mevcut. İş görür. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/memur-maas-hesaplama-5510-5434.21450/
  37. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Yemek Yardımı Ödenemeyen Kısmın Maaş Biriminden Talep Edilmesi

ayni yemek verdiğimiz işçiler için para istiyorlar. kısmı olarak haklılar ama sorun toplu sözleşmede hüküm olmamasına rağmen maliyetten çok olacak şekilde para talep ediyorlar.
  38. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Yemek Yardımı Ödenemeyen Kısmın Maaş Biriminden Talep Edilmesi

Aynen bende onu diyorum. Parayı olduğu gibi aktarırsam zaten direk kamu zararı oluşuyor. Birde devleti sen mi kurtaracaksın neler dönüyor neler diyorlar. :angry: Maliyeti sözlü sordum 70 TL kadar maliyet var 90-100 TL istiyorlar. Ben şahsen istediğinize çıkın konuyu götürün maliyet cetveli...
  39. Süleyman Kambuk

Kurumumuzda çalışan Sürekli İşçilere Toplu Sözleşme Hükmü gereği ayni olarak yemekhanede yemek veriliyor. Perhizli olduğunu heyet raporu bildiren, yemek yeme durumu olmayan kişilere ise günlük ücret kadar ödeme yapmaktayız. Kurumumuzda işçilerin maaşları Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı...
  40. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Kbs'de Telefona Mesaj Gelmiyor.

sistemsel sorun bazı günlerde oluyor. sonradan düzeliyor.
Geri
Üst Alt