Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2021 Aralık Enflasyonu Ve 2022 Ocak Maaş Katsayı Ne Olacak?

tüik sayfasına girebilen varsa tüketici fiyat endeksini açıklayabilecek. net zam oranını verebilirim. İşçiler için, memurlarda kuruşlarma hep oynuyorlar.
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2021 Aralık Enflasyonu Ve 2022 Ocak Maaş Katsayı Ne Olacak?

gayri resmi rakamlara göre 27,48 memur 25,48 işçi zammı aylık %oranından gidersek yukarıdaki rakamlar çıkıyor fakat tüketici fiyat endeksine ulaşmadan kuruş hatası olacaktır. onu beklemekteyim. Tüketici fiyat endeksi tablosunu yayınlamazlarsa %lik hesapla kuruşlarımızı kırpacaklardır mutlaka...
  3. Süleyman Kambuk

İşçi Pro 4/D İşçi Maaş Bordrosu 2022

ben bizim kurum için exel kullanıyorum da 132 işçi için. birçok sözleşme bizim sözleşmemizle eşdeğer olmadığından özellikle ücretin tam ödenmesi uumu felan olduğundan, exelde birçok veriyi elden girdiğimizden uyacağını sanmıyorum. yine de içeriğini incelemek için ya da işinizi görebileceğini...
  4. Süleyman Kambuk

Sözleşmeli Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel Vekalet Ücreti 2019

Kurum Dışından Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel 657 sayılı Kanunun 86 ncı maddesi uyarınca boşta bulunan müdür kadrosuna vekalet ücreti Hesaplama programıdır. Kadro karşılığı sözleşmeli personel özel hizmet tazminatı yan ödemesi vs. yok sadece brüt ücreti var. Bu nedenle Vekalet ettiği kuruma...
  5. Süleyman Kambuk

Sözleşmeli 4b Sözleşmeli Memur 1-14 Günlük Fark Bordrosu Manuel 2019

Eski ve yeni Sözleşme Ücreti Girilecek ve Aile ve Çocuk Yardımındaki ilgili oluşan fark elden girilecek. Bes kesintisini eklemedim.
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2021-2022 4D Maaş Hesaplama Programı

ben bizim kurum için exel kullanıyorum da 132 işçi için. birçok sözleşme bizim sözleşmemizle eşdeğer olmadığından özellikle ücretin tam ödenmesi uumu felan olduğundan, exelde birçok veriyi elden girdiğimizden uyacağını sanmıyorum. yine de içeriğini incelemek için ya da işinizi görebileceğini...
  7. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ay Içinde Hem Ilave Tediye Hem Maaş Ödemelerinde Vergi Istisnası Nasıl Uygulanır?

şurda tam bu konuyu ele almışlar gibi, ancak ücretle birlikte ödenirse kısmı var haricinde ödenecek durumları kapsayan bir şey bulamadım. zaten işçilerde ve sözleşmeli personelde bu sıkıntı yok gibi. tediyede alsa maaşta ayrıda alsa maaşta yararlanınca o aydaki istisnanın tamamını almış olacak...
  8. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ay Içinde Hem Ilave Tediye Hem Maaş Ödemelerinde Vergi Istisnası Nasıl Uygulanır?

Zaten en düşük ücretli asgati ücretli kadar yevmiye alacağı kanunen sabit. Memurlarda da yararlanılmayan kısmı memurlara vermedikleri için işçilerde de aynı şekilde uygulanacağını düşünüyorum. Bu sebeple aynı ay içinde hem tediye hem maaş vrsa ve tediye önce ödeniyorsa bilr işçinin lehine olan...
  9. Süleyman Kambuk

memurlar nette bi uydurma rakam varmış (ben pek oraya girmem) işyerinde de baktım herkes bunu konuşuyor. İlk 5 aydaki kısımda kuruş hatası yapmışlar 10,48 olacak :lollol::lollol: bende resmi rakamlar açıklandığında kuruş hatası olmaz. Enflasyon oranını Aylık değişim oranına göre...
  10. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Asgari Ücretli Engelli İndirimi Üzerinden Maaş Nasıl Hesaplanır?

bu yılı baz alırsak kadrolu memurların %70-90 lık kısmı vergisel olarak faydalanamıyor zam geldiğinde de bu oran fazla düşmez gibi :D ancak, şu yıllık matraha etkisi olan avantaj ortadan kalkmıyor bu durum en azından kötünün iyi si diyebiliriz.
  11. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Ücret İstisnasına İlişkin Düzenleme Taslak(Eski)

vergi tarifesinin uygulanacak dilim ve istisna üzerinden diye yazınca da kişinin vergi tarifesi geliyor. Biraz yoruma dayalı gibi görünüyor. Kendi dilimimiz %20 iken asgari ücret %15 te diye uygulama söz konusu olamaz. Ancak sizin dediğiniz gibi de olması mümkün. hesaplamalar buna göre gibi bur...
  12. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Ücret İstisnasına İlişkin Düzenleme Taslak(Eski)

evet doğrudur. Ancak Verginin yettiği kadar. Memurların genelinde vergimiz yetmeyeceği için %100 lük indirim faydanın kısmi kadarından faydalanacağız. En çokta engellilik indirimi olan memurlara üzülüyorum. En az fayda alan kişi bunlar olacaktır.
  13. Süleyman Kambuk

ilgilinin vergi dilimi neyse o dilimden indirim faydalanacaktır. Asgari ücretli %20 ye geçemese de bizim dilimimiz neyse hesaplama ondan yapılacaktır. Düşük matrahı olan yine zarar ediyor her türlü ama dilimlerle ilgili uygulama da sıkıntı yok. Gülünç olan vergi arttıkça yararlanma oranı daha da...
  14. Süleyman Kambuk

Tuğrul Bey hızlı okurken karışıklık olmuş olabilir. ben baktım yapılmış. 2. bir işveren tarafından ücret alan kısma bakmış olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda Yüksek ücret aldığı yer değerlendiriliyor sadece.
  15. Süleyman Kambuk

Bizlerinde hesapladığı değerlendirdiği tablonun aynısını yapmışlar. Bilmeyenler için açıklayıcı olacaktır. 2. maddenin sonuna asgari ücret kadar oluşan verginin tamamından yararlanamayanlar için aradaki fark kişiye ücret olarak ödenir. denilse süper olur. Mail olarak bildireceğim. Böylece...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çalışanların Otomati̇k Olarak Bi̇reysel Emekli̇li̇k Planına Dahi̇l Edi̇lmesi̇ne İli̇şki̇n Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k

parça parça değişiklik yapıyorlar. muhtemelen yeni bir karar yayınlanır yakın zamanda. Bu değişiklik fazla bir şey ifade etmiyor desek yeridir.
  17. Süleyman Kambuk

Siz bendende iyimser yaklaşıyorsunuz. Umarım sizin dediğiniz gibi çıkar. 2003 yılından bu yandaki verilere göre %1 in üzerinde sadece 2016 ve 2020 yılları var %5 güzel rakam verilere göre umarım sizin dediğiniz gibi olur. :)
  18. Süleyman Kambuk

Genelde Aralık ayı enflasyon rakamlarını düşürüyorlar. Ben biraz iyimser davrandım. Ek zam verirlerse ancak o rakamlara ulaşacağını söyleyebilirim. Son 19 yılda (2003-2021 arası) kasım ayı ile Aralık ayı arasında 1,64 oranını geçen bir zam uygulaması henüz yok. ben çok iyimser davranarak 3,66...
  19. Süleyman Kambuk

işçilere yaptığım bi exel var bu exele göre ben zam oranı hesabı yapıyorum. Tüketici fiyat endeksine göre takibi iyi yapsam da memur için ayarlanan rakamlar memur maaş katsayıları tam zam oranına göre net uygulamıyorlar kuruş hatalarında, işçilerde ise kuruş hatasız bu işlemi tüketici fiyat...
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasından Memur Ve Diğer Kamu Çalışanları Nasıl Etkilenecek?

bir etkisi yok unutmuşum orayı :) sadece süs niyetine duruyor orası hesaplamaya bir etkisi yok. arkaplanda hesaplattım.
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasından Memur Ve Diğer Kamu Çalışanları Nasıl Etkilenecek?

Vergi indirimi öncesi memur maaşı --------------------------------- Vergi indirimi sonrası memur maaşı net kazanç 131,36 TL vergiden kazanç 93,38 damgadan kazanç 37,98 Aylık matrahı 4253,40 Damga Vergisi Matrahı 5004,00 TL olanı kazancı %15 lik dilimde 638,01+37,98= 675,99 TL oluyor. Aradaki...
  22. Süleyman Kambuk

Örnek Memur maaşı da konulsaydı aradaki avantaj farkını tam anlamıyla görmek adına iyi olurdu aslında vergi matrahı yüksek olanda avantaj %100 doğuyorken, 638,01 %100 baz alırsak düşük matrahlı memurlarda ise ne yazık ki %43,09 oranında eksik bir gelir vergisi indirimi oluyor. (En düşük memur...
  23. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

asgari ücrete ait matrah neyse onun üzerinden hesaplama yapılıyor. 4253,40 TL asgari ücrete ait matrah. ve net ödenen tutar zaten :)
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

Tuğrul Bey Gelir Vergisi Kanununa istinaden tebliğ yayınlanıyor diye biliyorum. kanundan kalktıysa tebliğ'in bir önemi yok gibi. Umarım ben yanılırım
  25. Süleyman Kambuk

Burdaki tek sıkıntı gelen zam ile birlikte aylık vergi matrahı 4.250 TL nin altında kalanlar için onun dışındakilerde durum aynı. 4.250 TL nin altında matrahı olanlar eşit şekilde yararlanamıyor. Belki zam mı en düşük memur maaşı için bunu düşünerek yaparlarsa hiç bi sorun kalmaz.
  26. Süleyman Kambuk

muhtemelen bununla ilgili bir uygulama tebliği yayınlanacağını düşünüyorum. çok basit bir şekilde yapılabilecekken, uzatarak başka yol denediklerine göre bir iş var bunun içinde. Asgari geçim indirimini de yürürlükten kaldırdılar. Üst seviye maaş gelir matrahı olan memurların matrahı düşük olan...
  27. Süleyman Kambuk

Bugün ki resmi gazeteye ilgili madde eklenmiştir. Madde 2 ücretlerle ilgili isisna Madde 3 asgari geçim indirimi yürürlükten kaldırıldı Madde 4 Damga vergisi ile istisna Yeni düzenlemeye göre bir örnek hesap exeli koydum. inceleyebilirseniz sevinirim. Hatam varsa düzeltiniz.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ye Girişte Sms Için Telefon Numarasını Nasıl Değiştirebilirim.

çağrı açarak değiştirilebilir şuan için.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys>Sgk Emanet Sayfasında Mükerrer Borç Gözüküyor

Harcama Yetkilisinin yazacağı yazıyı birime ait bir parayı muhasebenin kafasına göre kabul etmiyorum deme lüksü nerden geliyor anlamıyorum. Ortada bir kayıp yok ki, aksine kamuya gelir kaynağı var. Siz fazla bir para varsa emanette resmi belge ile bildirin derim. Borç kalmadığına göre fazla...
  30. Süleyman Kambuk

borçlar gözükmez onlar göremez borç ile ilgili sayfayı oradaki fazlalık sgk kesintilerini görürler. emanette görünen rakamları bildirin o rakamları gelir kaydetsinler. Tabi illaki yazı isteyeceklerdir.
  31. Süleyman Kambuk

borcunuz yoksa tamamı ödenmişse MYS de emanet rakamlar görünüyorsa gelir kaydedilmesi için Muhasebenize yazı yazın.
  32. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Memur Ve Memur Emeklisine Yapılacak Olan Yüzde 30-35 Zam

hayırlısı diyelim. ben memuriyet hayatımda memurun ZAM aldığını hiç görmedim. (yıllık enflasyona bakıldığında ) tuik rakamlarına göre enflasyondan doğan 6 aylık farkı veriyorlar sadece. üzerine ekleme hiç yapıldığını hatırlamıyorum. enflasyon farkını zam olarak görenlerimiz varsa yanlış...
  33. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Memur Ve Memur Emeklisine Yapılacak Olan Yüzde 30-35 Zam

2 yıllık toplu sözleşme zamlarının üzerine ocakta verilecek enflasyon rakamlarıyla birlikte yaklaşık %9-%12 lik zammı eklersek bu rakam çıkıyor zaten. 30-35 olayı uydurma. Hatırlarsınız yakın zamanda da toplu sözleşme imzalandıktan sonra demişlerdi en düşük memur maaşı 5.700 olacak diye...
  34. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 15.12.2021 Tarihinden Itibaren İki Adımlı Kimlik Doğrulama Yöntemi Ile Kbs Sistemine Giriş Yapılacak

görünen o ki her kullanıcı yapacak. benim gibi hem giriş yapıp. hem imzacı olan kişiler için biraz sorun olacak. Çift yetki tanımlaması yapılmadıkça bizi uğraştıracaklar.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 15.11.2021 Tarihinde Sözleşme Imzalayan Personelin 15 Kasım Ayı Peşin Maaşı Geri Alınır Mı?

yine de borç çıkarttırmayı gerektirmez. Her ne kadar sizin yaptığınız işlem mantıken başka statüde olduğundan benim kanaatimce de doğru görünse de. Bu kanun maddesinde statü ayrımı yapmamışlar. Gittiği yerde alması gereken fark varsa da brüt farkı ücret olarak karşı kurum ödemesi gerekecektir.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 15.11.2021 Tarihinde Sözleşme Imzalayan Personelin 15 Kasım Ayı Peşin Maaşı Geri Alınır Mı?

kamuda kurumlar arası geçişlerde maaştan kişi borcu çıkarma geri alma işlemi yapılmamaktadır. 657 SAYILI D.M.K. Görev yeri değiştirilen memurların aylıkları: Madde 169 – (Değişik - 28/3/1988 – KHK-318/3 md.) Bulundukları yerden başka yerlerdeki görevlere nakledilen ve 62 nci maddede belirtilen...
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ekim Aylarında Ödenmesi Gereken Giyim Yardımlarını Kasım Ayında Ödeyebilir Miyim?

Maksadına uygun yapılan görevlerde giyecek yardımı ödemesini bir sonraki ayda ödemek, zaruri durumlarda yıl içinde ödemek sorun teşkil etmez. Bunların dışında yönetmelikte geçen süreler baz alınır.
Geri
Üst Alt