Arama sonuçlarınız

1. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Karşılama Yönlendirme Nace kodu

81.10.01 uymazsa 81 veya 82 kodundan uygun olana bakınız
  2. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sakatlık İndiriminin Ödeme Emrinde Gösterilmesi Hk.

bahsettiğiniz gibi matrahtan düşüyor ise sorun yok bordroda sıkıntı yoksa ödeme emrinde gösterilebilecek bir alan yok zaten
  3. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi 5434 S.K TABİ OLANLARIN 2018 YLI YILLIK FHZ BİLDİRİMLERİ HK.

doğrudur tutar yüksek çıkar % 36 az bir oran değil zaten kesenek bilgi sisteminde hesap göster ile doğruluğunu teyit edebilirsiniz kişiyi manuel girip kaydetmeden önce bu
  4. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi MYS - Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri / Borçları Hakkında Duyuru

sgk ayrıntı ister yoksa beceremezler seni illa geri ararlar ne ayak bu biz bişe anlamadık diye
  5. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcu hesaplamasında bes kesintisi

besi kişi borcuna dahil etmenin manası yok mesele hazineden çıkan gereksiz tutarın iadesi bu zaten kişinin gelirinden dûşüyor bu tutarın fazlasının şirketten iadesi istenebilir
  6. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Eşi ihraçtan dönen personele kişi borcu (eş yardımının geri alınması)

merhaba hocam benim dönem kısa olduğundan dolayı exel forma ihtiyaç duymadım lakin illa bir form yapacağım diyorsan ilgili dönemdeki agi tablolarına bakarak eş ve çocuğa göre yararlanılan agi /yararlanması gereken agi / fark (kişiden tahsil edilecek tutar) şeklinde formatta gösterebilir geri...
  7. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli SGK Kesenek Bildirge verme süreleri

sigorta işlemleri yönetmeliği güncel halini indirin önüne koyun
  8. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli SGK Kesenek Bildirge verme süreleri

15 ile 14 ü arası peşin alan sözleşmeli personel için ayın 23 onunla karıştırmış olmalısınız
  9. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Ek Ödeme E-Bordro (EKOBS) Hizmeti | Matrah Hatası

ekobs 14 günlük farkları hesaplarken 14 günlük maaş matrahını kbs den çekmedi hata da vermedi 14 günlük matrahı aralık dönemine ait varsayıp 2019 yılına dahil etmemeye mi karar verdiler :rolleyes: ben döner sermaye bütçesindeki personelin 14 günlük matrahını yüklemiştim halbuki , kbs 14 günü de...
  10. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Eşi ihraçtan dönen personele kişi borcu (eş yardımının geri alınması)

benzer bir durum için eş yardımı ve % 10 luk agi için kişi borcu çıkardım
  11. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli KBS Kadrolu 14 günlük fark maaşları açıldı

bakar mısın ustad tamamı duzeldi sanki yeniden hesaplayınca eğer çıkmadıysanız .yolda yakaladık kbs yi anlaşılan QUOTE="Özcan Turan, post: 64573, member: 4810"]Emin misiniz hocam ben bordroya bakıyorum normal agi uygulamış kbs
  12. Yasin Ünsal

Evet bazılarında sıkıntı var sanki yarına kadar beklemek en doğrusu hepsini kontrol etmemiştik sen haklısın üstad
  13. Yasin Ünsal

düzeltme sıkıntı yok sabitte kullanılan agi tutarını kbs ye eksi olarak atmışlar coşkuyu verebilir sağlık
  14. Yasin Ünsal

kalan agiyi ekobsta sabitte mahsup etmişti, 14 gunlukte yeniden uyguluyor açıklamada agi aktarımından bahsediyor ekobs , demekki aktaramamışlar sağlık bekleyecek diğerleri buyursun
  15. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 2008 öncesi keseneklerde hata

Butun fark sadece % 100 artıştan mı kaynaklı iyi tesbit etmek lazım ondan sonra sosyal güvenlik primi odemeleri borç , kesintilerden de % 100 artış farkını girip sgk sicil numarasını da ekleyerek yeni ödeme emri oluşturup halledilebilir tabi hiç ihtiyaç duymadım şimdiye kadar üstadlardan daha...
  16. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 2008 öncesi keseneklerde hata

% 100 artış için mys den ödeme emri kesilip tahakkuk düzeltilebilir ,gelmesi gereken tutar diye belirtilen tutar ile gelen tutarın farkı alınıp yapılacak tabi ki
  17. Yasin Ünsal

Editörün Seçimi MYS - 5510/5434 - 657 4B - 4D -Maaş Avans Kapatma Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

avans getir butonu aktif değil direk kalemleri girdik kesintiden avans mahsubunu girip gönderdik başka yalnız harcama talimatında bütçe tertibi iki tane girilmesi gerekiyor 1.01.1 ve 1.02.1 tabi kadrolu için
  18. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Döner Sermaye Ödemesinde AGİ Mahsubuna ait Görüş Yazısı

çık sağolun ûstadlarım ellerine sağlık
  19. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Döner Sermaye Ödemesinde AGİ Mahsubuna ait Görüş Yazısı

kolay gelsin arkadaşlar artık aginin dssö den mahsubu konusunu bizim muhasebe anlayamamış buna ilişkin goruş yazısı vardı bir tane elinde olan arkadaş paylaşabilir mi
  20. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/B Hatalı E-bildirge Düzeltme

primleri e bildirge sisteminin hesaplama şekli ile kbs nin hesaplama şekli farklı olduğundan kuruş farkı çıkabiliyor sıkıntı yok il sgk prim tahakkuku arayıp emanetteki tutarı borca mahsup edilmesini talep edin iki kuruş emanette kalır problem olmaz illa düzeltmek istiyorsanız 12 .ayın...
  21. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 2019 yılı Ocak ayı Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi Hala Yayınlanmadı

Başlığı görünce heyecan yaptık abi yapmayın böyle şeyler
  22. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Süresi İçin GSS Kesintisi

sigorta işlemleri yönetmeliği 19/c ye göre sadece terhis tarihinden itibaren başladığı tarihe kadar kıst gssp hesaplanıp kuruma yatırılacaktır ödeme süresinin 10 gün olması lazım tabi bahsettiğim 5510 sonrası personel için
  23. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Süresi İçin GSS Kesintisi

bedelli askerliği giden bir personel dönüşte sigorta girişini yapar mısın e devlette hala askeri personel olarak (yeşilkart asker ) diye kayıtlı gözüküyor demişti burdan anladığım gssp birlikleri tarafından yatırılıyor
  24. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli ÇKYS'de 15/12/2018 - 14/01/2019 Maaş Hesaplama

üstadlarım bir cari yılda 12 aydan fazla agi uygulanamaz diye görüş vardı (ki maaşlarda 14 günlük farklarda agi verilmemesi bundandır ) ondan dolayı 14 günlüğü agi hesaplamadan vereceğiz,onun dışında 14 günlüğü % 15 vergi diliminden hesaplamak gerektiğine dair uygulama tebliğinde atıf vardı...
  25. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma bakanlığı arasındaki protokol

yönetmelikte 926,sayılı kanuna gore gorevlendirilen diye başlayan bir madde var ona göre görevlendirildiği süre için ortalamadan verip birliğindeki alacağı tazminattan mahsup edilebilmesi için brüt tutarı birliğin maaş mutemetliğine meil ortamında ya da en sağlamı resmi yazı ile gonderirsiniz
  26. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli FHZ GÜN

bizde emekli olacak personel var 5434 ocak sonunda yapmak gerek doktor beş altı aydır emekli olacağım ayağına arazi şu emekli maaş zammını alabilmek için erteledi de erteledi
  27. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli FHZ GÜN

aralık ayı esas alınarak yapılmalıdır cari yılı atlamamak gerek pek açısından
  28. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük FHZ ve düzeltme işlemi

gerçi hala kasım dönemi için bir kaç gününüz var onu da belirtelim nasıl yapacağım konusu forumda daha önce paylaşılmış idi ordan bakabilirsiniz ömür üstadımın çalışması vardı
  29. Yasin Ünsal

5434 e tabi ise sıkıntı yok 5510 sayılı kanuna tabi ise ağustos kıst olmak üzere her ay için gönderip cezayı yemeniz gerekiyor ya da ocak 14 den sonra aralık bildirgesi ile başlayıp daha önceki aylardaki kişinin günlerini bundan sonraki aylara yayıp şerpiştirmek en azından kişinin mağduriyetini...
  30. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/B Bildirge borçları

sorunu çözer gibi oldum sgk il mud primler daire başkanlığı ile görüşe görüşe şöyle ki mal mud. o aya ilişkin prim tahakkunu sgk ya gönderiyor daha sonra Ankara o aya ilişkin kesenek borcunu mahsup edip siliyor ,daha sonra kalan parayı sizin sgk sisteminde de kayıtlı vergi kimlik numaranız ile...
  31. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi 2019 Asgari Ücret Zammı 4/D liler Yararlanacak Mı?

şu anki çıplak ücrete % 4 eklenicek net maaşı asgari ücretin altında kalanlar için denkleştirmeye gidilecek imiş arkadaşlar daha evvel aksini iddia ve temenni etsem de yeni realitemiz bu bir sitede buna ilişkin bişey buldum bknz...
  32. Yasin Ünsal

insan sağlığını koruyucu teşhis ve tedavi edici hizmetlerde çalışıyor ise vereceksiniz , idari kadrolarda eğitim ,kalite personel vs servislerde çalışıyor ise vermeyeceksiniz
  33. Yasin Ünsal

Görüş Yazıları Yataklı hastanelerde Stajyer öğrencilere ücretsiz yemek verilecek

Yataklı olmayan kurumlardaki yemekhaneden yiyenler ne olacakmış peki
  34. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 5434 Emekli Sandığına Tabi Personel Yıllık FHZ süresi prim tutarı nasıl hesaplanir?

bizde öyle biliyoruz ömür hocam aralık deyince şaşırdık 15 ocak 2018 \14 ocak 2019 dönemi 5434 e göre yıllınhesaplaya dahil edilecek aylar diye biliyorduk
  35. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 5434 Emekli Sandığına Tabi Personel Yıllık FHZ süresi prim tutarı nasıl hesaplanir?

Üstadım aralık derken 15 aralık 14 ocak arası ne olacak peki bahsettiğin genel yazıyı paylaşır mısın döner sermaye bütçesi için mi aralıkta yapılsın denilmiş
Geri
Üst Alt