Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
657 memur. Ama kesenek olacakmı. Excel bordro hazırladım. keseneklerin doğruluğunu kontrol etmek için bildirim vermeyi denedim. gün sayısı hatası veriyor. yarı zamanlıda gün sayısı 14 yada 15 olabilir. bu durumda da hatalı oluyor.
Yarı zamanlı çalışan bir personelimiz var. Ocak 2026 14 günlük maaş farkı almadığını şimdi fark etmiş. Fark ödenmesini talep ediyor. Kontrol ettiğimizde listede adı yok ödenmemiş. Bu durum KBS hatasımı. Kişiye ödeme yapılabilirmi.
Konuyla alakalı bir habere denk geldim. Buna dayanarak ödeme yapılabilir mi?
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan başvuranın çocuğu için hak kazandığı aile yardımı (çocuk) ödeneğinin, 2023 Nisan–2025 Mart döneminde eksik ödenen kısmının tamamının geriye dönük olarak ödenmesi talebine...
Kurumumuzda görev yapan lise mezunu 4b sözleşmeli personel Temmuz 2025 döneminde önlisanstan mezun olmuş ve intibak yapılması için personel birimine dilekçe vermiş. Ama mutemetliğe dilekçe mezuniyet belgesi de ulaşmadığı için eğitim durumu değişmediği için lise olarak ödeme devam etmiş. Şimdi...
Dediğiniz doğru ama hiç bir belge olmadan kıst maaş yapmak riskli değilmi. Ücretsiz izin veya istifa talebi var. Ama onaylanmama ihtimalide var. Onaylanmazsa yada tarih değişmek durumunda kalırsa sıkıntı yaşamazmıyız.
Ücretsiz izin istifa vb sebeplerle ay ortasında ayrılan personel için kişi borcu açtığımızda maaşı aldığı günden itibaren faiz hesaplıyoruz. Çünkü muhasebe sisteme kişi borcu açtığında otomatik faiz hesaplıyor. Şimdi burda kişinin kasıt ve kusuru yok tamamen kurumun iş ve işleyişiyle alakalı...
Daha önce kişi alacakları faizi tebliğ tarihinden itibaren başlardı. Ancak son değişiklikle ödemenin ele geçtiği tarihten itibaren başlaması gerekmektedir. Sormak istediğim kişinin kusuru olmadığı halde, gerek onayların geç gelmesi, gerekse iş yoğunluğundan tebliğler gecikebiliyor. Bu durumda...
Kurumumuza SGK tarafından gönderilen yazıda , 24.07.2023 tarihinde bilgi belge talebi için yazdıkları yazıya süresinde cevap verilmediği bu sebeple İPC uygulandığı belirtilmiştir. Söz konusu İPC faiziyle birlikte toplam 67072,00 TL 15.12.2023 tarihinde Döner sermaye bütçesinden rücu edilmek...
Merhaba, 657 memur fiili hizmet bildirim son tarihi 02.03.2026 idi. Bildirimi bu süreç içerisinde yaptık ancak ödemesini bazı sebeplerden dolayı bugün tamamlayabildik.
Mys emanetlerden bildirgeyi göndermeye çalıştığımızda emanet borç tutarı karşımıza gelmiyor. Muhtemelen süresi geçtiği için borç...
Kişi yolluk talebi için 1 hafta önce dilekçe verdi. 60 gün süre dilekçe verdiği tarihten mi yoksa ilk oluru aldığı tarihten mi başlar. Ayrıca olurunda yolluksuz ve yevmiyesiz yazması kanunen yolluk almasına engel teşkil eder mi ?
İlçe mal müdürlükleri ile çalıştığımız dönemde kişi borcu için kesenek prim iade sayfasında iade talebinde bulunacak kurum/ saymanlık bilgilerine mal müdürlüğü vergi numarası ve hesap bilgilerini yazıyorduk. mal müdürlükleri kapatılıp il defterdarlık muhasebe birimlerine devredildikten sonra...
Kendi talebi üzerine kurumumuzda 2 yıldır geçici görevli olarak çalışan bir personelimiz dilekçe verdi ve geriye dönük yolluk yevmiye talebinde bulundu. Bildiğim kadarıyla yasal olarak alma hakkı var. Ancak idare ödemek istemiyor. Çünkü yolluk yevmiye olmadan geçici görev talep etmiş ve 2 yıl...
Burda kesintiler hesaplanmamış. Normalde sgk primleri hesabında Özel hizmet tazminatı var. gelir vergi hesabında da yan ödeme var. fazla kesinti yapıldığı için sgk primleri eksik vergiler fazla kesilmiş olmaz mı.
Maaşından sehven fazla kesilen 11 günlük rapor için iade gerçekleştirmemiz gerekiyor. Manuel bordro düzenleyip MYS den ödemeyi düşünüyorum. Yanlız bordroda gelir vergisi, damga vergisi, sendika ve SGK kesintilerini de eklemelimiyim?
SGK emanetleri gönderirken borç sorgula dediğimizde girilen değere ait borç kaydı yoktur iş kuralı hatası alıyoruz. Bunun sebebi nedir. Bilgisi olan var mı?
iş kazası geçirdiği için 8 gün istirahat raporu almış. normal raporda iş göremezlik raporu diğer raporda iş göremezlik. Biz detayına bakmadığımız için kesinti yapmışız. Yanlış mı yaptık diye onu öğrenmeye çalışıyorum.
personel 15 aralıkta nakille geldi Maaş almadan geldiği için aralık 2025 münferit maaş yapıldı. Kbs de işlem yapamadığımız için manuel yapmak zorunda kaldık.
Aralık 2025 Dönemi İçin Manuel Münferit maaş yaptık ve MYS den ödedik. Aralık 2025 dönemi maaşı KBS de olmadığı için 14 günlük maaş farkında personel çıkmıyor. Bordro girişinden manuel bordroyu girmek istedim yapamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek varmıdır.
KBS de Aralık 2025 dönemi Münferit maaş ödemesi yapmamız gerekiyor. Hesaplama yapıyorum ama ödeme emri oluşturmuyor. devam edemiyorum. Bununla ilgili sorun yaşayan varmı acaba.
Bir memurun maaşında oluşan eksik yada fazla ödemelerden kendi yasal sorumluluğu var mıdır? Her ne kadar mutemet, kasten yada sehven hata yapsa da, memurda aldığı maaşı takip etmekten sorumlu değil midir? Bununla ilgili kanun maddesi var mıdır? Bilgisi olana paylaşırsa sevinirim.
Yıl içerisinde 7 günü aşan raporların takibini zamanında yapamadığımız için Aralık ayında toplu yapmak zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı itiraz eden personeller oldu. şubat ayındaki maaşımla aralık ayındaki maaşım aynı değil benden fazla kestiniz diye itiraz ediyorlar. Her ne kadar haklılık...
Gelir vergisi istisnası aralık 2025 maaşında çoğunlukta 4420,93 ama bazı kişilerde daha düşük . 3425,67 -2999,12-5,03 gibi. Birde bazı aylar düşmüş bazı aylar artmış . bunu sebebi nedir. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
SGK emanetleri sorgula dediğimizde
Entegrasyon kurulmaya çalışırken hata oluştu.
Hata Zamanı: Wed Nov 26 2025 13:11:18 GMT+0300 (GMT+03:00)
Böyle bir hata ile karşılaşıyoruz. sebebini bilen varmı acaba?