Arama sonuçlarınız

1. Çözüm Bekliyor 14 Günlük Maaş Farkı Ünvan Değişikliği Ve Istifa

1- 18 aralıkta şef olan birisine manuel şeflik farkını gün hesabıyla aralık ayında vermiştim. Fark hesaplamda bilgisayar işletmeni olarak çıkıyor. 14 günlük farkını şef olarak mı vermeliyim.Bunun için farklarda ön yüzden şef yapıp değiştirsem olurmu.? 2- 05.01.2026 tarihinde istifa eden...
  2. Konu Çözüldü Kbs 81 İlave Ücret Kimlere Verilir? Üniversite Mühendisleri Dahil Mi?

KBS deki ilave ücret (81) bu ücret kimlere veriliyor. Üniversitede görev yapan mühendise verilirmi?
  3. Konu Çözüldü Kbs Eğitim Öğretim Ödeneğini 4 Katı Hesaplıyor

Dün hesaplattığımda 3 katı idi. Bugün hesaplattığımda eğitim öğretim ödeneğini 4 katı olarak hesapladı. 3 katı olmayacakmı
  4. Çözümlendi | Kilitli Vergi Istisnası Ve Matrah Ekleme

Kurumumuzda bundan önceki aylarda önce önce ekders personeli ekdersleri hesaplatıyor ve istisna uygulanıyor. ayın 8 gibi bende maaşları hesaplatıp kalan istisna uygulanarak istisna kalmıyordu.Bende Gelir vergisi İstisna raporunu (istisna kalmıyordu) döküp döner sermaye arkadaşa veriyordum...
  5. Çözümlendi | Kilitli 2. Kez Ücretsiz Alan 5510 Na Tabi Personelin Gss

2025 yılı içersisinde 7 ay ücresiz izin alan personelimize 7 Ay GSSP yapmıştım. 1 yıl daha ücresiz izin alıyor. GSS yi 5 ay mı yapacağım. Yoksa 1 yıl mı?
  6. Çözümlendi | Kilitli 9 Temmuzda Bedelli Askere Gidecek Personel

9 temmuzda bedelli askere gidecek personelim var.Eşi çalışıyor.bakmakla yükümlüsü yok. KBS de askere gitme yaptım.GSSP yapmayacağım.10-14 temmuz arasını 5 günlük kişi borcu çıkartacağım. Muhtemelen 5 Ağustosta başlayacak. Ağustaos maaşına dahil edeceğim 5 ağustos-14 ağustos 10 gün KBS de kıst...
  7. Çözümlendi | Kilitli Tekrar Taşınır Kayıt Yetkilisi Olan Memur

bizde taşınır kayıt yetkili olarak çalışıp bu görevi 2021 de bittiğinden kefalet iadesi için yazı yazdık sandığa ilk taksidini aldı biliyorum.belki de 2024 mart ayında hepsini aldı kesintilerinin. şimdi tekrar taşınır kayıt yetkilisi olarak görevlendirilecek. bu kişi için kefalet giriş aidatı...
  8. Mutemet Arşivi Röntgen Çeken 4 Akademik Personel Yıllık Fiili Hizmet

hayvan hastanemizde röntgen çeken 4 akademik personelden 1 hocamız fiili hizmetlerinin yapılmadığı için mahkemeye vermişti. Sonucunda mahkemeyi kazanarak geriye dönüklerde dahil 2019 dan beridir hastaneye yazı yazıp fiili hizmet cetvelini isteyip oradan gelen yazıyı personel daireye yazarak...
  9. Çözümlendi | Kilitli 18 Martta Emekli Olacak Memur Personel Iş Ve Işlemleri

Bir Memur personelimiz emeklilik dilekçesi vermiş personel dairesine.voradanda 18 mart itibariyle emekliiliği uygun görüldüğüne dair yazı geldi. 1-mart maaşını verecekmiyim. geri maaş alınacakmı 2-yolluk verecekmiyim teşekkürler
  10. Sistemsel Sorunlar Kbs'de Telefona Mesaj Gelmiyor.

KBS de telefona mesaj gelmiyor. sizdede öylemi acaba
  11. Çözümlendi | Kilitli 15.04.2023 Tarihinde Sözleşmeliden Kadroya Geçen Personelin Statüsü Ne Olmalıdır?

Bu personel 15 nisanda kadrolu oldu.Personelden gelen atama onayında gösterge 8/2 ek gösterge 1550 tazminat 130 gibi veriler ile. nisan maaşını 2008 sonrası personel olarak yaptık. bu ayda ekteki hizmet birleştirmesi geldi. derece 2/3 kıdem 20 yıl olarak. BU KİŞİ ÖNCESİ PERSONELMİ YOKSA...
  12. Çözümlendi | Kilitli Tübitak Proje Teşvik Ödemesi

Üniversite öğretim üyesine Tübitak Proje Teşvik Ödemesi yapılmış.gelir vergisi matrahına ekleyeceğim. döner sermaye ek ödemesi gibi ek ödeme mahsuplaşması yapılacakmı. teşekkürler.
  13. Çözümlendi | Kilitli Kbs Ye Giremiyorum. Girebilen Varmı

kbs ye giremiyorum. girebilen varmı
  14. Çözümlendi | Kilitli Kbs 25 Yaşını Dolduran Erkek Çocuğunu Bir Sonraki Ay Düşüyor.

sayıştay denetimi geldi.Bir personelin çocuğu 01.08.1997 doğumlu erkek. sistem ağustosta vermiş eylülde çocuk yardımını kesmiş.sayıştay ağustosta fazla ödeme yapmışşsın diye tablo gönderdi gerekçesini istiyor. Bunu sistem böyle yapıyor.Ben gerekçeye ne yazabilirim. teşekkürler. 1673954833 kbs...
  15. Çözümlendi | Kilitli Kbs 5510 Personelin %11 Ve 7,5 Yanlış Hesaplıyor. %9 Ve %5 I Doğru Hesaplıyor

KBS 5510 personelin %11 ve 7,5 yanlış hesaplıyor. Neden böyle analayamadım. pek alt sınırdan mı diye bakıyorum. hala işin içinden çıkamadım.
  16. Çözümlendi | Kilitli 21 Aralıkta Başlayan 5510 Na Tabi Personelin Kıst Maaşını Kbs Doğru Hesaplayacakmı

Ek gösterge değişikliğinden dolayı 21 Aralıkta başlayan 5510 na tabi personelin kıst maaşını kbs doğru hesaplayacakmı? işe başlama yapıp ek göstergeyi ön kısımdan güncelledim.kıst maaşı eski ek göstergeyi göremediği için yeni ek göstergeden hesaplarsa yanlış olmazmı?
  17. Çözümlendi | Kilitli Bu Gün Ayın 15'Inde Yaptığım Münferit Maaşı Muhasebe Göremiyor

Bu gün Ayın 15inde KBS de yaptığım münferit maaşı harcama yetkili onayladı muhasebeye (strateji geliştirme daire Bşk.) gönderdi.Maaşları ıslak imzalı harcama yetkilisine pazartesi imzalatıp göndereceğim. muhasebe ardı sıra bir sorun olduğunu ekli belgeleri göremediklerini yani ödeme emrini...
  18. Çözümlendi | Kilitli Sgk Prim (Kesenek) Iadesi Eriye Dönük Istenirmi?

2017 yılında ihraç edilen personelin aralık maaşı bloke edilmişti.Primlerini SGK dan o zaman iade istemedim.Şimdi Prim İade Uygulaması Programından iade istesem olurmu? herhangi bir ceza ile karşılaşırmıyız.Teşekkürler
  19. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük 3 Aylık Aile Yardımı

Kasım aralık ve ocak aylarına ait aile yardımı vereceğim. Kasım aralık için 2021 maaş katsayısını ocak için 2022 maaş katsayısını mı kullanacağım.
  20. Çözümlendi | Kilitli 5434 Fiili Hizmet Zammı Kaç Yıl Ödenir.

En az 10 yıldır 5434 sayılı personelimize yıllık fiili hizmet zammı yapıyorum. Puantaj geliyor onay alıyorum ve yapıyorum. bunun şu kadar yıl yapılacak diye bir sınırı varmıdır. Emekli olasıya kadar yapmaya devam mı edeceğim.
  21. Çözümlendi | Kilitli 65 Yaşını Dolduran Öğretim Görevlisinin %2.5 Ve 14 Günlük Fark Primleri Kesenekleri Gönderilirmi?

Fakültemizde 65 yaşını dolduran öğretim üyelerinin Sözlşeşmeli olarak çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslara göre Şubat 2021-Şubat 2022 arası 1 yıllık sözleşmeli profesör var.Bu personel Sözleşme ücreti dışında hiç bir ücretten yararlanamıyor.Kesenklerini aynı kadrolu 5434 sayılı kanuna göre...
  22. Çözümlendi | Kilitli Belediyeden Üniversiteye Nakil Gelen Personel Kbs Nasıl Giriş Yapılacak?

Belediyeden üniversitemize personel nakil geldi.KBS sisteminde nakil al kısmına tc girip arattırdığımda personel çıkmıyor. Acaba belediyeler KBS dışımı ondan mı çıkmıyor. bu kişinin KBS girişini nasıl yapabilirim.
  23. Çözümlendi | Kilitli Kurum Değiştiğinde %100 Artış

Şube müdürlüğü kadrosunda iken fakültemize fakülte sekreteri olarak atanan birinin kıst farkını manuel ( ek gösterge farkı) ve ekim maaşını kbs den yapacağım.kurum değiştiği için %100 artışın verilmemesi gerekiyormuş.Eski yerinde yükselirse %100 artış verilecekmiş.Yani SGK kurum değiştiği için...
  24. Çözümlendi | Kilitli sgk işten ayrılış tarihinin güncellenmesi

Bir personelimiz 24.09.2020 tarihinde kamu görevinden çıkarılma cezası almıştı.Yazı bize 30.10.2020 tarihinde geldi ve bu tarihte tebliğ ettik. çıkış tarihinin tüm çabalarımıza rağmen personel dairesi 24.09.2020 tarihinin dikkate alınmasını söylemesi üzerine 24.09.2020 tarihinde çıkışını yaptık...
  25. Çözümlendi | Kilitli Ocak 2021 de başlayan öğretim görevlisinin kesenek ve katsayı farkları

07.01.2021 tarihinde yeni akademik personel başladı.Kbs aylık-t.aylık-ek göstergeyi eski katsayıdan üniversite ödeneğini de yeni katsayıdan hesaplayarak kesenek kesmiş.bodroda böyle. primleri göndermeye çalıştığımda aylık-t.aylık-ekgöstergeyi eski katsayıdan üniversite ödeneğini de yenii...
  26. Çözümlendi | Kilitli sendika yardımı ve kesintisi

13.01.2021 tarihinde sendikaya bir memur üye olmuş maaşlara giremedim. sendika yardımını istiyor. sendika bodrosu hazırlayıp 124.38 tl sendika yardımından sendika kesintisini düşüp kalan miktarımı ödeyeceğim. teşekkürler
  27. Çözümlendi | Kilitli fazla veya yersiz ödenen tam maaşların iadesi

1-5434 sayılı Emekli Sandığı K. tabi Personelin (15/10/2008 tarihinden önce) maaşını aldıktan sonra görevle ilişiğinin kesilmesi durumunda ilgili personelin kıdem yılı esas alınacak olup kıdem yılı 5 yıldan az olanlarla 10 yıldan çok olanların Emekli Keseneği –Devlete ait olan %20- kişinin...
  28. Çözümlendi | Kilitli kamu görevinden çıkarma cezası

14 kasım'a kadar raporlu bir personel için kamu görevinden çıkarma cezası verildi.İlgiliye tebliğ edilmesi ve tebellüğ belgesinin gönderilmesi diye yazı geldi. bu kişiye 14 kasıma kadar raporlu olduğu için (tekrar rapor alabilir) tebliğ edemiyeceğiz. 1-tebliğ tarihi itibariyle mi maaş...
  29. Çözümlendi | Kilitli mys geliştirici hatası

Sistem hatası! Geliştirici Hata Takip Numarası: D0CAC256-43E3-4652-9DC7-04C039BE5E6E yeni harcama yapmak istiyorum.yukarıdaki hatayı veriyor.chrome dan açıyorum. tarama geçmişini ve çerezleri temizledim.yine aynı hatayı veriyor.KBS destek'e çağrı açmak istiyorum kaydetmiyor. ne yapmalıyım
  30. Çözümlendi | Kilitli kişi maaş bordroları

Maaşını yaptığım personelin aynı kurum içinde başka birim döner sermaye ödüyor.Bu ödemeyi yaparken o birime kişi bazında maaş bordrosu gerekiyor.şimdiye kadar artık bordroları personel edevletten alıp size vermesi lazım diyordum. ve bu zamana kadar böyle gidiyordu. şimdi bizim birime resmi yazı...
  31. Çözümlendi | Kilitli Tübitak Proje Teşvik Ödemesi

Üniversite öğretim üyesine Tübitak Proje Teşvik Ödemesi yapılmış.gelir vergisi matrahına ekleyeceğim. döner sermaye ek ödemesi gibi ek ödeme mahsuplaşması yapılacakmı. teşekkürler.
  32. Çözümlendi | Kilitli döner sermaye 37 ek tazminat mahsubu

Dekanımıza ilk defa brüt 1900 TL net 1600TL döner semaye yönetici payı ödendi.37 ek tazminat tutarı 999,99TL Mart maaşlarında döner sermaye kısmındaki brüt ücrete 1900 net ücrete 1600 yazarak martah yükleme yapacağım. böylece hem matraha ekleyecek hemde ek tazminattan mahsup edecek. sorum...
  33. Çözümlendi | Kilitli ihraçtan dönen kıstlı maaş

başka kurumda iken ihraç edilen bizim kurumumuzda 31.01.2020 tarihinde göreve iade edildi.kbs destek çağrı açıldı.muh.yetkilisi naklen geçme yaptı nakil gelen olarak aldım. şimdi derece terfileri ve kıdem terfisi vve kıst maaş vermem gerekiyor.terfi seçersem kıstlıyı vermeyecek.diğer...
  34. Çözümlendi | Kilitli yaş haddinden emekli olan öğretim üyesinin sözleşmeli olarak üniversitede çalıştırılması

Fakültemizde Yaş haddinden emekli olacak öğretim üyesi var Yükseköğretim Kurumlarında Emeklilik Yaş Haddini Doldurmuş Öğretim Üyelerinin Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslara göre çalışacak. bu durumdakilere ekders ücreti ödenirmi
  35. Çözümlendi | Kilitli 14 günlük farklarda bes

Aralık ayı maaşında BES raporunda 41 kişi var.Maaş farklarını hesaplattım. 11 kişi bes listesinde gözüküyor.Neden diğerlerinden bes kesmemiş. teşekkürler
  36. Çözümlendi | Kilitli ASKERDEN DÖNEN PERSONEL

ayın 14 ünde askerden dönen personele kıst maaşını ve tam maaşını kbs de ayın 15 inden sonra verebilirmiyiz.
  37. Çözümlendi | Kilitli kbs bordro dökümü vermiyor

kbs bodro dökümünü alabilen varmı arkadaşlar
  38. Çözümlendi | Kilitli maaştan kesme cezası

Maaştan kesme cezasının hesaplanmasında maaş unsurlarından hangilerinin girdiği konusunda tereddütler var.Brüt aylığın 1/360 ü denildiğinde örneğin bazıları maaş+ekgösterge+kıdem-taban aylık unsurlarını dikkate alıyor bazılarıda bürüt gelirden %20 emekli kes+%12 sağlık sigortası+aile...
  39. Çözümlendi | Kilitli geriye dönük idari görev ödeneği

bölüm başkanı olmuş öğretim üyesinin atanma yazısı sekreterlikten bana gelmemiş. 2018 aralık ayından beridir bölüm başkanı olmasından dolayı hakeettiği idari görev ödeneği vermemişim. *2018 aralık ayı dahil olmak üzere 2019 yılı (ocak-aralık arası) 2020 ocak maaşında kbs manuel bordroden...
  40. Çözümlendi | Kilitli MYS Muhasebeye gönderme hatası

mys muhasebe gönderme ekteki ekran görüntüsü hatası alıyorum. neden gönderemiyorum teşekkürler 1577095468
Geri
Üst Alt