Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oran üzerinden değilde direk. Brüt tazminat ocak ayı - brüt tazminat aralık ayı / 31*14 şeklinde hesaplanmış. Ben baktım bir şey göremedim. Rapor alan personel için yanlışlık olabilir belki
kafa karışıklığı olmaması adına söylüyorum. maaş farkları için SGK devlet payları dönem aralık ayı olduğundan %11 olacak. Kontrol ettim KBS doğru hesaplıyor. artış farklarını da düzgün yansıtmış..
HATANIN GENEL SEBEBİ ŞU.
pek fark tutarı hesabında asgari ücrete eşitlemek için yine farkın %12-9-7.5-5 ini alması gerekirken
pek fark tutarının hesabında %11 hesaplamış.
Maaşta %12 ama asgari...
text dosyalarında bazen hatalar olabiliyor sonra düzeltiyorlar. Ödeme emri kesintileriyle topluca ya da hatalı varsayılan 1-2 personeli bordrosuyla karşılaştırma yapınız.
Hocam text dosyalarında hata olabilir mi? Acele etmeyin derim. 5510 sonrası sgk kesinti listesi ile text dosyasını bir karşılaştırın derim. Bizde 60 kişi nin sgk kesinti listelerinde sorun yok...
2,25 kısa vadeli sigorta prim hem bütçeden brüt tarafta hem de kesinti tarafından eş değer oranda olduğundan. ödenen rakam değişmez. bordroda gözükmesi bir şey ifade etmiyor. Bordro hesaplarken...
Kişi payı aylık ve tazminat toplamı üzerinden, şayet bu toplam asgari ücretin altında kalırsa aradaki fark işverence karşılanır . Eklediğim 2 tabloyu da inceleyin lütfen.
ocak ayında aşırı çağrı geldiğinden daha sonra açın dşyorlar. izleyen ay tekrar çağrı açarsınız. düzeltirler diye düşünüyorum. bana bir çağrıda cevap yoğunluktan dolayı sonra tekrar çağrı açınız...
Eğer bugün kadroya geçmişlerse münferit kadrolu maaşı ödenmesi gerek. yalnız
bunun bilgisi maaştan önce size gelmedi mi? Birer dilekçe ile peşin ödenen ocak sözleşmeli maaşından...
Hocam soruların mantığını biz anlıyoruz ama biraz daha geniş kapsamlı sormanız lazım.
Öncelikle bu kişi 30 aralık 2025 çıkışı verildi. Buna göre maaş yaptınız ilave tediye ikramiye ve yıllık...
vergilendirme ödemenin tahakkuk işleminin yapıldığı yıl ile ilişkilendirilir her zaman.
bununla ilgili tebliğler var gelir idaresinin.
işçi maaşlarında olduğu gibi. örneğin 2025 aralık...
vergi dilimi için bulunduğunuz ödemeyi yapacağınız yıla göre vergilendireceksiniz.
SGK aşan tutarlarla ilgilide personel için gönderim yapılamıyorsa üst sınırı aşan kısım için statü değişikliği...
geçen dönemki toplu sözleşme süresi bittiğinde ilave puanların hepsi tüm ünvanlar gibi o kişilerde de yok oldu. yeni sözleşmede ilaveler neyse onlar ekleniyor sadece. orada zaten kaçırdıkları için...
27/02/2014 tarihli ve 28926 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6525 sayılı Kanunun 41. Maddesi: ile ilgili değişiklik 375 sayılı kanun hükmünde kararname geçici 11. maddesine eklendi.
normalde...
bilgisayar işletmeni cetvel sırası 16-e
vhki cetvel sırası 17
şef 1 sayılı cetvel 27a sırasına göre almakta;
iş güçlüğü zammı 500 temininde güçlük zammı 200 puan almakta normalde Ancak aynı...
elden hesaplama yapılacaksa. eksik gelen tutarı yeni ünvanına ilişkin tazminatlardan brüt tutardan düşersiniz. açıklama yazarsınız yeterli olacağını düşünüyorum.
zaten brüt damga vergisi üzerinden hesaplanıyor. brüt kalemler yarım olduğundan kesinti de yarım olmuş oluyor. sistemde bununla ilgili eksiklik varsa çağrı açarak bildirebilirsiniz