Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H.Tuğrul SÜMER Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu:
Huzur Hakkı Ödemesi Hesaplama Programı - Huzur Hakkı Ödemesi Hesaplama Programı
Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi ...
Bizde de aynı durum vardı kbs destekten çağrı açtık. Vergi istisna durum güncelleme işlemi yapılmıştır diye cevap aldık sonrasında maaş hesaplama işlemi yaptık istisna da uygulanmıştı.
Anladım Süleyman BEY. Yargı kararı yok. Stratejinin gelen yazısı vardı. Ekinde KBS'den sistem üzerinden kontrol sonrası listeler atmışlardı. Ben güncel durumu düzeltip bizden önceki hatalı giden...
Bu tür bir durumla karşılaşmamak için kadro geçişi için dilekçe verenleri 4/b maaştan çıkarın ve memur maaşını bankada 2 iş günü bekleyecek şekilde son güne kadar bekletip karar onay düşerse toplu...
evet güzel olmuş elinize sağlık. tablodan değiştirmek daha kolay anlaşılır. ben her sene manuel elden değiştiriyorum. ara formülüyle uyguladığımdan dolayı.
sizin bu exel daha pratik olmuş formül...
kişi borcu iadei alırken ya da maaş ödemesi yaparken belge ekine bu açıklamayı yaparsanız (kadroya geçeirme onayı ya da işe başlama yazısı üzerine) hiç bir problem olmaz diye düşünüyorum.
ilgili...
aynı dönem içinde KBS sisteminden hesaplamalarda maalesef bu işlemi yapmıyor.
KBs den kadrolu olarak hesaplattığınız bordroyu manuel olarak düzenleyerek HYS üzerinden işlemlerinizi yapınız.
size özel basit bi exel hazırladım bu iş görür sanırım. deneme yaptım bir kaç sefer sorunsuz çalıştı birde siz bakarsanız süper olur.
hem geçen ay ve bu ay ile birlikte olan
hem de sadece tek...
Hesaplama sanki ayni anda üç vergi dilimini içerdiğinde hatalı hesaplama yapıyor. Misal süregelen 0 ve aylık matrah 500.000 olsun.
190.000*0.15=28.500
210.000*0.20=42.000
100.000*0.27=27.000...
bir anda tek matrahta 2 vergi dilimine geçiş hiç rastlamadığımdan ona göre ayarlama yapmamıştım.
hesaplama hatası o yüzden. ancak tabloya veriyi yani aylık vergi matrahı 500.000 TL nin 400.000 e...
haklısınız bildirim evrakı varsa ve bildirim zamanında doğru şekilde yapıldıysa dediğiniz gibi bir yazı ya da onayla ile bildirim tarihini izleyen aybaşından itibaren yapılabilir tüm işlemler...
Süleyman Bey hakem kurulu kararlarında madde 35'te aile yardımında meydana gelen değişiklikleri sonradan bildiren personele geriye dönük 3 ay şeklinde ibare var.
Örneğin Kişi kapbisten zamanında...
sadece geriye yönelik 3 ay verin fazlasını vermeyin.
her ne kadar kamu denetçiliği görüşleri ya da yargı kararları olsa emsal teşkil etse bile bunlar kişiye özel kararlar olduğundan bu sebeple...
Yüzde Yüz artış olan 2 ay var. Orda da ödeme eksi çıksa bile toplam bordroda kişiye ödeme çıkıyor.
kesenek bilgi sistemi ile tutturmak için bazı yerlerde kuruş ayarlamaları yaptım.Özellikle yüzde...
sistemsel düzelmekte herhangi bir sakıncası yok. sadece artışla ilgili eksik kalan tutarı ödeme ile ilgili durum varsa bunun için. başka kurumda yapılan eksiklikle ilgili devlet paylarına ait...
her ayın 9 una kadar olan talepleri kadroya geçiriyorlar arkadaşlar yapmanız gereken sözleşmeli tarafından statüsü değişen diye kaydedip maaştan çıkarmak daha sonra münferit yapmak haziran...
her kurumda aynı sorun ne yazık ki. atama kararını yapan bundan sonrki işlemi kim yapar zorluk yaşarmı düşünen yok. göreve başlamaları bugün yaparlarsa personel en azından yapılabilir diye...
ben atama kararı gelmeden 12 kişiyi kadrolu maaş yaptım personel özlük birimi 12 kişinin tüm istenilen evrakları topladığı için atama kararları gelmeden maaşlarını yaptım uğraşamam abi münferit...
Keşke Sağlık Bakanlığında da atama kararları en geç 5'inde gelse de biz de öyle yapardık Süleyman Bey.
Atama kararları hepsi bugün EKİP Sistemine düşmeye başladı.
Maaşın da son günü bugün banka 2...
biz şu şekilde başlama yazısı yaptık ve münferit değil direk maaşa dahil ettik.
örneğin kadroya geçiş onayı 29.05.2026 olsun
ilgili personeller kadroya geçiş işlemlerine istinaden 01.06.2026...
İşçilere tis dahil refakat izni ibaresi yok. Ücretli mazeret izni olarak izine dönüştürüyor.
Dilekçe ve hasta raporları eklenir. Tek konu raporda refakatçi olarak işçinin adı soyadı ve refakat...
işlem kodunu terfi kısmına getir daha sonra üstteki terfi kısmına gel oradan kıst maaş ekle kaydet ve ana sayfadan geri cikin tekrar kişiyi sorgulatın kişi gelecektir daha sonra işlemlerinizi...
işçilerin refakat izni ile ilgili ücretli refaket izni için kanuni düzenleme bildiğim kadarıyla yok. bu sebeple; Kurumunuz ile yapılan toplu sözleşme maddelerine bakınız. orada yoksa eğer...
ohalden ayrılma il ilgili değilse bağlı bulunduğunuz muhasebe tarafından işlem kodunu naklen geçme yaptırınız ve ilgili personeli yeni kayıt naklen gelen kısmından kaydettiriniz. bizler personel...
Yeni görevinizde kolaylıklar diliyorum. Takıldığınız tüm konularda buraya yazarsanız yardımcı oluruz.
Ayrıca forumun arama kısmından da takıldığınız konularla ilgili bilgilere ulaşmanız çok kolay...
kbs destek ten çağrı açarak ilgili personelin kıstının kaldırılmasını talep etmeniz gerekiyor.
ohal ile ilgili dönen personelse maliye bakanlığı sistemde kıstlı personel uygulaması yapmakta. bu...