mucahitgocmen kullanıcısının son içeriği

1. Çözümlendi | Kilitli Faiz Odemelerinden Gelir Ve Damga Vergisi Kesilir Mi

Gelir İdaresi Başkanlığının 31.01.2012 tarihli ve B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 61-398 Sayılı Özelgesinden ilgili bölümü paylaşıyorum. "Bu hükümlere göre, emeklilik nedeniyle ayrılan ancak daha sonra mahkeme kararı gereği görevi iadeolan personelin çalışmadığı sürelere ait ücret ödemeleri üzerinden...
  2. Çözümlendi | Kilitli Kbs De Gih Sınıfında Cetvellerde Bulunan 4 Sayılı Cetvel (Ek Gösterge Cetveli) Hangi Personele Ait ?

Personelin hizmet sınıfının değişmesi durumu da yok burada. Daha önce 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi çalışırken şimdi 657 DMK tabi olarak görev yapıyor. Bu nedenle eski ek göstergesinden fazyadalanamaz. Konuyla ilgili Maliye Bakanlığının görüşünü ekliyorum.
  3. Çözümlendi | Kilitli Açıktan Dönen 5434 E Tabi Personele Iade Hk.

Ağustosta tam gönderilen kesenek eğer açığa alma sonrası düzeltilmediyse yapmanız gereken bir şey yok zaten eksik değil. Sadece o aya ait maaşından geri alınan tutar varsa bunu hesaplayıp ödeyeceksiniz.
  4. Çözümlendi | Kilitli Nakil Gelen Memurun Yolluğu Hakkında

İlk atamayla geldiyse eşi tam alır. Eşlerden birine tam birine yarım ödenmesi kanunda belirtildiği gibi eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanması durumunda olur. Sizin hekimin ilk ataması zaten eski görev mahalli diye bir durumu yok.
  5. Çözümlendi | Kilitli 696 Sayılı Khk Ile Sürekli Işçi Kadrosuna Geçirilen İşçi Emekli Olmak Istiyor.

SGK'dan yazı ile istedik zaten. Cevap vermedikleri için gidip görüştüğümüzde cevap vermeyeceklerini, E-Devletten alınacak belgenin yeterli olduğunu söylediler.
  6. Çözümlendi | Kilitli 696 Sayılı Khk Ile Sürekli Işçi Kadrosuna Geçirilen İşçi Emekli Olmak Istiyor.

SGK emekli olur yazısı vermiyormuş artık. Kurumla yaptığımız görüşmede E-Devletten emeklilik şartlarını sağladığını gösteren belgeyi alıp işlem yapabileceğimiz söylendi. Bununla ilgili yazı da gönderilmiş ama bulamadık kayıtlarımızda.
  7. Çözümlendi | Kilitli Kbs De 4-B Sözleşmeli Vergi Matrahı Nasıl Sıfırlanır?

Vergi matrahı ekleme yaptığınız yere çıkarmak istediğiniz tutarı başına eksi(-) ekleyerek yazın. Yazdığınız tutarı toplam matrahtan çıkarır.
  8. Çözümlendi | Kilitli Doğum Sonrası Aylıksız İzi̇n Dönüşü

Mehmet Akdemir hocamın dediği gibi. İşe başladığı tarihten sonrası için ek mahiyette bildirge yapacaksınız. O dönemin daha önce hesaplanan gss tutarını da yazıyla geri isteyeceksiniz.
  9. Çözümlendi | Kilitli Doğum Sonrası Aylıksız İzi̇n Dönüşü

Şu an düzenlenen evrak sgkya elden teslim edilmiyor diye biliyorum. Ama dediğim gibi sizin iade alma durumunuz yok. Daha önce bir kere yapmıştım ama müsait olmadığım için bakamadım. Yarın kesenek sisteminde deneyip tekrar bilgi veririm.
  10. Çözümlendi | Kilitli Doğum Sonrası Aylıksız İzi̇n Dönüşü

Fazla gönderilen gss için kesenek sisteminde prim iade bölümünü kullanacaksınız. Ne kadar iade olacağını sistem hesaplıyor. Evrakı çıkarıp onaylatıp tekrar sisteme yüklüyorsunuz. Ama sizin durumunuzda iade oluşmaması lazım. Çünkü göndereceğiniz kesenek tutarı gönderilmiş olan gss tutarında fazla.
  11. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli Işçi Ücretsiz Izin Sonrası Kısmi Çalışan Işçiye Tediye Ödemesi

Öncelikle işçi Nisan ayında ayrıldığı ücretsiz izinden dolayı size 12.69 günlük ikramiye borçlu. Biz bunu izinden döndükten sonra ödediğimiz ilk ikramiyesinden mahsup ediyoruz. 01.07.24 - 31.12.24 tarihleri içinde toplamda kaç gün çalışmış olacaksa ödeyeceğiniz ikramiyeyi buna göre...
  12. Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Personele Gelir Vergisi İstisnası Tam Uygulamıyor

Kıst maaşı yapıp göndermiştim dediğinize göre ikisini de ayrı ayrı hesaplamışsınız. Kişinin kasım tam maaşıyla ekim kıst maaşını birlikte hesaplatmanız gerekiyordu. Bu şekilde yapıldığında sistem önce tam maaşa istisnayı uygulayıp kalan istisnası varsa kıst maaşa uygular. Yaptığımız kıst+tam...
  13. Çözümlendi | Kilitli Ek Göstege Puanı Gi̇ri̇lmeyen Personel

Ek gösterge farkını hesaplayın. Çıkan tutarları kbs bordro girişinden her ay için ayrı bordro oluşturup ağustos maaşıyla birlikte ödeyebilirsiniz. Kesenek Pek tutarı zaten asgari ücrete tamamlandıysa kesenek farkı oluşmaz. Ama asgari ücrete tamamlanan kısım kişiden değil devletten çıkmış bu...
  14. Çözümlendi | Kilitli Taşınır Kayıt Yetkilisi Öğretim Görevlisinden Geçmişe Dönük Kefalet Aidatı Kesintisi

Mali sorumluluk tazminatı ödenmiş mi bu süre içinde? Ödenmemişse mali sorumluluk tazminatını hesaplayın alacağınız olan kefalet aidatını kesin.
  15. Çözümlendi | Kilitli Usta Öğretici Sgk Prim Ödeme Gün Sayısı.

Kusura bakmayın konuyu biraz açabilir miyiz. 2+1 verildiği için neden çıkış tarihini değiştiriyorsunuz anlamadım. Çalıştığı tarih aralığında verilebilecek en fazla prim gün sayısı neyse o kadar yazılması gerekmez mi? Çıkış tarihi prim gün sayısını kurtarmıyor diye neden ileri atılsın ki. Peki...
Geri
Üst Alt