Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle ortağı ile bu konuyu halledip vergi mükellefiyetini sona erdirecek. Zaten siz işe giriş yaparken sistem ikaz verir.
Ortağı ile işi sonlandırmasına ait herhangi bir belge vb istemenize...
İyi günler iyi çalışmalar . 2025 Eylül ayı itibariyle ek derslerin ilçe Milli eğitim müdürlüklerine açılmasıyla mebbis veri girişlerinin KBS ye aktarımıyla devam eden süreçte İlçe milli eğitim...
2 yolla ödenir. 1. Bankaya ölen kişi adına parası yatırılır varisleri gider hisse oranında çekerler.
2.si her varisi tc ibanı ile mys den kendilerine ödenir.
1. Şık hesabı kapalı demişsiniz o...
kişinin hak ettiği ücret varsa varislerinden vukuatlı aile durum belgesi alın banka bilgilerini ve dilekçe isteyin. onlara ödeyin. bir sorun teşkil etmez. maaş ödemesi de olsa diğer ödemelerde...
Evet 28 günlük %12 yatırılması gerek doğrudur.
Sonraki aylardada tam yatırarak devam edersiniz.
Bazıları tam bildirip prim iade menüsünden sonradan geri istiyor. Bu seçeneğide kullanabilirsiniz...
Anladım Yasin Bey üniversiteden puantaj gelmediği için Ben kişilere ulaşarak izin bilgilerini alarak işlem yapıyordum.Üniversiteye ulaşıp sorayım. Sağ olun.
5434 te zaten tam yapıyoruz.
5510 da 1 yıl süre ile tam GSS %12 ödeyeceğimiz için aradaki fark kadar GSS ödememiz gerekiyor. bu yüzden %12 GSS göndermemiz gerekiyor çalışılmayan kısım için...
Arkadaşlar merhaba memur 2.10.2025 de vhki oldu. unvan degisikliginde tarih olarak neyi baz almaliyiz takip eden ay i mi yoksa 2.10.2025 i mi baz almaliyim
doğruluk kavramı izafi olduğu için en sağlam yöntem 11. madde veya 20. madde kapsamından geçen sürelerin fiili çalıştığı kurum tarafından tesbit edilmesi ve size gönderilmesi gerekir
damga vergisi istisnasında ve gelir vergisi istisnasında ücret kadar aylık istisna sınırı uygulanır. yani yarım uygulanmaz. aylık uygulanacak istisna tutarı örneğin vergide 4.420,93 TL diyelim. bu...
damga vergisi istisnasında ve gelir vergisi istisnasında ücret kadar aylık istisna sınırı uygulanır. yani yarım uygulanmaz. aylık uygulanacak istisna tutarı örneğin vergide 4.420,93 TL diyelim. bu...
Bendeki yarım zamanlının maaşını doğru hesapladı. Herhangi bir sıkıntı yok.
Ayrıca, Yarı Zamanlı Giriş butonu açılmayanlar tarayıcının geçmişini vs. silip tekrar açsınlar. Tarayıcı geçmişinden...
Aşağıdaki konuyu da incelemenizde fayda var.
https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/surekli-gorev-yollugu-nasil-verilir-esi-calisan-personelin-surekli-gorev-yollugu-bildirimi-ve-diger-konular.23525/
Bendeki yarım zamanlının maaşını doğru hesapladı. Herhangi bir sıkıntı yok.
Ayrıca, Yarı Zamanlı Giriş butonu açılmayanlar tarayıcının geçmişini vs. silip tekrar açsınlar. Tarayıcı geçmişinden...
Dip Not:
İşçi 4 gün rapor aldı, kontrollü rapor ise yani rapor bitiminde tekrar doktora gidip 4 gün üzerine 5 gün daha rapor vermiş ise bu 1. raporun devamı niteliğindedir ve işveren tekrar ilk 2...
Süleyman Bey SGK 1 veya 2 günlük raporlar için kişilere ödeme yapmıyor raporun en az 3 gün olması gerek onda da yine ilk 2 günü ödemeyip kalan günlerde yatarak tedavilerde %50 ayakta tedavilerde...
Benim anladığım sırasıyla;
1-işçilerin 3 ve daha fazlası olan raporları ücretinden hiç bir şekilde kesme.
2-Yatırılan işgöremezlik ödemelerinde de ücreti ile ödenen işgöremezlik parasıyla aradaki...