Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba yabancı uyruklu sözleşmeli akademisyen için maaş bordrosu ve ödeme emri belgesi örneği bende arıyorum
varsa paylaşabilirmisiniz
iyi çalışmalar.
bu konunun başlığındaki exelde örnek her konuya ilişkin tablo var aslında ayrıntılı biraz zaman harcarsanız eminim bulabilirsiniz. biraz karışık gelebilir ama hemen hemen her örnekte tablo var...
Muhasebenize yazı yazıyorsunuz. Şu şekilde olabilir.
Sgk dan prim iade işlemi yapılmış olup, muhasebeni kayıtlarına gelen/gelecek ….. TL nin …. TL kadarının (işveren payları) gelir kaydedilmesi...
hiç bildirim yapılmamış bir kişiye düzeltme kodundan seçerseniz işleminiz olmaz.
ilk defa bildirim yapılan daha önceden bildirim olmayan geçmişe dönük bildirimlerde aşağıdaki şekilde seçim...
hiç bildirim yapılmamış bir kişiye düzeltme kodundan seçerseniz işleminiz olmaz.
ilk defa bildirim yapılan daha önceden bildirim olmayan geçmişe dönük bildirimlerde aşağıdaki şekilde seçim...
Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için. O zaman her ne kadar kişinin emeklilik oluru işçi statüsünde olsa dahi son çalışma durumu kadrolu olduğu için bizim yapacağımız birşey olmadığı anlamı...
Personeliniz 24/08/2026 tarihinde ücretsiz izne ayrılacağı için o gün çalışmamış olacak. Yani maaş konusunda hak ettiği gün 23'üne kadar olacak. Tabi sabahtan gelip mesaisini bitirse farklı...
Devam eden kişi borçlarında faiz hesabının dönemler itibarıyla değerlendirilmesi gerekir.
%24 oranının uygulandığı dönemde oluşan faizler sonradan %31'e göre yeniden hesaplanmaz.
31.07.2026...
Hiç karşılaşmadığım bir durum. ama biraz konuyu sizin için taradım araştırdım.
Kişi son olarak memur olarak emekli olmuş. başka statülerden Memuriyete geçişlerde tazminat almadan hizmetlerinin...
1. Sorunun cevabı sgk emekli ikramiyesini kendi ödüyor. Ancak kurumların bağlı bulundukları bakanlık bütçesinden bunu tahsil ediyor. Bu yüzden kurumlar ödemiş gibi söylüyorlar sgk dakiler. Bu...
Programın içeriğini bilmiyorum hatırlamıyorum 1 kere kullanmış olabilirim belki. fakat bunun için tam maaştan kişi borcu için programa gerek olmadığını söyleyebiliriz. Kişinin bordrosundaki sgk...
Tam maaş iadelerde programa gerek duymadan maaştaki hesaplanan bordroyu olduğu gibi ödenen ve borç satırına yazarak borç çıkarmanız yeterli olur.
Bordroda gördüklerinizi aynısını
Aldığı...
Aslında karşıklık BKMYS de alacak dosyası açıldığında 1 Haziran 2024 tarihinden sonra gecikme oranları için sabit % 9 sabit % 24 seçeneklerinin eklenmesi olduğu içindi. Cevabınız için teşekkürler.
Devam eden kişi borçlarında faiz hesabının dönemler itibarıyla değerlendirilmesi gerekir.
%24 oranının uygulandığı dönemde oluşan faizler sonradan %31'e göre yeniden hesaplanmaz.
31.07.2026...
evet zaten kişi borcu açtığınızda muhasebenin sistemi borç tutarlarını yasal mevzuat oranına güncelliyor diye biliyorum. Sistem dışı bir hesaplama yapıyorsanız da hesaplamalarda 30.07.2026...
Kbs raporlardan sgk dökümü aldığınızda oradaki aylık ve tazminatı ve pek toplamını girmeyi denediniz mi.? Kbs raporlardaki yazan tutarları yazarsanız muhtemelen sorun olmayacaktır.
Bakanlık görüş yazısına göre haftalık çalışma baz alınmalı, örnek puantajda iki durum içinde hesaplama yaptım. fark büyük
Not: sürelere takılmayın, deneme yapmak için öylesine giriş yaptım.
Bakanlık görüş yazısına göre haftalık çalışma baz alınmalı, örnek puantajda iki durum içinde hesaplama yaptım. fark büyük
Not: sürelere takılmayın, deneme yapmak için öylesine giriş yaptım.
1- Sözleşmeli çıkış tarihi 14/08/2026 olacak
2- Kadrolu giriş tarihi 15/08/2026 olacak
3- Sözleşmeli maaşını kişi borcu açacaksınız, bildirgesini vermeyeceksiniz. Primlerini hazineye gelir...
1- Sözleşmeli çıkış tarihi 14/08/2026 olacak
2- Kadrolu giriş tarihi 15/08/2026 olacak
3- Sözleşmeli maaşını kişi borcu açacaksınız, bildirgesini vermeyeceksiniz. Primlerini hazineye gelir...
8. Dönem Toplu Sözleşmenin Sağlık ve Sosyal Hizmet Koluna ilişkin 7 nci maddesinde, 657 sayılı Kanunun Ek 33 üncü maddesine göre ödenen nöbet ücretlerinin 20.00-08.00 saatleri arasında tutulan...
Bana göre ilkin ödenecek saatlere bakacağız.
Sonra totalde gece geçirdiği süreye bakacağız ödenecek saate eşit ya da fazla ise hepsi gece girilecek.
Ödenecek saat gece çalışma sürelerinden fazla...