Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 4/C'den geçip 4/B'li Olan İlkokul Mezunu Lise'yi Bitirmesi halinde Brüt Ücreti Ne olacak?

4/C li iken ilkokul mezunu olarak 4/B idari destek gorevlisi olarak atanan kişi daha sonra lise mezunu olursa ücretini artiracak miyiz.
  2. Mutemet Arşivi Tdms A2-Ekobs-Dağıtılabilir Tutar

formülü daha açık yazar mısınız
  3. Çözümlendi | Kilitli iş güvenliği uzmanı döner sermaye ek ödemesi

diyaliz biriminde düz mesai (08-16 gündüz mesaisi nöbeti yok) çalışan 657 4/A bir teknisyen aynı zamanda mesai saatleri içerisinde iş güvenliği uzmanı olarak hastanenin geneline 80 saat hizmet vermekte, ilgili kanununda bahsi geçen üst sınırdan 80 saat iş güvenliği uzmanı ücreti almaktadır. Bu...
  4. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görevle gelerek nöbet tutan yardımcı sağlık personelinin ek ödemesi

Tskr ederim paylasirsaniz sevinirim Müsait olunca yazıyı paylaşır misiniz ömür bey, şimdiden tskr ederim
  5. Mutemet Arşivi Döner Sermayede Hazine Payının düşürülmesi ile ilgili yazı Gerekmektedir.

peki A2 raporundaki maksimum tutar %1 hazine hissesine göre mi belirlenmiştir, yoksa %15 hazine hissesine göre mi. Yüzde 1 e göreyse dediğinizde bir sıkıntı yok ama A2 raporundaki maksimum tutar hesabı yüzde 15 e göreyse nasıl olacak anlamadim
  6. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görevle gelerek nöbet tutan yardımcı sağlık personelinin ek ödemesi

asıl kurumunda ağustos ayinda 08-16 düz mesaide mesaisini tamamlamiş ve eksik günü olmayan yardımcı sağlık personeli geçici görevlendirmeyle kurumumuzda 2 cumartesi günü 16*2=32 saat acil serviste mesai yapti. Şimdi bu kişi asıl kurumunda zaten eksik günü olmadığından tam ek odeme aldi. Biz 32...
  7. Mutemet Arşivi Döner Sermayede Hazine Payının düşürülmesi ile ilgili yazı Gerekmektedir.

Hazine hissesini kararda %1, dağıtılacak tutarda %15 baz alinacak derken nasıl yani anlayamadim. Basit bir örnekle açıklar misiniz
  8. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel Kesenekler 4/B Sözleşmelilerin Modülüne düşüyor

4924 sözleşmeli personelin maaşları kbs den yapılabiliyor mu. hala hbys den yapiyoruz biz 4924 maaşlarıni
  9. Çözümlendi | Kilitli Mesai Dışı Çalışma Geçici Görev İle Gelen Personel

Geçici görevle gelen her personel mesai dışı çalışabilir, mesai dışının kapsamı ek ödeme yönetmeliğinde yazar. Yönetmelikte üniversiteden gelenin mesai dışı çalışmasına engel olan bir hüküm yok.
  10. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeliye Aylık Mahsuplaşma Ödenir mi?

Ekobs ta çıkmamasinin sebebi o ay ilgililer zaten ek ödeme aldığından dolayi mahsuplasmasi çıkmamıştir. 4924 e tabi personel de mahsuplasma alabilir Mahsuplasma genelgesine bakin orda kapsam olarak 209 sayili kanuna göre ek ödeme alanlari kapsadığı yazar. 4924 ler de 209 sayili kanuna göre ek...
  11. Çözümlendi | Kilitli EKOBS Sisteminde Ek Ödeme Hesaplama Şekli Sırasıyla Nasıl yapılır?

Ekobs da sabit dışı ek odemeyi hesaplarlen sirasiyla hangi adimlari uygulayacağız, dönem olustur eksik gunleri yükle vs gibi
  12. Çözümlendi | Kilitli fazla mesai ödemesi

Neden olmasin, yeni ayda bordronun ekine durumu açıklayan bir açıklama yaz, müdüre imzalat.Geçen ay sehven ödenen 30 saat mesai bu ayki.mesai saatinden düşülmüştür.diye.yazsan yeterli.
  13. Mutemet Arşivi Kesenek Bilgi Sisteminde Borçlanma 4C Tahsilat İşlemine İlişkin Duyuru

peki hangi personellerin borclanması var bunu nerden bilecez. Personel sgk dan mesaj alınca gelip bize bilgi mi verecek ve de biz islem yapacağız
  14. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi hastalık yardımı ödemesi??

son derece katılıyorum. genellikle hastalık yardımına gerek kalmıyor. sgk ca ödenmeyen ilk 2 günün (5. rapora kadar) yevmiyesini ödüyoruz sadece.
  15. Görüş Yazıları Sürekli işçi fazla mesai ucreti hakkında görüş yazısı

yazının konusu ne, kısa öz neden bahsediyor acaba
  16. Çözümlendi | Kilitli Saglik personellerine gelen Yıpranma payı

anladığım kadarıyla her ünvana yıpranma payı yok. mesela tıbbi sekreterler, sağlık memuru(toplum sağlığı), biyoloğa fiili hizmet yok
  17. Çözümlendi | Kilitli iş göremezlik ödeneği

Ancak iş goremezlik ödeneği almaması için rapor süresince çalıştı diye bildirirsek (gerçekte çalışmadı tabiki) bir ceza gelir mi
  18. Çözümlendi | Kilitli iş göremezlik ödeneği

Raporlu iken işveren ücretini tam ödediği için prim gün sayısı da tam olur (30 gün ).
  19. Çözümlendi | Kilitli iş göremezlik ödeneği

yalnız burda bahsettiğim işçi sözleşmesi gereği rapor alinca ücreti tam ödenen işçi. Kişi 3 ay heyet raporu alsa bile ücreti tam ödeniyor mesela.
  20. Çözümlendi | Kilitli iş göremezlik ödeneği

arkadaşlar rapor alan işçiye sözleşmesi gereği maaşı tam ödenmektedir. yani raporlu günler için maaşı kesilmemektedir. ancak işçiye yatan geçici iş göremezlik ödeneği, maaşı zaten tam ödendiği için işçiden geri alınmaktaddır. Şimdi sorum şu. işçinin aldığı raporu sebebiyle iş göremezlik ödeneği...
  21. Çözümlendi | Kilitli yol yardımında izin süreleri düşülür mü

yol yardımı hususunda Sağlık Bakanlığı'nın görüşü var. Anılan görüşte toplu iş sözleşmesine göre işlem tesis edin, diyor. Toplu iş sözleşmesine baktığımızda da, 'taşıt yardımı' başlıklı bir madde de mevcut uygulamaya devam edilir diyor. Mevcut uygulama ise ihale sözleşmesi ve idari şartnamede...
  22. Çözümlendi | Kilitli çkys de maaş hesaplarken verileri bir önceki aydan aynen çekmesi

arkadaşlar nisan ayı maaşını kesinleşitirp yeni ay mayıs maaşını yapmak istediğinde geçen aya ait resmi bayram yevmiylerinin kişi kartlarında silinmediğini gördüm.bu nasıl düzeltilecek. yani yeni dönem oluşturdum mayıs dönemi ama bir önceki ayın verileri hala kişi kartlarında var.
  23. Çözümlendi | Kilitli Ünvan Değişikliği nedeniyle Geriye dönük maaş farkı hesaplama

ünvan değişikliği ile atamada en çok dilekçe tarihi itibariyle hak kazanır yeni ünvanın maaşına, diploma tarihi itibariyle fark alamayacağını düşünüyorum.
  24. Çözümlendi | Kilitli 4d 23 nisan calismasi

haftalık çalışma süresi 45 in altında kalması sorun teşkil etmez. ek 2 yevmiye işçiye ödenmesinin tek sebebi ulusal bayram/genel tatil günü herkes dinlenirken işçinin görevde olmasına karşılık ödenen bir ücret. fazla mesai ile alakalı bir konu değil bu. ama yukarıda da söylediğim gibi bu 24...
  25. Çözümlendi | Kilitli Eşi çalışan işçilerde çocuk yardımı nasıl verilir

toplu iş sözleşmesi hükmü gereği bence karı koca işçi ise ikisi de sözleşme gereği çocuk yardımını alabilirler, çünkü sözleşmede sınırlayıcı bir hüküm getirilmemiş. Ancak eşlerden biri devlet memuru ise memurun alacak olduğu çocuk yardımı tutarından işçi olan eşin aldığı tutar düşülür. zaten kbs...
  26. Çözümlendi | Kilitli 4d 23 nisan calismasi

ayrıca 23 nisanda çalışanlara ek 2 yevmiye verileceği kesin, ama çalışma saati fazla olana orantılı olarak daha fazla yevmiye ödenmesi bence yanlış. fazla çalışan ayrıca fazla mesai ücreti alabilir ama ek 2 yevmiye değişmez.
  27. Çözümlendi | Kilitli 4d 23 nisan calismasi

benim de takıldığım konu şu ki 23 nisan günü gece 00:00 da başlar bir sonrakü gün gece 00:00 da bittiğine göre, demek ki bu 24 saatlik gün sınırı içerisinde çalışan herkes alacak mı acaba ek 2 yevmiyeyi? benim işçilerimden biri bana 22 nisana akşam 20:00 dan 23 nisan sabah 08:00 a kadar...
  28. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Arkadaşlar işveren uygulama tebliğinin yukarıda paylaştığım maddesine göre işçiden raporu dolayısıyla ücretini kessek bile sigorta gün sayısını eksik girmememiz gerektiği sonucuna vardım.
  29. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

İşveren uygulama tebliği ... .... 2.1.2.4- İşverenlerce Kurumumuzdan Geçici İş Göremezlik Ödeneği Alan Sigortalılara İstirahatli Oldukları Süreler İçin Ücret Ödenmesi Halinde Prim Ödeme Gün Sayısının Hesaplanması İşverenlerce Kurumumuzdan geçici iş göremezlik ödeneği alan sigortalılara...
  30. Mutemet Arşivi TAŞERON MAAŞ SON GÜNDEM KONULAR

işveren değişikliğinde sendika üyeliği sona ermiyor sanırım, ancak işkolu değişirse işçinin sendika üyeliği sona erer diye biliyorum. Kadroya geçen işçiler eski sendikalarına devam mı edecekler, ayrıca yayınlanan yeni toplu iş sözlşemesi bütün işçileri kapsıyor sanırım, sendika ayrımı yapılmamış.
  31. Mutemet Arşivi Memur olmayan sözleşmeli başhekim yardımcısı

prime esas kazanç matrahı tavanı : 2029,5 * 7,5 =15221,25 tutarını aşan kısımdan hiç prim kesilmeyecek, ancak bu tutara ulaşıncaya kadar bütün primler kesilecek.
  32. Mutemet Arşivi şahısa mahkeme kararı ile ödendi

konu hakkında görüş sorun bence, muhtemelen hukuk müşavirliği cevabını verecektir.Bu durum hukuk alanıyla ilgili.
  33. Mutemet Arşivi Sağlık lisesi yaz stajı ücreti

teşekkür ederiz, sağolun.
  34. Mutemet Arşivi Sağlık lisesi yaz stajı ücreti

Yazının eki yok.yazıda görüş yazıları ektedir diyor ama ekler yok.
  35. Mutemet Arşivi geçmişe dönük ücret ödemesinde sigorta primi

kurumumuzda sürekli işçi iken başka kuruma naklen geçen işçiye, eski kurumu sehven eksik ödediği ücret kalemleri için bordro yapınca sigorta primleri nasıl bildirilecek? işçi eski kurumunda ücret eklerinden bazıları ödenmedi ve işçi kurumdan naklen ayrılarak başka kuruma geçti, doğal olarak eski...
  36. Çözümlendi | Kilitli MYS-4/C Geçici personel ödeme emri

asgari geçim indirimini girerken sorun var, alt hesap türü seçme butonu pasif oluyor ve seçemiyorum. siz de de aynı sorun var mı?
  37. Mutemet Arşivi mys bütçe kodları

peki kod olarak hangisini seçeyim. bir de ödenek yeterli değilse ne yapmamız gerekiyor?
  38. Mutemet Arşivi mys bütçe kodları

arkadaşlar mys de bütçe kodları eski hys ile aynı, ama ben bir türlü çözemedim. stajyer öğrenci ücretleri için harcama talimatı ve ödeme emri oluşturacam, harcama taliamatı düzenlerken stajyer öğrenciler için harcama türü ve alt harcama türü bulamadım ve ilgili bütçe kodunu da bulamadım.
  39. Mutemet Arşivi geçmişe dönük maaş ek ödeme terfi farkı ödemelerinde zaman aşımı süresi

geçmişe dönük maaş, ek ödeme vb. terfi farkı ödemelerinde zaman aşımı süresi var mı arkadaşlar?bunla ilgili yazı varsa paylaşır mısınız.Ekteki DPB görüşünü tam anlayamadım, bir de siz bakın lütfen
Geri
Üst Alt