Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kamu Konutları (Lojman) Kira Bedeli Hakkında

iade için red ve iade işlemi yapıyorsunuz değil mi. MYS üzerinden yoksa eski usul düz yazı mı yazıyorsunuz. Biz MYS sisteminden yapıyoruz iadeyi herkes aynı şekilde uygulamaya geçti mi merak ettim.
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çocuğunun Özel Gereksinim Raporu Olan Sürekli İşçi

kişi ya da Kurum tarafından vergi dairesine talep de bulunulduysa yazı gelir. Şu tarihten geçerli uygulayın derse vergi iadesini de geçmişe dönük yaparsınız. Ama herhangi bir talep yoksa ya Kurum olarak ilgili özlük, personel biriminden yazı yazılmasını ya da kim ilgileniyorsa yapılmasını...
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Çocuğunun Özel Gereksinim Raporu Olan Sürekli İşçi

özel gereksinimi olan çocuklarda oranına göre aylık vergi matrahı için vergi indiriminden faydalanabilirler.
  4. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Yakın Zamanda Sgk İdari Para Cezası Ödemesi İşlemi Yapan Var Mıdır.? Nakit Talebi Yapılamayacak Türden Kayıtlar Hatası

sistemseldi sanırım Gecikme zam ve cezaları Ödeme emrinin içinden detaydan alt türü memur maaşı seçerek durum çözüldü. SGK Ödemelerinde tanımlama yapmamışlar. Ödeme Emrini gönderdik.
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsi̇z İzi̇ndeki̇ Personele Gi̇yi̇m Yardımı

3 aylık süre sadece teknik hizmet sınıfında yer alıp arazide görev yapmak koşuluyla giyim yardımı alanları kapsıyor. sadece bu kişiler 3 ay fiilen arazide görev yapması gerekli.
  6. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Yakın Zamanda Sgk İdari Para Cezası Ödemesi İşlemi Yapan Var Mıdır.? Nakit Talebi Yapılamayacak Türden Kayıtlar Hatası

03 mal ve hizmet alımı altında görev giderlerinden ödemek pek aklıma yatmadı ama. birde deneme yanılma işlemi de yapamıyorum. Harcama yetkilisi iade işlemi için bile yanına gidiyorum. buradaki birisine 1 dakka da anlatacağım şeyi bazen harcama yetkililerine 1 yıl anlatsam anlatamam :D o yüzden...
  7. Süleyman Kambuk

geçmişte başka birimlerden öde diye bildirdikleri 5-10 ane İPC ödemişimdir en az ilk defa sıkıntı yaşadım. neyse çağrı açacağım kendi stratejimizden kayda değer bi sonuç alamazsam. sonucu paylaşırım zaten.
  8. Süleyman Kambuk

evet bende bunu düşünerekten 02.02.10.01 Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri burdan işlem yaptımda saymanlık ödemeyi gerçekleştirirken konu başında bahsettiğim uyarı hatası geliyor. bizim tarafta sıkıntı yok. muhasebe tarafı ödemeye işlem yapamıyor. :D
  9. Süleyman Kambuk

bahsettiğiniz gelir kalemiyle ilgili kod doğrudur. ancak bizimki gelir değilde gidere karşılık gelen kod. bütçe rehberindede bulamadım. strateji birimimizi aradım. o kodu açmayı unutmuş olabiliriz gibisine bir söylem geçti ama onların alanı olduğundan net bilgim yok açıkçası. am a08.04 kodu...
  10. Süleyman Kambuk

bu kod gelmiyor diye alternatif kullandım. bu kod sgk tertibinde gelmiyor malesef şuan. SGK adına ödeme oluşturdum ödeme yapılacak yer ıbanda sıkıntım yok. diğer kısımlarda sorun yok sadece kod da sıkıntı var. Gecikme zam ve cezaları SGK kodunun içerisindeydi geçmiş senelerde ödeme yaptım. şuan...
  11. Süleyman Kambuk

yok borç 2021 yılında oluşmadı. HİTAP'a ait işlemleri yapan birimden gelen yeni bir borç. SGK İdari para cezası gibi bazı sgk ödemelerinin nasıl ödeneceğine dair duyuruyu bu tarihte yayınladı. Borcu yapan bocun sebebini oluşturan ilgililer şuan o birimde o görevi yapmıyor. Başka yerlere...
  12. Süleyman Kambuk

Yakın zamanda SGK İdari Para Cezası Ödemesi İşlemi yapan Var mıdır.? 2021 yılındaki aşağıdaki SGK duyurusuna istinaden Ödeme emri belgesi oluşturdum. Ödeme emrinde Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri Gecikme Zam ve Cezaları tertipi bulumadığından Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri Memurlar Kodundan...
  13. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

bunu da görmüştüm. bizim kurumdan da aynı şekilde merkez ve bölge müdürlüklerine yazı düşüldü. forumda konu açıldı hemen birçok kurum burda öğrendikten sonra görüş yazdı kurtardı kendini :D
  14. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Kbs-Hys Entegre Olarak Gönderdi̇ği̇mi̇z Maaşlar

test yapıyorlardır yahşiyan dışıysanız mys ile uğraşmayın derim. Muhasebeniz sistemden görüyorsa ıslak imza evrakları gönderin maaşı yapın derim.
  15. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları 4/B Kapsamında Sözleşmeli İken 4/A Kapsamında Kadrolu Devlet Memuru Olarak Atananların, Sözleşmeli Statüde Çalıştıkları Sürelerin Dikkate Alınması

Kanuna ek bi ekleme yapılmadıkça bizim kurum kişilerin mahkeme sürecine göre son 8 yıla göre değerlendirme yapıyor ancak. Yeni 4B liler de sıkıntı yok. fakat 2011 de memuriyete geçen 4b lilere uygulanmıyor. Adalet Bakanlığı da kendi içinde yazı yazmış sanırım uygulansın diye. (yazıyı görmedim)...
  16. Süleyman Kambuk

ödeme emri güncelleme de pasif geliyor ve rakamlar göstermiyorsa çağrı açmanızı öneririm.
  17. Süleyman Kambuk

ödeme emrinde yer alan sgk kesintileri kısmında işyeri sicil numarası yazmıyorsa KBS bilgi girişindeki yer alan işyeri sicil numarasını MYS ödeme emrine girip bir de öyle deneyin. Biz daha elektronik olarak KBS-HYS entegre maaşa geçmedik ama muhtemel sorun o olabilir.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Teknisyen Kadrolu Personel Müdürlüğe Vekalet Ücreti Yan Ödemeleri

Normal Müdürlük Vekaletinde 1/1 Derece 1320 gösterge 3600 ek gösterge 155 Özel Hizmet Tazminatı 600+500=1100 yan ödeme 170 Ek Ödeme Oranı
  19. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 5510 Sayılı Kanunun 4/1-C Maddesi Kapsamında Sigortalı Çaliştıran Kamu İdarelerinin Sgk E-Tebligat Başvuru İşlemlerine İlişkin Duyuru

Bilindiği üzere 24.9.2021 tarihli ve 31608 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik” 1.10.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Elektronik Tebligat (e-Tebligat) uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte Kurumumuz Merkez...
  20. Süleyman Kambuk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yazılan görüş yazısının pdf hali ektedir. Bilgilerinize.
  21. Süleyman Kambuk

çok doğru söylüyorsunuz. taleplerinde de net ifadeler kullanıp kafa karışıklığı yaptılar. siz de daha önceden sorgulamıştınız. acaba yanlış mı uyguluyoruz diye hatırlıyorum. başka kişilerden de sorgulayan yazan olmuştu ısrarla. geç oldu ama net oldu bu görüş yazısı. yazıda herhangi bir şüphe...
  22. Süleyman Kambuk

cumhurbaşkanlığı kararında açıkça devlet memurlarına ödenecek kararda 135 puana karşılık cetvele ayniyat saymanının eklendiği var. ayniyat saymanının cetvelde yeri olmadığından belirsizlik vardı. yeri belli olmuştu. yani 135 puana karşılık yere ekleneceği belirtilmişti. bazı unvanların 20 puan...
  23. Süleyman Kambuk

beklene oldu. teşekkürler
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Yemek Ücreti İstisna Fazlası Netten Brüt Hesaplama

bende herkesin yaptığı olaya katılacam gibi görünüyor onun için güncel exel hesaplama exeli oluşturacağım. Fili çalışma satırları hariç 49 farklı satırda işçi maaş hesaplaması yapmak durumuna geldim. elden olunca sürekli takibide olmuyor. Benim kendi yaptığım formulleri doğal olarak çalışma...
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Yemek Ücreti İstisna Fazlası Netten Brüt Hesaplama

net ödenen bir şeyde prime ve vergiye tabi olmamasında bence hiç bir problem yok. işveren toplu sözleşmesinde 169.99 TL net ödeneceği yazılmışsa işveren açısından da sgk ve vergi yükümlülüğü ortaya çıkmıyor. işverene haksızlık yapılmış oluyor. deniz beyin bir üst mesajda yayınladığı tebliğ...
  26. Süleyman Kambuk

ben net ödenen yemek yardımlarında ne işçiye ne işverene maliyet yansıtmıyorum. genel uygulamaların yanlış olduğunu düşünüyorum. Örneğin yemek yardımı net 169.99 diyelim personele ödenen 169.99 TL İşverene maliyeti 169.99 TL bu şekilde uyguluyorum. Diğer yöntemlerde işveren toplu sözleşmede...
  27. Süleyman Kambuk

şöyle söyleyim. işçinin yemek ücreti toplu sözleşmede net 169.99 TL ise bunu muafiyeti aşan kısım denilen yeri ya da her ne kadarsa sgk primine dahil edersek. %20.75-%14-%2-%1 sgk kesintisi yapmış olmaktayız. O zaman işçi yemek ücreti net olarak ödemiş olmuyoruz diye düşünüyorum. ben bu...
  28. Süleyman Kambuk

eylül döneminden geçerli sgk -%20,50 -%20.75 olarak uygulanacaktı program onu güncellemiş olabilir. Örnek bordro atar mısınız. İncelemek adına.
  29. Süleyman Kambuk

brüt olarak ödenen yemek ücretinden bahsediyorsanız yapılır. doğrudur. Net ödeme söz konusu ise sgk kesintisi olmayan bir şey de muafiyet de olmaz.
  30. Süleyman Kambuk

brüt ödeme yapıyorsanız dediğiniz gibi her gün için 12.30 TL kadar yemek parasının SGK matrahına yansıtılması gerekir. Ancak net ödeme yapılıyorsa zaten net ödemeden sgk kesintisi yapılmadığından matraha da tabi olmayacağından sgk matrahını etkilemez. Biz net ödeme yaptığımızdan ister 1 TL ister...
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel İdari Destek Görevlisi Olarak Hangi Statüye Denk Gelir

İdari destek görevlisi= hizmetli kadrosuna eşdeğer İdari büro görevlisi de memur kadrosuna eşdeğer. Bununla ilgili resmi gazetede aon yayınlanan unvan sıkalasını bulabilirsiniz. İdari desteK görevlisi 2 sayılı cetvelde yer alıyor. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/02/20230215-4.pdf
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaştan Sehven Kesilen Sağlık Raporunun Iadesi Nasıl Yapılır?

fazla kesilen rapor kesintisi için. Özel hizmet ve yan ödeme için. Fark bordrosu düzenlemeniz kanıtlayıcı belge olarakta kişinin maaşından kesinti yaptığınız bordroya ait belge koymanız yeterlidir. Sgk primlerini ödenen üzerinden hesaplamadığından etkilemez. Çok daha ayrıntılı açıklama yapılmış...
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı Bi̇reysel Emekli̇li̇k Si̇stemi̇

otomatik oluşuyor fakat biz kişi bilgilerini kaydedersek kişiler telefon numaralarıyla sisteme giriş yapmada kolaylık sağlıyorlar. o yüzden kaydetmekte fayda var. kaydedilmese de personel bes şirketiyle iletişime geçerek hesap bilgilerini alabilir. sadece biraz zamanlama yönünden geç olur
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinde Gss Bir Yıldan Fazla Yatırılınca

sigorta primleri genel müdürlüğüne yazılması yeterli olur. prim iade sisteminden yapılabiliyorsa öncelikle ordan deneyiniz. yapılamıyorsa üst yazı ile isteyiniz.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinde Gss Bir Yıldan Fazla Yatırılınca

gss primleri %12 için sgk dan prim iade yapmanız gerekmektedir.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510 A Tabi Memurun Emekli Maaşı Ve İkramiyesini Hesaplama

Aylık bağlanma oranı her yıl için 0,02 baz alınır. yani %2 40 yıl hizmeti olan bir memur için 0,80 (%80) aylık bağlanma oranı baz alınır. 45 yıl ve sonrası için aylık bağlanma oranı sabit %90 dır. Bu oranı geçemiyoruz. Malülen emekli aylığı alacaklarda hesaplama değişiyor.
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5510 A Tabi Memurun Emekli Maaşı Ve İkramiyesini Hesaplama

aslında hesaplaması çok basit ama çok zor ;D verileri bulması ve birleştirmesi uğraştıracağından doğruluğunu tespit etme açısından örnek hesaplama da oluşturamıyoruz. aklıma geldi aslında yapacaktım bir şeyler. kendi kendimi kontrol edeceğim bir mekanizma yok o yüzden şimdilik zaman kayb...
  38. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Günlerini Borçlanarak Derece Kademe Ilerlemesi Yapılırmı

108/E ye göre yani sizin bahsettiğiniz uygulamada ücretsiz izne ayrılanların hizmetine derece kademesine sayılma durumu yok. Doğum sebebiyle 108/B kapsamında kullandırılan izinler ise 2016 yılında eklendi. Daha önceden onlarda derece kıdem kademeye sayılmıyordu.
  39. Süleyman Kambuk

Tartışma Kişi Borcunda Bes Sendika Vb İşlemleri

1. resimde tam maaş iadesi olduğu durumda bes şirketine para gönderilmediyse o durumdan bahsetmiş, gönderilmeyen para için saymanlıktan gelir kaydedilmesinden bahsetmiş. bir nevi bes kesintisi olmadığından borcu oluşturan unsur olmuyor. 2. resimde burada damga vergisinin nasıl uygulanacağından...
  40. Süleyman Kambuk

Tartışma Kişi Borcunda Bes Sendika Vb İşlemleri

toplu sözleşme ikramiyesinin tam ödeneceğine kıst uygulanmayacağına dair son tebliğde belirtmiş açıkça. Bir şeyde ödemeyi tam kıst uygulamıyorsa kesintisinde de aynısını uygular. yani sendika ne kadar kestiyseniz 1 gün içinde o kadar kesilir diyebiliriz. Uygulama genelde gördüğüm kadarıyla bu...
Geri
Üst Alt