Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Beyler Ferdi olarak bu konuda yol almak neredeyse imkansız.Dikkat edecek olursanız zaman içerisinde bu konu tartışılıp unutulur Diyeceğim odur ki soyut adımlar kısır kalmaktadır.Öyleyse:Görülen odurki Hukuki zeminde dernek kurmak.Bu iş içinde bu forum üyeleri ile birlikte biçilmiş bir...
Yıllardır Fiili hizmet süresi ile Emeklilik Hizmet süresi bir birine karıştırılmış Bu olgu zaman içerisinde adeta meşrulaşmıştır.Benim anlamadığım ise bu karıştırmanın hala nasıl yapılabildiğidir.
Bilindiği üzere öğretmen ek dersleri puantajla birlikte kbs sistemi verilerine dayanır.1.Derecenin dışında olanlarda vergi matrahı düşük olduğundan yararlanamadıklarını biliyorum.Bu belge arşivimden çıktı umarım sorunuza yanıt bulursunuz.
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Vergi Dairesi...
Bu Konuda ben Aralık ayını kıst olarak yapıp Ocak ayında tek Ö.E.B. İle ödemekteyim.Şöyle bir yol izleyebilirsiniz.Aralık Ayına ayrı bir bordro Ocak ayına ayrı bir bordro hazırlayıp icmal ile birleştirerek Ocak döneminde ödeyebilirsiniz.
Yada elinizdeki proğram ile Aralık ayı puantajına göre...
Ek Bilgi olarak yanlış yapılan Ö.E.B. Fotokopisini yazınıza ekleyin hedef harcama kodunu bildirin 24 ünden önce yapmanız gerekiyor.İki saniye dahi sürmez.
Hayırlı işler dilerim.
Üstad SGB "GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIGI'na ait bir otomasyon sistemi diye biliyorum.Birde eSGB web uygulamaları var tabi içeriğini bilmek gerekiyor benimkisi yüzeysel bilgi.Umarım Forumda Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar vardır.
Ek Bilgi Olarak Son kesilen kira listesi ile Kamu Konutlarına Giriş Tutanağının Fotokopisini üst yazı ile Bağlı bulunduğunuz Mal/Muhasebe defterdarlık müdürlüğü birimine vermeniz üst yazıda kişinin iban numarasını belirtmeniz yeterli olacaktır.
Ek Bilgi olarak Arkadaşlar fazla yatıran kişi parayı bankadan çekmemiş ise ve banka kişinin olurunu alarak parayı geldiği yere iade eder ise herhangi bir faiz ödemesi yapmamakta olduğunu biliyorum.Mutemet arkadaş banka parayı iade ettiğinde dekontu ile bağlı bulunduğu Muhasebat birimine yazılı...
Sayın Aysel Hanımefendi;Öncelikle Aramıza Hoş Geldiniz.Naçizane şahsi fikrim olarak Forumumuz gurubun çok ötesinde olup kendimizin "AİLE" olarak değerlendirdiğimiz Mutemetlik konularının yanı sıra insani değer yargıları çerçevesinde Mutemetler ile iletişim kuran ve bu Forumu daha geniş alanlara...
Göreve başlamadığı sürece eski görevi geçerlidir.Ancak Harcırah Kanunu 7.Maddeye görede ödemeniz gerekir.Hadi bakalım tut kelin perçeminden biri olur der diğeri olmaz.
Süleymen Bey Arkadaşım oldukça tecrübeli olduğunu biliyorum ancak mehmet beyin dediğini kaçırdığına göre oldukça yoğunsun yada yıl sonu yorgunluğu var umarım her şey istediğin gibi gelişir.
Selam ve dua ile.
Kuruş Farkını Düzeltmenin 2 yolu var.1-E Bildirge Üzerinden Aylık Tutardan (Prime Esas kazanç tutarından) Kuruş Farkını Değiştirebilirsin Ancak Bordro üzerinden bu defa prime esas kazanç tutarı eksilir veya yükselir.
2-Manuel Bordro üzerinden değiştirebilirsin Burada sıkıntı olmaz.Şimdi gelelim...
2018 yılında uygulanan vergi matrahı yeniden değerleme oranı 11 Kasım 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 484 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu genel tebliği ile belirlenmiş idi.
Hesaplanması ise; Toplam Kazanç – SGK işçi prim – İşsizlik İşçi Prim – Varsa vergi...
Öncelikle Kişi kurumunuzda en az 12 ayı doldurmuş olması gerekmektedir Eğer doldurmuş ise SGK dan uzun vade hizmet dökümünü kişiden alınız.Sigorta Hesap Fişi ve Tahsis talep ve beyan taahhüt belgesini doldurunuz.Forumda nasıl hesaplanacağına dair program var araştırınız.Diğer önemli konu...
Çalışmadığı kadarını kişi borcu olarak geri isteyeceksiniz Ocak 2019 maaşını yapamazsınız hala izinli görünecektir.Bu nedenle göreve başladığında kıst maaş yaparsınız Bu arada memurların maaşı hak etmeden peşin aldıklarını unutmayınn.
Hayırlı işler dilerim.
Öncelikle Durumu İl Milli Eğitime Üst Yazı ve evrakları İle belirtin.3.4 (Diğer Yasal Giderler) Kaleminden para istemeniz gerekmektedir.Paranız geldiğinde 03.04.02.90 Ekonomik Ayrıntı Kodu İle Ödersiniz.Herhangi bir kesinti yapılmamalıdır.
Faturada Belirtmiş ise Evet Kesilir Tevkifat yiyecek içecek te kaldırıldı Bakım onarımda kaldırıldımı bilmiyorum.Bildiğim kadarı Faturada belirtilmiş ise kesilir Belirtilmemiş ise araştırmak gerekir.
Ek te örnek belgeler var buradan esinlenerek değişik belgelerde hazırlayabilirsiniz.Siz saadece ana alacağı yazıp tebliğ ettirip kişiye verin Mal/Defterdarlık Muhasebeye gönderin.Yasal Süre 30 Gündür.Her ne kadar taksit imkanı var denilsede bu pek uygulanmamaktadır.
Arkadaşlar Uzunca bir süredir Mal/Muhasebe Müdürlüğü sisteme girdiğinde otomatik olarak Faiz hesaplamasını yapıyor Sizin manuel hesaplamanız mükerrer olacaktır.Bu da Hak Kaybına Uğramasına Neden Olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığında Bahse konu bizde Devlet İşletme Katkı Payı Olarak geçmekte olup her ayın sonundabaşlar ve takip eden ayın ilk haftası biter bu zaman aralığında paramız otomatik olarak defterdarlık muhasebenin havuz hesabına düşer bizede e posta ile bilgi verirler bizde Ö.E.B. sini...
Her bir kişinin bordrolarını ayrı ayrı çıkartıp imzalatıp Ö.E.Belgesini toplu keserek kurum hesabından banka listesi ile dağıtmak çok daha mantıklı hem karışıklığa mahal verilmemiş olur hemde takibi kolay olur.
Bekarmı ,Evlimi Evli İse Eşi Çalışanmı Kaç Çocuğu var Bu veriler olmadan size nasıl yanıt vermemizi düşünüyorsunuz ?Diğer taraftan bu sorunuzla ilgili bir kaç proğramda özelinizden gönderdim.Diğer arkadaşlarda size yardımcı oldular.Hayırlı Akşamlar Dilerim.
Fatih Bey;İhalelerde yolsuzluk oldukça zor bir durum satın almada dahi yapılabilecek bir şey değil diğer taraftan maaşlar konusunda olacak iş değil sistem üzerinde yaptığın her değişiklik log tutuyor ve incelenmekte Hele açık ihalede hiç bir şey yapamazsınız her bir şey ekap üzerinden...
Bu işler hep böyle olmuştur.Bulamazlar Bilemezler Görünüşte hep öyledir Ancak bilinmeliki saklı hiç bir şey öyle kalmaz mutluka bir yerden patlak verir.Unutmamak gerekirki Korkulu rüya görmektense uyanuk kalmak daha eftaldir.Ben yaptım ama bilemediler dememek gerekir bir sonraki yapacağın...
Bizde şöyle oluyor Günlük normal 8 saat cumartesi günleri ise öğleye kadar Hiçbir dayanağıda yok.Sözleşme ve iş kanunu çerçevesinde çalıştırılmak en iyisi. İleriye dönük kimin ne yapacağını kestiremezsiniz hele birde işin içine alacak girdimi ne iyi niyet kalır nede insani değer yargıları...
Ayşe Hanım:
Kişinin isteğine göre işlem yapmanız söz konusu dahi olamaz Mevzuata göre işlem yapmakla mükellefsiniz Kişi Öyle istiyorsa verin eline evraklarını e devletten yapmaya çalışsın bakalım başarabilecekmi. Geçici görev yolluğunu mutemet yapmak zorunda değil.Mehmet beyin dediği gibi bir...
Kadrosunun bulunduğu birim tarafından yapılır puantajda belirtilen saat kadar ödeme yapılır.Bağlı bulunduğu birimin yapma nedeni ise sisteme vergi matrahını otomatik eklemesidir.Görevli gittiği saymanlık büyük ihtimalle kabul etmeyecektir.
Heyet Raporunda her ne ad altında olursa olsun rapordan dolayı herhangi bir kesinti yapılmaz.
**Sağlık kurulu raporu normal sağlık raporuna göre daha ayrıntılı inceleme gerektiren sadece bir doktordan alınamayan rapordur.Uzun süren tedavi gerektiren bir hastalığa yakalanırsanız 7 günü geçen...