Arama sonuçlarınız

1. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Nakil gelen Kadrolu memurun geriye dönük tescil işlemleri

5510 sayılı kanunun 8. maddesi (Değişik beşinci fıkra: 17/4/2008-5754/6 md.) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan kişileri çalıştıracak işverenler, bu kapsamda ilk defa veya tekrar çalıştırmaya başlattıkları kişileri, 7 nci maddenin birinci fıkrasının (c)...
  2. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Araştırma ünvanında Doçentin Yolluğu

Harcırah hesabında esas tutulacak aylıklar: Madde 7 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/4 md.) Harcırahın verilmesinde memurun fiilen almakta olduğu aylık (Kurumların 1 - 4 ncü derecelerdeki kadrolarında bulunanlardan kazanılmış hak aylık dereceleri daha düşük olanların işgal etmekte oldukları kadro)...
  3. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli İş Göremezlik Ödeneğinin Maaştan Mahsubu Nasıl Yapılacak?

ömür hocam kbs de bu konuda sıkıntı yok da döner sermaye sözleşmeli personelin işgörememezlik ödemeleri ile ilgili personele maaşı peşin ödediğimiz için kişiye tutarı havuz hesabına atmasını söylüyoruz o da bize dekontu getiriyor bizde il sağlık muhasebeye bu tutarın gelire alınması diye...
  4. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli EKOBS 209 Sabit Ödeme Ssk İşçi-İşveren Kesintisi Yapılır mı ?

kesilmemesi gerekliydi hocam kesilmiş personelin durumunu düzeltip fark bordrosu yaparsınız artık bu arada enteresan cevaplamışlar arada gelin dövün de gidin deşarj olacak yer arıyorsanız bari demek lazım cevabı yazan yazılımcıya :)
  5. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Asgari ücret altına düşmesi

hocam tebliğ zaten buna yönelik hazırlanmış gibi geldi bana da sadece ücret geliri ile vergi matrahının yükselmesi nedeniyle net asgari ücretin altına düşen tutarın asgari geçim indirimi tutarına eklenmesi gerekiyor dediğiniz gibi ikramiye vb tür ödemeleri nedeniyle yükselen matrah nedeniyle...
  6. Yasin Ünsal

Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personel İş Göremezlik Ödeneği KBS'den Nasıl girilecek (Resimli)

ömür hocam protokolün açığı mal müdürlüğü hesaplarındaki sosyal güvenlik prim kesintisinin muhasebe birimince otomatik olarak gönderiliyor olması bunun için ayrıca işgörememezlik miktarı kadar tutarın gelir hesabına alınması hususunun takibi i,şi zor olacak
  7. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Biyologlara Fiili Hizmet Zammı Ödenir mi?

ekli listede sadece biyokimyager var biyolog ünvanı bulunmamakta
  8. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 12 Girişli Memurun Terfi Kısımdaki Kıst Maaş Gün bölümünde 3 gün olarak KBS vermiyor

memuriyete ve birimde başlama tarihini 12.11 yapıp denediniz mi
  9. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Ölen işçinin kıdem tazninatı Kime Ödenir ve Yapılacak İşlemler Nelerdir?

1. İşçinin ölümü 6098 sayılı yeni borçlar kanunu MADDE 440- Sözleşme, işçinin ölümüyle kendiliğinden sona erer. İşveren, işçinin sağ kalan eşine ve ergin olmayan çocuklarına, yoksa bakmakla yükümlü olduğu kişilere, ölüm gününden başlayarak bir aylık; hizmet ilişkisi beş yıldan uzun bir süre...
  10. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Ölen işçinin kıdem tazninatı Kime Ödenir ve Yapılacak İşlemler Nelerdir?

aynı işveren bağlı olarak en az bir yıl çalışmış olmak şartıyla borçlar kanununa ve dahi eski iş kanuna göre ''işçinin ölümü halinde yukarıdaki hükümlere göre doğan tazminat tutarı, kanuni mirasçılarına ödenir''. ve 4857 sayılı kanunda'' İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi...
  11. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Asgari ücret altına düşmesi

''enteresan buna cevaben dün yazmıştık biz daha evvel başka konuda mı kalmış anlayamadım hala forumla ilgili çözmem gereken konular var anlaşılan'' demişiz ki efendim ''asgari geçim indirimine eklemesi gerekiyor normalde fark kadar tutarı lakin çkys de böyle bir tanımlama görmedim yazılım...
  12. Yasin Ünsal

Facebook Soruları Radyoloji Uzmanlarına fiili hizmet zammı verilirmi?

Radyasyon komitesi hekim odaklı düşüneceği için 60 gğn fhz de karar kılacağı ihtimaline ihtimal vermiyorum , radyodiagnostik cihazlardan yalnızca renkli dopler usg ile normal usg kullanıyor ise hekim maruz kalınan radyasyon miktarı ve buna bağlı riskler bu cihazlar için çok düşük olacaktır yani...
  13. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 657 Diş Tabibi Aday Staj Eğitimi Belgeleri

hocam maalesef her şey hızlı ilerliyor bakanlık bu iş için uses adında bir site icat etmiş aday memurlar üye olabiliyor sağlık bakanlığındaki orada belli saat eğitimi alma zorunluluğu varmış falan filan yani anlayacağınız sizin işinize yarar pek bir şey yok kusura bakmayın
  14. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 657 Diş Tabibi Aday Staj Eğitimi Belgeleri

sordum aday memurluk ders notlarını kişilerin e meil adreslerine gönderiyorlarmış mehmet hocam kasteddiğiniz o ise şayet :ir tanesini yakalarsam sizin için isteyeceğim :)
  15. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Yeni Gelen Personelin Bireysel Emeklilik Kaydı

kbs den maaş alan personel için bir şey yapılmıyor diye biliyorum emeklilik gözetim merkezinden ilgili şirkete üretim için bilgilendierme yapılıyor
  16. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli E-Bildirge Kullanıcı adı değişikliği

yetkili olacak kimsenin imza sirküsi ile başvurup yetkili değişikliğinin tescili gerekmektedir. 4a açısından ekrandaki görüntü ilk işyeri tescilinde kullandığımız sayfadır yetkili değişikliği için kullanıldığını görmedim
  17. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/B Doğum izni süreci

doğum öncesi analık çalışır ,çalışamaz ve doğum sonrası analık izinlerini rapor şeklinde hastaneler zaten veriyor kuruma onaylamak dışında bir şey kalmıyor ,onunda dışında ücretsiz izinde genel sağlık sigortası işi sadece 4-c çalışanlar açısından (memur) geçerli bunlar için kurumu zaten bu...
  18. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli AGİ İcra Kesintisinde, Sosyal Hak olarak kabul edilmelimidir?

evet sevgili hocam mutemetler olarak yaşadığımız olumsuzluklardan sadece bir tanesi
  19. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli AGİ İcra Kesintisinde, Sosyal Hak olarak kabul edilmelimidir?

kesmeyen görmemekle birlikte asgari geçim indirimi kısmen haczi caiz mallardan sayılan ücret ve eklentilerinden sayılamayacağından kesilmemesi gerekli diye biliyorum yani nedir ki asgari geçim indimi tutarı en babası 326 lira değil mi /4 = 81 lira kesilse ne olur kesilmese ne olur
  20. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Parametre Tanımlama (Resimli)

asgari geçim indirimine eklemesi gerekiyor normalde fark kadar tutarı lakin çkys de böyle bir tanımlama görmedim yazılım destekten bir şansınızı deneyin düzeltilmesi hususunda ayı kurtarmak iin yapacağınız şeyi zaten yapmışsınız iyi çalışmalar https://yazilimdestek.saglik.gov.tr/ üyeliğiniz...
  21. Yasin Ünsal

daha evvel tanımlı olan bankanın ismi ggeliyor siz onu seçin oranı da 3 olarak seçip onaylayın muhtemelen daha evvel yapmadığınız kesintiler sebebiyle başınız ağrıyacaktır siz şu anki durumu düzeltin o problem için başka yollar aranır
  22. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Fiili Hizmet Zammı E-Bildirgesi Dökümü

ek birden fazla dönem fhz gün sayısında veya fhz prim tutarında yanlışlık seçeneği iş görür gibi olmadı ayrıca o ne demekmiş öyle bildirge bildirgedir manuel olsun interaktif olsun manuel için http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/form_ve_dilekceler/formlar linkteki formları...
  23. Yasin Ünsal

yeni gelen personel nakil ise eski kurumunda bes sisteminden ayrılmış olması gerekmektedir ,yeni gelen personeli kesinti -yeni kayıt ekle -bireysel emeklilik kesintisi aşamaları ile ekliyorsunuz
  24. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Parametre Tanımlama (Resimli)

münferiden hangi kalemlerde sıkıntı yaşıyorsan onları yazarsan yardımcı olabiliriz genel olarak şundan şu kesinti demenin yardımı olmaz sana dahası ilk önce forumdaki daha önceki tanımlamalara bakarsan mantığını çözersin takıldığın konuyu buradan belirtirsin
  25. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Fiili Hizmet Zammı E-Bildirgesi Dökümü

dediğiniz şeyl istisnai bir durum ek olarak bildirim yapmak imkan dahilinde olabilir denemeden şöyle olur demenin imkanı yok sgk ile konuyu görüşün en uygunu bahsedilen dönem için manuel bildirge doldurup göndermek gibi duruyor ipc olması da ihtimal dahilinde
  26. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Aynı Dönemde Sendikadan Ayrılıp Başka Bir Sendikaya Geçme

Üyeliğin sona ermesi: Madde 25 – İşçi veya işveren,sendikada üye kalmaya veya üyelikten ayrılmaya zorlanamaz. (DeğiĢik: 4/4/1995 - 4101/6 md.) Her üye önceden bildirimde bulunmak suretiyle üyelikten çekilebilir. Çekilme bildirimi noter huzurunda münferiden kimliğin tespiti ve istifa edecek...
  27. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Devlet Memurluğu son verilen bir personel için Sgk İşlemleri

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Primler Daire Başkanlığı Adres: Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye / Ankara kesenekler gönderilmiştir muhtemelen yukarıdaki adrese kişi borcundaki tutarın mal müdürlüğü hesaplarına geri ödenmesi hakkında yazı yazacaksınız ıban...
  28. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/d İşçi (696 KHK'lı) Hastane Sevk İşlemleri

bunu sgk ile görüşmekte fayda var eğer hesaplama şekli 3 günlük rapor için 1 gün 5 günlük rapor için ise 3 günü için ödeme yapılacaksa ayrı ayrı değerlendirmekte fayda var çünkü işgörememezlik ödemesi yatarak tedavide günlük pek tutarının 1/2 si ayaktan tedavide ise 2/3 ü şeklinde ilgili...
  29. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 4/d İşçi (696 KHK'lı) Hastane Sevk İşlemleri

işçiniz 696 ise İşçinin, işyerinin bulunduğu mahal veya başka bir mahale sevk suretiyle viziteye çıkması hâlinde, işyerinden ayrı kalacağı zamanlarda; işçiye istirahat verilmeksizin ayakta tedavisine lüzum görüldüğü taktirde geçirdiği süreler için işçi ücretli izinli sayılır. denilmekte bu...
  30. Yasin Ünsal

Mutemet Arşivi Emekli Olan kişinin Memuriyete atanmasındaki Durum

hocam ilgiili 5335 sayılı kanun 30)Cumhurbaşkanı tarafından (…)(3) atanan veya görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler ile yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine ve Sağlık Bakanlığının tabip ve uzman tabip kadrolarına yapılacak...
  31. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli BES Kayıt degiştirme

Arkadaşım tanımlı şirketin sağından tıklayınca diğer şirket isimleri geliyor sen ordan vakıf emeklilik seçip kaydetmeyi denediğine emin misin ? yani şirket ekle demeyeceksin tanımlı şirketi değiştireceksin Arkadaşım çağrı merkezinden çağrı aç en olmadı konuyu onlar çözer yapacak bir şey yok...
  32. Yasin Ünsal

Muhasebe çözer o konuyu Arkadaşım yarın bir görüş oradan bir uzmanla tanımlamayı biz yapmıştık diye hatırlıyorum ama değişikliğe izin vermiyor olabilir bir de kılavuzu okumak lazım uzın zaman oldu kaçırdığımız bir şey olabilir
  33. Yasin Ünsal

besin iptalini kişi şirketin sayfasından girerek ya da telefonla yapacaktır isteyen
  34. Yasin Ünsal

besin iptalini kişi şirketin sayfasından girerek ya da telefonla yapacaktır isteyen
  35. Yasin Ünsal

maaşları kbs üzerinden alan personel için üretim yapılması gerekmiyor diye hatırlıyorum öte yandan geri gelen tutarlar için mal müdürlüğüne yazı yazın geri dönen ve emanette bekleyen kurumunuz adına ne kadar tutar varsa vakıf hayat emeklilik hesaplarına aktarılması diye daha evvel biz yaşadık...
  36. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli 652 SKHK nin Ek 4. Md. Ger. Kadroya Geçenlerin Terfi İşlemleri Nasıl Olacak?

ekteki görüşe göre terfilerinin yapılması gerekiyor ,ayrıca askerlik hizmeti da kamu hizmetinde sayıldığından 657 sk 83. maddesine göre kademe derece ilerlemesinde muvazzaf askerlik hizmetinde geçen sürelerin değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim .
  37. Yasin Ünsal

kbs de bireysel emeklilik menüsünden şirket seçiminden tanımlı şirketi vakıf emeklilik a.ş diye güncellemeniz gerekmektedir
  38. Yasin Ünsal

Çözümlendi | Kilitli Lise Stajyer Öğrenci İçin Rapor Kesintisi

sözleşmesine göre hareket edilir eğer mazeret durumlarında kesilmemesi öngörülmüş ise kesmeyeceksiniz
Geri
Üst Alt