Sorgu için arama sonuçları: ohal

Forum search Google search

1. Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası Göreve Dönen Personelin Kıst Maaşı

Merhaba, 5434 tabi personel, kanun gereği başka bir şehirde 6 şubatta göreve başladı ve oradaki mutemet 9 günlük kıst maaşını vermiştir. Ben personelin tüm işlemlerini yaptım ayrıldığı 2017'den OCak 2020'ye kadar . Sorum; Ocak 2020 dönemindeki 22 günlük kıstı verirken SGK kesenekte yapacaklarım...
  2. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli İhtaçtan Dönen Memur SGK işe giriş tarihi

Merhabalar; Kişinin sizde başladığı tarih başlama tarihi olacaktır.(ihraçtan sonra ne zaman başlar ise eğer) Mahkeme kararı var ise eğer ve geriye yönelik mali haklarının ödenmesi ilgili hükümler belirtilmişse maaş ssk bildirgelerini 2017 yılı ocak ayından itibaren zaten vereceksiniz. Ama işe...
  3. Çözümlendi | Kilitli İhtaçtan Dönen Memur SGK işe giriş tarihi

2017 yılı Ocak ayında Khk ile ihraç edilen 5510 sonrası Vhki personelimiz Ohal komisyonu kararı ile görevine iadesine karar verildi. 13 Mart 2020 tarihinde de görevine başladı. SGK tescil de işe giriş tarihi olarak 13 Mart 2020 mi yoksa ihraç olduğu tarih sonrası günden mi yapılması gerekir?
  4. Halil Tuğrul SÜMER

Görüş Yazıları Geri dönen ve geriye dönük ödenen ücretlerde gelir vergisi matrahının hesaplanması

...özelge talep formunun incelenmesinden, … Üniversitesinden 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinizden ihraç edildiğinizi daha sonra OHAL Komisyon Kararı neticesinde görevinize iade edildiğinizi ve 03.01.2019 tarihinde göreve başladığınızı belirterek, 2016, 2017 ve 2018 yılları için...
  5. SosyalMedyaES

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Emekli Personelin Maaş ve İkramiyenin Geri Alınması

Sayın Hocalarım kurumumuza bağlı okulun birine ihraçtan dönen personel başladı. Ancak kişi ihraç olduğu dönemde emekli olmuştur. Daha sonra ohal komisyonu kararı gereği tekrar göreve başladığından emekliliği iptal olmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu kişinin emekli olduğu dönemde aldığı maaşları ve...
  6. okan32

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personel Maaşı

...01.08.2016 tarihinde açığa alınan ve daha sonra 14.07.2017 tarihinde görevinden ihraç edilen personel 25.12.2019 tarihinde vefat etmiştir. ohal komisyonunudan geri dönme yazısı geldiğinden varisleri ödenmeyen mali haklarının ödenmesi için dilekçe verdi. Vefat eden personele mali hakları...
  7. Çözümlendi | Kilitli İhraçtan İade Sonrası Kıdem Yılı

Arkadaşlar günaydın.2016 yılında ihraç olup Aralık 2019 da Ohal komisyon karari gereği görevine iade edildikten sonra birimize nakil gelen polis memurunun sadece Aralık 2019 maaşı tarafimdan yapılmıştır. geçmişe dönük maaş ve kesenek işlemleri kurumumuza gelmeden önceki birimi tarafindan 2020...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli KHK ile görevden çıkarılan personelin tayini

ohal Komisyon kararı ya da mahkeme kararını kbs çağrı yoluyla maliyeye gönderirseniz (mahkeme kararında ayrıntı olduğundan tavsiye etmem) ve bizim kuruma atandığından işlem kodunu naklen geçme olarak yapılmasını isterseniz. kolayca kbs ye kaydetme yolu açılır.
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli ihraçtan dönen kıstlı maaş

Öğretim elemanlarını kapsıyor. Diğer memurlarda yemi kurjm yapar diye geçiyor
  10. Çözümlendi | Kilitli ihraçtan dönen kıstlı maaş

Bizimde ihraç edilen personelimiz başka kurumda göreve başladı hatta 2 gün önce aynı konuyu açmıştım. 7075 ve 7145 ohal kanunlarının sonrasında Maliye Bakanlığının görüşü var son paragrafını ekliyorum. İhraç edilen kurum yapar diyor. Gerçi burada Öğretim elemanı ile ilgili kısım ama yinede siz...
  11. Çözümlendi | Kilitli İhraç Edilip Göreve Dönen Personel

Bizim kurumada ohal komisyon karari gereği 2personel geldi.geriye dönük maaşlarını ve keseklerini ihraç olduğu yer yaptı.Ama ihraç olduğu kurumda aynı gün başlama yapılıp aynı gün ilişik kesmişler.yani nakil bildirim ile geldi.bizde SGK hitap kısmına giriş işlemi oldu sadece
  12. Çözümlendi | Kilitli İHRAÇ SONRASI MAAŞ ÖDEME İŞLEMİ

Arkadaşlar Kasım 2016 yılında X Emniyet kadrounda görevli iken KHK ile ihraç olup,aralık 2019 tarihinde OHAL komisyonu kararı ile iade olmuştur.daha sonra X emniyetinden Y emniyetimize Aralık 2019 da naklen gelmiştir. X emniyeti tarafından yapılması gereken personelin birikmiş maaşları...
  13. Çözümlendi | Kilitli Göreve İade Edilen Personelin Faizli Ek Ders Hesaplaması

Kolay gelsin Ohal komisyon kararıyla göreve iade edilen öğretmenler mahkeme yoluyla faiziyle ek ders, eğitime hazırlık, sendika yardımı,seminer ücreti ve toplu ödenen maaşların faizinin ödenmesine hak kazanmış durumda. İlgili ödemelerde faiz hesaplaması yaparken bürüt ücret üzerinden mi yoksa...
  14. Gökhan Bey

Çözümlendi | Kilitli Ek Tazminat 28b Ödeneği ile ilgili bilgi

Rıdvan hocam öyle ahamlı şahımlı bir numarası yok. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 2001 tarihinde iç işleri bakanlığı tarafindan yayımlanan bir liste vardı. Hizmet sınıfı, derece kademe ve görev yapılan il ilçelere göre belirlenen bölgeler için verilen bir ücrettir. Tazminat adı altında, işte...
  15. Halil Tuğrul SÜMER

375 Sayılı KHK’nin 28/B Maddesi Gereğince OHAL Bölgesi ve Mücavir İller İle Başbakan Onayı İle Belirlenecek Diğer İllerde Görevli Olanlara Her Yıl Bütçe Kanunlarında Gösterilen Miktarı Geçmemek Üzere Maktu Ek Tazminat Ödenmektedir. Deniliyor.. Buna göre bahse konuyerlerde görev alan öncesi...
  16. Rıdvan Ercan YILDIZ

Arkadaşlar Merhabalar; 28b ödeneği nedir ? Kimlere Ödenir ? Hesaplaması Nasıl yapılmaktadır ? Maktu tutarlar nasıl hesaplanmaktadır ? Kolay gelsin.
  17. Programlar 5434 Memur Maaş Hesaplama Programı

Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmakta iken KHK ile 29.10.2016 yılında ihraç edilen ve 2019 Yılıda Ekim ayında Ohal Komisyonu Kararı bir alt görev olan Zabıt Katipliğine iade edilen personele geçmişe dönük maaş ödemesi yapılırken göreve iade tarihine kadar Yazı İşleri Müdürlüğü uvanındaki maaş...
  18. Mehmet AKDEMİR

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Maaş Hesabı ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ohal komisyon kararı ile geri dönenlere faiz ödenmiyor. Ancak, mahkeme kararı ile geri dönenler, eğer mahkeme kararında faiziyle ödenmesi denilmişse faiziyle ödenir. Kısacası iade edilen personellerin kararlarında faiz konusunda bir ibare yoksa, faiz ödenmez.
  19. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası KBS işlemleri

KBS den çağrı açarak düzelttireceksiniz. OHAL kapsamında ihraç edilenler KBS'de ancak MERKEZ'den güncellenerek yeniden maaş hesaplatılabiliyor.
  20. Fatih Mehmet DAĞ

Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası KBS işlemleri

Günaydın Arkadaşlar Kolay gelsın. 5510 öncesi personelin ohal kapsaminda ihraçtan görevine iade ediliyor. KBS sisteminde maaş hesaplaması yapmıyor resimde ekledim. 08- ücretsiz izinden memuriyete dönüş 09- Diğer bilgilerde değişiklikler yukardaki kodları kullandığım halde maaşı hesaplamıyor...
  21. Halil Tuğrul SÜMER

Çözümlendi | Kilitli İhraç sonrası geri dönen personele maaş Hangi Kurum Yapacak

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/ohal-komisyon-karari-ile-ihractan-geri-doenen-personelin-maasi.6383/post-51666
  22. Halil Tuğrul SÜMER

Çözümlendi | Kilitli İhraç dönemlerinde sigortalı işte çalışan personel

Şu makaleyi bir inceleyin hocam. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/ihractan-goereve-iade-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar.6980/
  23. cengiz011

Çözümlendi | Kilitli İhraç dönemlerinde sigortalı işte çalışan personel

Ohal sonrası göreve iade edilen personelin, ihraç edildiği sürelerde özel sektörde sigortalı olarak çalışmasından dolayı kesenek, SGK yada net ödenecek tutar yönünden farklı bir işlem yapılması gerekiyor mu? Yoksa yasal faiz hariç maaş ve sabit ek ödeme mi ödenecek?
  24. Halil Tuğrul SÜMER

Editörün Seçimi 2019-9 Genelge 2013/11 sayılı Genelgede Değişiklik

...sayılı Kanunda düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre ; “2.1- İşten ayrılış nedeni” alt başlığındaki işten ayrılış nedenleri tablosundaki “36- OHAL/KHK” kodu “36- KHK ile işyerinin kapatılması” olarak, “37- Doğum nedeniyle işten ayrılma ” kodu “37-KHK ile kamu görevinden çıkarma” olarak...
  25. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

Mehmet Hocam, Yazıda ki maddelerden benim için geçerli olan madde hangisi oluyor emin olamıyorum. söz konusu kişi 4 b sözleşmeli personel olduğu için f maddesini mi baz almalıyım?
  26. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

...kanuna tabi kadrolu personel olarak saydığımız personellerle ilgilidir. 4B sözleşmeli personelin göreve dönüş resmi belge tarihi (mahkeme veya ohal komisyon kararının kuruma tebliğ tarihi) baz alınarak ödeme tarihinin bulunduğu döneme göre bildirgesini vermeniz gerekmektedir. Aşağıda işveren...
  27. cenkemretat

Çözümlendi | Kilitli Ohal sonrasi iade edilen personel banka promosyonu alabilir mi

İhraç edilip daha sonra iade edilen personel toplu maaşı yattiktan sonra bankanin vermis oldugu promosyon ödemelerini alabilir mi?geçmişe donuk 3 yilda ödenmesi gereken promosyon odenir mi?
  28. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli MÜNFERİT MAAŞ HESAPLAMA HATASI

Konuyu inceleyiniz https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/ihractan-goereve-iade-kesenek-primlerin-sgk-ya-bildirilmesi-5434.5648/
  29. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli MÜNFERİT MAAŞ HESAPLAMA HATASI

İyi günler. başka bir kurumda görevli iken Bir personel 2016 ohal kapsamında görevden atılmış ve tekrar göreve iadesi bizim kuruma yapılmıştır. bu kişi için münferit maaş hesaplaması yapacam ama KBS bu kişinin ohal ile görevden atıldığı için hesaplama yapamayacağıma dair uyarı veriyor bu durumda...
  30. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli İhraçta Emekli Olup Göreve iade edilen personel

1- SGK'dan almış olduğu emekli maaşı SGK'ya iade edilecek, (SGK ile görüşün) 2- Emekli ikramiyesi kişi borcu açılarak hazineye gelir olarak kaydedilecek. (Çünkü; Emekli ikramiyesi bağlı bulunduğu bakanlık bütçesinden ödenmektedir) 3- İhraçta ve açıkta geçen sürelere ait mali hakları ödenecek
  31. Çözümlendi | Kilitli İhraçta Emekli Olup Göreve iade edilen personel

Personel ihraç edildikten sonra emekli oluyor , kendisine emekli ikramıyesi ve emekli maaşı bağlanıyor ve ohal inceleme komisyonu ile göreve tekrardan başlatılıyor , Bu durumda mahsup işlemleri nasıl olacak acaba , biz ihraç süresini ödeyip sgk ya mı bildireceğiz ikramiye ve emekli iken aldığı...
  32. Çözümlendi | Kilitli ohal kapsamında sgk hizmet dökümü ve personel ekranında çıkan kayıtların silinmesi hakkında

hocam merhaba kurumumuza bu şekilde bir yazı geldi ne gibi işlem yapmamız gerekli ayrıca personel açık sicil rolüne hitap açık süreler diye bir sekme eklenmiş bu konu hakkında bizi bilgilendirebilir misiniz?
  33. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli 5510 SONRASI GÖREVE İADE OLAN PERSONELİN KATSAYI FARK KESENEKLERİNİN BİLDİRİMİ

Ek mahiyette sadece bir dönemden, 14 günlük fark seçeneğini seçerek bildireceksiniz. seçtiğiniz zaman oraya bordronuzdaki tüm bilgileri girin, eğer hata veriyorsa Bordronuzu kesenek sistemi ile uyarlayın, ödemesini yapın
  34. Çözümlendi | Kilitli 5510 SONRASI GÖREVE İADE OLAN PERSONELİN KATSAYI FARK KESENEKLERİNİN BİLDİRİMİ

Arkadaşlar OHAL Komisyon kararı ile göreve iade edilen 5510 tabi personelin katsayı farklarının bildiriminin nasıl yapılması gerekiyor ? 14 günlük maaşlarını kadro derecesi ve durumu aynı olan personele bakarak yaptım ama kesenekler ne kadar doğru bilmiyorum. Katsayı kesenekleri beyana mı esas...
  35. cenkemretat

Çözümlendi | Kilitli 4ay Acikta kalip daha sonra ihraç edilen cezaevi ogretmeni komisyon karari ile goreve döndüğünde;

4 ay Acikta kalip daha sonra ihraç edilen cezaevi ogretmeni komisyon karari ile goreve döndüğünde; 1-acikta alamadigi 4 aylik maaşının 1/3 alir mi? 2-acikta ve ihraç iken alamadigi ek dersleri alir mi ? 3-yaklasik 3 yil alamadigi egitim ve ogretim hazirlik odenegini alir mi ? 4-3 yil...
  36. özkan göktaş

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Kesenek/Primlerin SGK ya Bildirilmesi. (5434)

merhabalar arkadaşlar öncelikle kolay gelsin benimde ihraçtan dönen 5434 lü personelim oldu geriye dönük keseneklerini girmeye çalıştım , Kasım-2016 tarihinden geçerli kesenek bilgilerini girmeye çalıştım buna ilişkin tabloyu da ekte sundum benim sıkıntım şu yönde %20 kurum ve %16 şahıs kesenek...
  37. Gökhan Bey

Çözümlendi | Kilitli İhraç'dan dönen Personel

...................... "Bu kapsama giren personelin kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte kadro veya pozisyonlarının bulunduğu kurumlarca ödenecektir."
  38. Mehmet AKDEMİR

Çözümlendi | Kilitli İhraç'dan dönen Personel

Buradan mesajımda belirttiğim duyuruyu okuyunuz
Geri
Üst Alt