Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Önce ilk defa 4/B olarak işe giriş bildirgesindeki tarih ile aynı gün çıkışı yapılacak. İPC kesin..
Akabinde işe giriş tarihine ait dönemden başlayarak tek tek her ay aylık bildirgesi ek bildirge...
Ödemenin yasal dayanağı yok. Biz bütün talepleri reddettik.
"Okulunuzda görevli öğretmen .............., ilgi yazınız ekindeki dilekçesi ile Danıştay 12. Dairesinin 27.05.2025 tarih ve E.2023/292...
Bir personelimiz 5434 sayılı kanuna tabi memur olarak giriş yapılması gerekirken sehven 4/b sözleşmeli personel olarak girişi yapılmış 3 yıl boyunca primleri 4/a olarak yatırılmıştır.
Şimdi...
"Okulunuzda görevli öğretmen .............., ilgi yazınız ekindeki dilekçesi ile Danıştay 12. Dairesinin 27.05.2025 tarih ve E.2023/292...
Biz görüş sorduk. Daha Sona MEB Personel Genel Müdürlüğünden cevap geldi. Nasıl işlem yapılacağı hususunda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden (Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü) görüş...
Daha önce bir hanımefendi arkadaş bu konuyu bu forumda adım adım işlemiş anlatmıştı. Adını tam hatırlayamadım ama ne ararsanız kendisinin hazırladığı bu sunumda mevcut.
Daha önce bir hanımefendi arkadaş bu konuyu bu forumda adım adım işlemiş anlatmıştı. Adını tam hatırlayamadım ama ne ararsanız kendisinin hazırladığı bu sunumda mevcut.
doğrudur şahısa ait kısımlar personelin ödemesi gereken kısım. daha önceden statü hatasından dolayı eksik kesilen tutarlar oluyor.
siz kurum paylarına ait ödeme emri oluşturun;
kalan kişi...
doğrudur şahısa ait kısımlar personelin ödemesi gereken kısım. daha önceden statü hatasından dolayı eksik kesilen tutarlar oluyor.
siz kurum paylarına ait ödeme emri oluşturun;
kalan kişi...
Arkadaşlar personelimiz 5434 sayılı kanuna tabi olması gerekirken 5510 sayılı kanuna tabi olarak ödeme yapılmış.Yıl bazında kesenek sisteminden 5434 olması gerekirken 5510 olarak gönderilen...
Sonuç itibariyle birbirinize bağlı kurumlarsınız.
Siz 14/11 tarihli çıkış yaparsınız, ancak personel gittiği yerde cumartesi olduğu için ayın 17 sinde başlayabilir.
Bizde genelde 14 çıkış yaparak...
Ortada kesin bir durum yoksa maaşı yapmalısınız. Diyelim ki siz maaşı yaptınız ve personel ayın 14 ünde ayrıldı. Herhangi bir problem olmaz. Mal müdürlüğünüze bir yazı yazarak primlerini gittiği...
Sonuç itibariyle birbirinize bağlı kurumlarsınız.
Siz 14/11 tarihli çıkış yaparsınız, ancak personel gittiği yerde cumartesi olduğu için ayın 17 sinde başlayabilir.
Bizde genelde 14 çıkış yaparak...
30 gün içinde giriş yaparsanız cezai müeyyide uygulanmayacaktır istisnadan işsizlik sigortasına tabi olmayan personel seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız
1 ay içinde
Sigortalılığın başlangıcı ve bildirim yükümlülüğü
MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-5/12/2017-30261) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı...
30 gün içinde giriş yaparsanız cezai müeyyide uygulanmayacaktır istisnadan işsizlik sigortasına tabi olmayan personel seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız
1 ay içinde
Sigortalılığın başlangıcı ve bildirim yükümlülüğü
MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-5/12/2017-30261) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı...