Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Toplam yatak sayınızın %5 kadar personele yataklı servis sorumlusu puanı girebilirsiniz bu uyarıyı veriyorsa sayıyı aştığınız anlamına gelir ya da yatak sayınızı EKOBS'a yanlış girdiniz eğer yatak...
Verilen örnekte doğru yaklaşım şudur:
Fazla çalışma veya artırımlı nöbet hesabı yapılabilmesi için öncelikle aylık zorunlu çalışma süresi olan 168 saatin doldurulmuş olması gerekir. Bu süre...
Bizde bu şekilde yorumladık.
TOPLAM ÇALIŞTIĞI
ÇALIŞMASI GEREKEN
GECE ÇALIŞTIĞI
GÜNDÜZ ÇALIŞTIĞI
FAZLA MESAİ
248
168
140
108
80
Önce 168 saat tamamlanmalı, bunun üstü fazla çalışmadır...
Merhabalar,
Değerlendirmenize katılıyorum.Personele ödenecek aydaki fazla mesai saati maks 80 ise ve personelin aylık gece çalışması 80 saatten fazla ise tüm ayı 80 saat gece mesai şeklinde...
Kendi değerlendirmeme göre, örneğin Ocak ayında bir personelin toplam 248 saat çalıştığını, çalışması gereken sürenin 168 saat olduğunu, gece mesaisinin 140 saat ve gündüz mesaisinin 108 saat...
Benim görüşüme göre bu kişi her türlü totalde 16 saatini gecede geçirdiği için 16 saat girilmelidir.
Dini ve resmi bayramlarda da aynı mantığı yürütüyoruz. Örneğin kişinin aylık bazda 16 saat...
Personelin saat 15.00 de toplantısı var 20 km uzaklıktaki farklı ilçeye saat 14.00 de çıkıyor ve toplantıya gidiyor.Saat 17.00 de toplantı bitiyor ve saat 18.00 de dönüyor.
1-Personel 13.00 ve...
Özür dilerim yukarıdaki evrakı ekledikten sonra özlük dosyasını incelediğimde aşağıdaki evrakı gördüm.Personel dairesi önce doğru şekilde 2001-2008 yılları arasındaki gün sayısını bize göndermiş...
Özür dilerim yukarıdaki evrakı ekledikten sonra özlük dosyasını incelediğimde aşağıdaki evrakı gördüm.Personel dairesi önce doğru şekilde 2001-2008 yılları arasındaki gün sayısını bize göndermiş...
Hocam ilgili kanun maddelerini ekleyip açıklayıcı bir yazıyla onayı göndermesi gereken daireye yazın onayı vermeyeceklerse neye istinaden vermediklerini de açıklayıcı şekilde yazmalarını isteyin...
personel daire başkanlığı hitaptan ekteki bilgileri göndermiş orada 5 yılı geçiyor.Sorun 1994 ten 2008 e kadar olan kısmı mahkeme kararı ile ödemiştik. personel dairesi bu yıllar arasını 90 gün...
Evet yanlış anlaşılmış..
fgelget hocamın dediği doğru.
Azami sınır:
5 yıl = 1800 gün
570 gün < 1800 gün
Dolayısıyla azami sınır henüz dolmamış.
Bu durumda:
“5 yıl geçti artık FHZ uygulanmaz”...
Üniversitede 10 yıldır 5434 sayılı kanuna göre bir personelimize fhz yapıyorum. Sayıştay kanunu yanlış yorumlamış sanırım en fazla 5 yıl verilebileceğini ( aslında en fazla 5 yılı prim gün...
Belediye gelirleri kanunu
2. Elektrik ve havagazı tüketim vergisi:
Konu:
Madde 34 – Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde elektrik ve havagazı tüketimi, Elektrik ve Havagazı Tüketim...
maddede belirtildiği üzere +10 puan idari destek ve idari büro görevlileri için verilmektedir.
bu ünvanda olmayanlar bu madde kapsamında +10 puan almazlar.
MADDE 51 hükmü açık olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu m.4/B kapsamında “idari büro görevlisi” veya “idari destek personeli” unvanıyla sözleşmeli olarak istihdam edilen personele, 375 sayılı...
Doğru anlamışsınız. Ayrıca nakillerde çıkış ve giriş işlemlerinde herhangi bir süre bulunmamaktadır. Yani 2 ay sonra bile nakil girişi yaptığınızda ceza gelmez. Ama dediğim gibi mutlaka bunu karşı...
Sosyalleşme Bölgesi olarak nakil gidecek personel, il müdürlüğü başlayışa geldiğinde yeni kurumunu belirleyecek, Yani muhatabımız henüz netlik kazanmadığından işlemleri tek taraflı olarak yapma...
MADDE 51 hükmü açık olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu m.4/B kapsamında “idari büro görevlisi” veya “idari destek personeli” unvanıyla sözleşmeli olarak istihdam edilen personele, 375 sayılı...
toplu sözleşmede bulamazsınız ne yazıkki. kamu hakem heyetinde 2. kısım kamunun geneline yönelik olan kısımda yer almaktadır.
https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/08/20250827-18.pdf
maddede belirtildiği üzere +10 puan idari destek ve idari büro görevlileri için verilmektedir.
bu ünvanda olmayanlar bu madde kapsamında +10 puan almazlar.