Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
önce tam zamanlı koduna alıp kıst + tam maaş hesaplatıp , kıst bordroyu çıktı alıp kenara ayırıcam , sonra yarı zamanlı koduna alıp kıst maaş girişini silicem. Toplu bordroyu hesaplattıktan...
Merhaba arkadaşlar.
Benzer bir durumla karşı karşıyayım. 5510 kadrolu personelim 01.04.2026 - 30.04.2026 arası ücretsiz izin aldı. 15.05.2026 itibariyle de yarı zamanlı çalışmaya başlayacak. Ben...
Süleyman Kambuk Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu:
Vergi Oranı Hesaplama Programı (dilimlerine göre) - vergi oranı hesaplama programı
Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi ...
Merhabalar. Kolay gelsin.
5510 sayılı kanuna tabii personele komisyon tarafından sanal intibak yapıldığı bildirildi. Terfi kararında Ödemeye Esas Terfisi 5/3, Emekliliğe Esas Terfisi 2/2 olarak...
Herhangi bir 14 günlük fark programını kullanarak, hesaplanan tüm tutarları yarıya düşürüp ödeyebilirsiniz.
Şuan için yarı zamanlı 14 günlük fark programı yok, ama yıl içerisinde bu konuda...
Herhangi bir 14 günlük fark programını kullanarak, hesaplanan tüm tutarları yarıya düşürüp ödeyebilirsiniz.
Şuan için yarı zamanlı 14 günlük fark programı yok, ama yıl içerisinde bu konuda...
Merhaba
4/b Sözleşmeli 2025 Ekim ayı Doğum sonrası yarı zamanlı çalışan personelin 2026 Ocak ayı 14 günlük fark hesaplaması yapılmamış bununla ilgili hesaplama programı olan varmı acaba?
1-onay alınmadan ayrılış yazısı nasıl oluyor pek anlamadım ama;
ayrılışına istinaden kişi borcu çıkartırsınız.
2- bes ve sendika için kesilen ve gönderilen değiştirmemenizde faydavar.
bes için...
Bu zamana kadar hiçbir sorun olmadı. Olmayacak değil olabilir. o zamanda eksik kalan ödemeyi manuel hesaplar ödeme keseriz. Olan hep maaş mutemedine oluyor.
1-onay alınmadan ayrılış yazısı nasıl oluyor pek anlamadım ama;
ayrılışına istinaden kişi borcu çıkartırsınız.
2- bes ve sendika için kesilen ve gönderilen değiştirmemenizde faydavar.
bes için...
2026 YILI GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ
Gelir vergisi, yıl boyunca biriken kazanç üzerinden kümülatif olarak hesaplanır.
Vergi Dilimleri:
190.000 TL’ye kadar → %15
400.000 TL’ye kadar → %20
1.500.000...
Öncelikle bir program yapmaya ve mantığını çözmeye başladığınızı görüyorum.
Program yaparken ilk adım olarak parametreler sayfası (KBS'de olduğu gibi) oluşturmanız gerekiyor. Çünkü tüm...
Süleyman Kambuk kullanıcı adlı üyemiz Vergi Oranı Hesaplama Programı (dilimlerine göre) Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır:
2026 yılı
Güncellemenin devamını inceleyin...
Bu tür işçileri ben odama çağırır durumu artısı eksisi ile anlatırdım. Bilgi kirliliğinin en temizi, temiz aydınlatmadır. Sendikacılar bunları anlatmaz. Umru da olmaz.
Ama bana göre işimiz...
Ferhad ERYILMAZ ferhad bey KBS de şu alnda ilgilinin tutarları çıkıyorsa v sizin gönderdiğiniz duyuruya göre de girilmemesi gerekiyor ben girdiklerimi silme işlemi yapılırsa yapacağım. zaten 7...
bizde girdik ama yanlış yapmış oalbiliriz silip olmadı elden takip edeyim. vergi geçiş aşaması olmadığından ödemelerde sorun olmaz ama yinede işi garantiye almak gerek
Kbs Duyurusu
2- Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) Olmayan Sistem Dışı Bordro Girişi (Gelir Vergisi İstisnasının Tespiti İçin)
30.10.2022 tarihli ve 31998 sayılı Resmi Gazete'de...
Kbs Duyurusu
2- Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) Olmayan Sistem Dışı Bordro Girişi (Gelir Vergisi İstisnasının Tespiti İçin)
30.10.2022 tarihli ve 31998 sayılı Resmi Gazete'de...
Fazla mesai veya nöbet ücreti talebi için çalışma fiilen yapılmış olmalıdır. Mahkeme mahrum kaldığı hak olarak nöbet ücretini yazsa da, uygulamada çalışmadığı aylar için ortalama fazla mesai...
evet yapılmalı yapılmadığı taktirde vergi geçiş aşamasındaki değişen istisnalar geç yansır. örneğin temmuzda istisna artıyor. girmediğimiz taktirde 4b li bulunduğu ay kadar geç aynsıtır geçiş...
Fazla mesai veya nöbet ücreti talebi için çalışma fiilen yapılmış olmalıdır. Mahkeme mahrum kaldığı hak olarak nöbet ücretini yazsa da, uygulamada çalışmadığı aylar için ortalama fazla mesai...
Yine de bahsetmek gerekiyor ki nöbet ücretleri ödenmeden öncesinde kanun koyucular "....kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlar ile sözleşmeli personele" ibaresiyle sorumluluğu mali...
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre hekim ve sağlık çalışanlarına:
• Aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde ayda en fazla 60 saate kadar,
• Diğer sağlık kurumlarında ise...
Bu menü 657/4b sözleşmeliden memurluğa geçenler içinde geçerli mi? Bunların zaten bordroları Kbs de mevcut. Mart ayında 2 arkadaşımız sözleşmeliden kadroya geçti. Gelir vergisi istisna raporunda...
Kuyuya bir taş atıyorlar k,m çıkarırsa.. :)
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, mahkemenin doğrudan ortalamaya göre fazla mesai ödenmesi yönünde bir hüküm kurmamış olmasıdır. Kararda...
Süleyman Kambuk kullanıcı adlı üyemiz Vergi Oranı Hesaplama Programı (dilimlerine göre) Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır:
2026 yılı
Güncellemenin devamını inceleyin...