Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
size özel basit bi exel hazırladım bu iş görür sanırım. deneme yaptım bir kaç sefer sorunsuz çalıştı birde siz bakarsanız süper olur.
hem geçen ay ve bu ay ile birlikte olan
hem de sadece tek...
kişi borcu iadei alırken ya da maaş ödemesi yaparken belge ekine bu açıklamayı yaparsanız (kadroya geçeirme onayı ya da işe başlama yazısı üzerine) hiç bir problem olmaz diye düşünüyorum.
ilgili...
aynı dönem içinde KBS sisteminden hesaplamalarda maalesef bu işlemi yapmıyor.
KBs den kadrolu olarak hesaplattığınız bordroyu manuel olarak düzenleyerek HYS üzerinden işlemlerinizi yapınız.
size özel basit bi exel hazırladım bu iş görür sanırım. deneme yaptım bir kaç sefer sorunsuz çalıştı birde siz bakarsanız süper olur.
hem geçen ay ve bu ay ile birlikte olan
hem de sadece tek...
Aslında üç dilimi de aynı satırda görebileceğim bir çalışmaya ihtiyacım var. Yılda bir kez yüksek meblağda döner sermaye ödeyen birimler var. Vergi geçişlerini görmek ve teyit etmek için lazım
bir anda tek matrahta 2 vergi dilimine geçiş hiç rastlamadığımdan ona göre ayarlama yapmamıştım.
hesaplama hatası o yüzden. ancak tabloya veriyi yani aylık vergi matrahı 500.000 TL nin 400.000 e...
Hesaplama sanki ayni anda üç vergi dilimini içerdiğinde hatalı hesaplama yapıyor. Misal süregelen 0 ve aylık matrah 500.000 olsun.
190.000*0.15=28.500
210.000*0.20=42.000
100.000*0.27=27.000...
bir anda tek matrahta 2 vergi dilimine geçiş hiç rastlamadığımdan ona göre ayarlama yapmamıştım.
hesaplama hatası o yüzden. ancak tabloya veriyi yani aylık vergi matrahı 500.000 TL nin 400.000 e...
Hesaplama sanki ayni anda üç vergi dilimini içerdiğinde hatalı hesaplama yapıyor. Misal süregelen 0 ve aylık matrah 500.000 olsun.
190.000*0.15=28.500
210.000*0.20=42.000
100.000*0.27=27.000...
haklısınız bildirim evrakı varsa ve bildirim zamanında doğru şekilde yapıldıysa dediğiniz gibi bir yazı ya da onayla ile bildirim tarihini izleyen aybaşından itibaren yapılabilir tüm işlemler...
Süleyman Bey hakem kurulu kararlarında madde 35'te aile yardımında meydana gelen değişiklikleri sonradan bildiren personele geriye dönük 3 ay şeklinde ibare var.
Örneğin Kişi kapbisten zamanında...
sadece geriye yönelik 3 ay verin fazlasını vermeyin.
her ne kadar kamu denetçiliği görüşleri ya da yargı kararları olsa emsal teşkil etse bile bunlar kişiye özel kararlar olduğundan bu sebeple...
her ayın 9 una kadar olan talepleri kadroya geçiriyorlar arkadaşlar yapmanız gereken sözleşmeli tarafından statüsü değişen diye kaydedip maaştan çıkarmak daha sonra münferit yapmak haziran...
Yüzde Yüz artış olan 2 ay var. Orda da ödeme eksi çıksa bile toplam bordroda kişiye ödeme çıkıyor.
kesenek bilgi sistemi ile tutturmak için bazı yerlerde kuruş ayarlamaları yaptım.Özellikle yüzde...
Kbsden de yapabilirsiniz kıst maaşı.
5434'de bu ay bende de bir personel vardı KBS'den kıst+tam maaş yaptım kıst maaşından Sgk kesmedi.
Katsayı farklarında da kesmez.
Bir de maaş iadelerinde 1...
5434 e tabi personellerde kıst kesenek yoktur. 5434 (mülga) kanunda yazar.
Şöyle örnek vereyim mesela ben 19/12/2001 de göreve başladım, ilk keseneğim Ocak 2002 dönemine aittir.
sistemsel düzelmekte herhangi bir sakıncası yok. sadece artışla ilgili eksik kalan tutarı ödeme ile ilgili durum varsa bunun için. başka kurumda yapılan eksiklikle ilgili devlet paylarına ait...
her ayın 9 una kadar olan talepleri kadroya geçiriyorlar arkadaşlar yapmanız gereken sözleşmeli tarafından statüsü değişen diye kaydedip maaştan çıkarmak daha sonra münferit yapmak haziran...
her kurumda aynı sorun ne yazık ki. atama kararını yapan bundan sonrki işlemi kim yapar zorluk yaşarmı düşünen yok. göreve başlamaları bugün yaparlarsa personel en azından yapılabilir diye...
ben atama kararı gelmeden 12 kişiyi kadrolu maaş yaptım personel özlük birimi 12 kişinin tüm istenilen evrakları topladığı için atama kararları gelmeden maaşlarını yaptım uğraşamam abi münferit...
Keşke Sağlık Bakanlığında da atama kararları en geç 5'inde gelse de biz de öyle yapardık Süleyman Bey.
Atama kararları hepsi bugün EKİP Sistemine düşmeye başladı.
Maaşın da son günü bugün banka 2...
ben atama kararı gelmeden 12 kişiyi kadrolu maaş yaptım personel özlük birimi 12 kişinin tüm istenilen evrakları topladığı için atama kararları gelmeden maaşlarını yaptım uğraşamam abi münferit...
biz şu şekilde başlama yazısı yaptık ve münferit değil direk maaşa dahil ettik.
örneğin kadroya geçiş onayı 29.05.2026 olsun
ilgili personeller kadroya geçiş işlemlerine istinaden 01.06.2026...
İşçilere tis dahil refakat izni ibaresi yok. Ücretli mazeret izni olarak izine dönüştürüyor.
Dilekçe ve hasta raporları eklenir. Tek konu raporda refakatçi olarak işçinin adı soyadı ve refakat...
işlem kodunu terfi kısmına getir daha sonra üstteki terfi kısmına gel oradan kıst maaş ekle kaydet ve ana sayfadan geri cikin tekrar kişiyi sorgulatın kişi gelecektir daha sonra işlemlerinizi...