Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şu tabloya göre takip edebilirsiniz.
https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2025-yili-gelir-vergisi-istisna-tutarlari-ve-vergi-dilim-oranlari.27576/post-134901
şu tabloya göre takip edebilirsiniz.
https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2025-yili-gelir-vergisi-istisna-tutarlari-ve-vergi-dilim-oranlari.27576/post-134901
2025-2026 Eğitim Öğretim yılı eylül ayında ücretli ögretmenlerimiz göreve başladı.Öğretmenlerimiz göreve yeni başladıklarından dolayı net asgari ücretin %15 olan 3.315.70 TL vergi istisnasına göre...
biz merkezdeyiz. strateji birimimize gönderiyoruz.
strateji birimimiz ilgililere tebliğ için birimlerine ( ev adresi de olabilir) gönderiyor. ilgililer borcu ödemeyiz diyerekten tebliğ etmeseler...
kişilerden alacakları tahsil etmede kanuni süre 10 yıl (6098 sayılı borçlar kanunu madde 146)
kişilere ödeme yapacaksak mahkeme kararı vb. dışında 5 yıl (5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol...
kişilerden alacakları tahsil etmede kanuni süre 10 yıl (6098 sayılı borçlar kanunu madde 146)
kişilere ödeme yapacaksak mahkeme kararı vb. dışında 5 yıl (5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol...
tebligat yapmaması üzerine hukuk birimi devreye girmesi gerekiyor muhasebe birimine gönderilmeden önce hukuk birimine danışılacak daha sonra icra yoluyla alınır.
2015 yılından itibaren geriye dönük ve faiz çalıştıracaksın 10 yıl zaman aşımına kadar faiz çalıştır :D yalnız 2024ün haziran ayına kadar %9 sonrası %24 olarak yapmayı unutma.
Merhaba arkadaşlar bir personelimiz 2018 yılında eşinin üzerine dükkan açmış ama oğlu işletiyormuş. Eşi herhangi bir gelir elde etmediği için aile durum bildiriminde bulunmamış şimdi kphys sgk...
Burda muhakekat mı yoksa kurumların hukuk birimi mi devreye girer? Buna benzer bir durumu bende yaşıyorum. Kişi borcu çıkardık ( kphys-sgk entegrasyonu - yersiz ödenen aile ve çocuk yardımı )...
Şöyle genel olarak müdürler için taşınır kayıt kontrol işlerine bakanlar için uygulanır ancak olur ile bu kişiye kefalet kesintisi uygulama yapılabilir. Ancak fiilen para ile uğraşıyor ise...
Merhabalar kolay gelsin. Personelin memuriyeti askıya alındı. Kişi borcu cetvelini çıkardım. Personel imzalamak istemiyor. Büyük ihtimal ödemeyecek. Bu personele tebliği nasıl yapmam lazım...
Aylıksız İzinde Olan Memurun Genel Sağlık Sigortası GSS Nasıl Hesaplanır
Personel mevzuatı uyarınca aylıksız izinli sayılanların ve muvazzaf askerlik görevi nedeniyle kurumlarından aylıksız izinli...
merhaba. Biraz araştırma yaptık ve bazı 5510 tabi personellerimizin kullandıkları ücretsiz izinlerde 1 yıla kadar GSS göndermişiz. Ancak bu kişiler göreve başladıkları gün yada daha ileri...
657 sayılı kanun 36. madde ortak hükümler bölümünün A sırasının 5. maddesinde;
5 – Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim görenlerden tabip, diş tabibi, veteriner hekim, eczacı ile benzeri...